Partyflock

Plaster - Transition

 

Plaster - Transition

door , gepubliceerd op , waardering: 73/100
Plaster - Transition (afbeelding)
ArtiestPlaster
De naam Plaster zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Ook bij mij niet. We gaan terug naar het jaar 2008, toen ontstond er een samenwerkingsverband tussen Giuseppe Carlini en Gianclaudio Hashem Moniri. Beiden actief als solo artiesten, respectievelijk Agan & Kaeba, hadden toen de intentie om te gaan samenwerken. Afzonderlijk verantwoordelijk voor de nodige projecten uitgebracht op onder andere Stroboscopic Artefacts, Touchin'Bass en Kvitnu. Daarnaast ook de nodige live shows gedaan op de meer experimentele elektronische muziek festivals zoals Dissonaze (Rome), Krake Festival (Berlijn) en Rural Festival (Japan). Daarnaast hebben de heren hun repertoire uitgebreid met muziek voor dance shows, 3D structuren en video games. In 2014 verliet Giuseppe hun gezamenlijk project 'Plaster' en zodoende is 'Mainframe' het eerste 'solo' album van Gianclaudio onder de naam Plaster, uitgebracht op het label Kvitnu in 2015. Het vervolg daarop is nu aangekomen, namelijk 'Transition'. Daar heeft Gianclaudio het volgende over te zeggen;

"This album comes from a different perspective of Plaster's past works in terms of emotions and sounds. My aim was to reduce the amount of complexity in order to maintain the tracks simple but effective. I wanted to be close to the people in daily life. Most of the tracks are pure improvisations using analog synths and hardware, there's no additional editing or post-production adopting the way of thinking 'Less Is More'."

Transition
Het nieuwe album van Plaster is een experimenteel elektronisch geheel, complete gebaseerd om complexe sound designs, waar menig EDM artiest een rolberoerte van krijgt. Een goed voorbeeld is de opener van dit album, namelijk 'Casual Encounter.' Een heel mechanistische sound die heel geleidelijk aan opbouwt, maar nergens een climax kent. Beschouw het als een soort warme deken vol experimentele sounds. Iets intensere platen zijn bijvoorbeeld 'The Climbers' en 'Disconnected Heart'. Laatstgenoemde plaat had wat mij betreft prima op de soundtrack gepast van de nieuwe versie van film 'Flatliners.' Een hele subtiele warme plaat is daarentegen ook te vinden op dit album in de vorm van 'Children Of The Cliff'. Intens, harmonieus en hypnotiserend zijn de juiste typeringen.

Verdict
'Transition' van Plaster is een hele intense en ook voor mij nieuwe luisterervaring. Om dit album op waarde te kunnen schatten, dien je het minimaal een aantal keer in zijn totaliteit te beluisteren. Ik ben stiekem wel benieuwd naar de live shows van deze man.

Score: 73/100

epm-music.­com
pagina laatst gewijzigd op
Tracklist
  1. Casual Encounter
  2. The Climbers
  3. Disconnected Heart
  4. Unregistered Product
  5. Imaginary Friend
  6. Caress From The Unknown
  7. The Last Goodbye
  8. Children On The Cliff
Stemresultaat: zeer goed
geweldig0
zeer goed1100%
goed0
ok0
voldoende0
onvoldoende0
slecht0
zeer slecht0
waardeloos0