Partyflock

Partyflock selecteert: digitale releases harde stijlen januari

Partyflock selecteert: digitale releases harde stijlen januari

door , gepubliceerd op
Partyflock selecteert: digitale releases harde stijlen januari (afbeelding)
Het jaar 2016 is afgesloten. Een apart jaar voor de muziekwereld. Legendes overleden. Statements gemaakt door verscheidene artiesten. We zullen dan ook niet te lang blijven hangen bij 2016 behalve de ontzettend toffe tracks die er op het einde van het jaar zijn uitgekomen. En uiteraard een greep uit de Masters of Hardcore top 100.

[dump left id=11281]Miss K8 & Mc Nolz Raiders of Rampage (official anthem MOH 2016)
De nummer 1 van de hardcore top 100 2016. Wij denken dat, objectief bekeken, dit een terechte nummer 1 is. Hij knalt uit je speakers. Bevat een break waarbij 20.000 man mee kunnen schreeuwen. Een pakkende melodie. Het is dan ook een anthem pur sang. Is het verrassend? Nee, want over de jaren heen is gebleken dat anthems het goed doen. Meer hoeven wij er niet over te zeggen.
Score: 7/10


[dump left id=11282]Jane Dark - Outcast
Jane Dark, beter bekend als Rheeza, heeft weer een nieuwe release de studio uit laten rollen en heeft deze ondergebracht bij de mensen van Negative Audio. Outcast is natuurlijk bij voorbaat al een heerlijke duistere titel en gezien de artiest en het label verwachten we vuige donkere beats. Dit wordt nog een beetje tenietgedaan door de titel track. Een lekkere opzweper met fijne kick fills, maar het echte losgaan komt bij War creator. Gillende sounds in de break, ruige kick en dikke percussie lijnen maken dit een track die je vol mee laten springen. Bij de laatste track gaat het gas er even op. De 200 bpm tellende Crack music addict knalt er vol op met een grommende lage kick. Vooral op hogere snelheden is dit nogal gewaagd, maar wat wat is dit supertof gedaan. Het vervolg is wel wat je verwacht vanaf 200 bpm en daar voldoet ook deze track wel aan. Kan enerzijds jammer gevonden worden, helemaal na de verrassende kick, maar anderzijds, waarom moeilijk doen terwijl dit werk, want dat gaat deze release zeker doen.
Score: 8/10

[dump left id=11283]The Outside Agency Deep sleep
Deze track kwam uit in augustus 2016. Alleen vrij onverwachts vonden we deze terug in de top 100 op plek 51. Wat maakt dit nou zo bijzonder? De vraag wat jullie recensent rees en met zijn voorliefde voor hardcore: blijft TOA trouw aan zijn stijl? Het antwoord vinden wij in het midden. De kick neigt erg naar wat hot is, maar alles erom is de duistere en onheilspellende sound van deze heren. Vooralsnog missie geslaagd en doorgaan. Alleen verder uitwijken moeten ze niet doen. Dat zou afbreuk doen aan hun status bij vele trouwe volgelingen.
Score: 9/10


[dump left id=11284]B1zz3r My destiny
Wat een verrassing op de valreep van 2016. B1zz3r, bekend van de vele coole samenwerkingen met Cemon Victa, Project4life en als alter ego Richard Snijder met Interceptors, heeft een solo track uitgebracht in de rawstyle wereld. Sceptisch zijn we deze gaan beluisteren en we vielen achterover. Wat een heerlijke sound. Wat een kicks. Vol gas met de spreekwoordelijke banaan. Deze moet je gewoon op je stick hebben staan, opzetten en genieten.
Score: 8/10


[dump left id=11285]Razor Edge FCKD003
Razor Edge is een icoon binnen de duistere uithoeken van de industrial. Met zijn vage vuige industridarkcore achtige werk blijft hij menig luisteraar verbazen. Dat hij nog steeds mee komt is mede te danken aan zijn trouwe garde fans en zijn eigen sound die hij alleen heeft gefinetuned, maar nooit aangepast. Dit horen wij direct tijdens zijn eerste track welke een mooie is voor menig logopedist om als oefening mee te geven. Langzame abstracte percussie en kicklijnen blaffen je in je gezicht heen om met Innerverse je wat lucht te geven. Dit doet bijna jungle achtig aan met dikke distortion. Dan ziet ons oog een V2. Waarom doe je in hemelsnaam een V2 van een track. Nou, omdat dit ook daadwerkelijk een verdubbelaar is. Ineens rammen de kicks met dubbele snelheid om je oren heen en kan je niet anders dan met een glimlach dit geweld over je heen laten komen. Wat een geniaal geweld. Na 5 minuten en 20 seconden zit je hijgend voor je uit te staren en denkt: Hier moet meer van komen!
Score: 9/10

[dump left id=11286]Audio Nail NL004
De nog niet zo heel lang producerende Audio Nail heeft al met eerdere releases de boel flink weten te verbazen. Dit blijft niet onopgemerkt en deze release kwam in december uit. Blue devils is een vlotte track met snerpende 303-achtige sounds en rollende kicks en percussie lijnen. Chaotisch voor een buitenstaander, maar als je vanaf het begin de track volgt klopt hij helemaal. Sempir fi bounce or die staat voor hetzelfde, maar dan een tandje sneller. Wat deze track aanstekelijk maakt is de loop van de kick. Je gaat in je hoofd voorspellen wat komt en dat valt dan vies tegen. Vol verrassingen, wendingen en een opzwepend ritme maken dit een prima afsluiter van deze release en review ronde.
Score: 7/10
pagina laatst gewijzigd op

4 opmerkingen

ThemcQ
Artiest Exodus
Cool om weer te lezen, en nieuw luister voer
Verassende dingen, ik ga ze zeker luisteren! Dat razor enge nog dingen uit brengt joh
Ik ga er zeker weer een aantal opzoeken (y)