Partyflock
 
Nieuws · januari 2023
­ Nederland
Met optredens van Amelie Lens, Adam Beyer, Ben Böhmer, Tale of Us, Reinier Zonneveld en andere van 's werelds grootste techno artiesten belooft de 3-daagse techno weekender, dat van 7 tot 9 juli plaatsvindt in Hilvarenbeek, een hoogtepunt van het festivalseizoen te worden
By the Creek heeft de eerste namen bekend gemaakt voor de 2023 editie. Op 1 en 2 juli aanstaande treden onder meer Benny Rodrigues, DJ Mell G, Jonna Fraser (live), Nico Moreno en Somniac One op. By the Creek is overweldigd door het enthousiasme tijdens de exclusieve pre-sale en verwacht dat de animo voor de reguliere tickets ook groot zal zijn.
Het dj-en producers duo Lucas & Steve brengt vandaag de nieuwe track "After Midnight" van Lucas & Steve, Yves V - (feat. Xoro) uit op het label Spinnin' Records. Voor deze track hebben ze de handen ineen geslagen met de belgische dj Yves V. En hoe? After Midnight is een knaller van een track met internationale allure en met voor velen een herkenbare melodie; de sample van de legendarische dansvloer klassieker 'Children' van Robert Miles. De track wordt al meteen geprezen op de Nederlandse radio, zowel Radio 538 als SLAM! hebben de track als Dance Smash en GrandSLAM! bekroond. After Midnight is vanaf vandaag overal te beluisteren.
Festivalorganisator Papi Chulo organiseert op zaterdag 20 mei Papi Chulo Beachfest, een groot tropisch festival op het strand van Scheveningen, met onder andere een optreden van Bizzey. Wat is er mooier dan een strandfestival met de zonsondergang en je voetjes in het zand?
De 'DUA' tour van Murda trapt af op zaterdag 11 februari in Paradiso Amsterdam en bezoekt landen als Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken en Engeland.
Techno giant Reinier Zonneveld heads into 2023 in monstrous style with the release of his fierce remix of D-Devil's iconic hard trance classic 'Dance With The Devil (The 6th Gate)', out on Zonneveld's own Filth On Acid imprint.
Harmony of Hardcore pakt dit jaar groots uit voor één van de grootste hardcore festivals ter wereld. Zojuist heeft de organisatie meer dan 150 acts van de 15 verschillende area's onthuld, inclusief nieuwe upgrades: "Our biggest line-up ever!"
Op zondag 18 juni 2023 komt het zomerse Summerpark Festival nóg eerder terug naar het prachtige Almere Strand. Na de succesvolle en onvergetelijke editie van vorig jaar, kunnen we niet wachten om het ultieme zomergevoel met jullie te vieren. Verzamel jouw festival squad, en geniet van de vetste artiesten van dit moment met de lekkerste muziek. Met maar liefst 4 stages op mooiste en uniekste festival locatie van ons prachtige land, het Almere Strand. Geniet in de zon van de tofste house beats, of ga keihard uit je dak bij de Techno area. Vergeet niet de longen uit je lijf te zingen op de lekkerste hitjes van nu. En dat allemaal op nog geen steenworp afstand van onze hoofdstad, met de voetjes in het zand en een drankje in je hand. Beach more and worry less.
Het gaat weer gebeuren. De voorverkoop voor de Oktober editie gaat beginnen morgen om 19:00 uur. En aangezien er op ticketswap meer dan 2100 zoekende zijn voor de aanstaande editie, zal de kaartverkoop weer vanouds hard gaan en uitverkopen binnen een paar uur. De VIP kaarten zijn zelfs meestal al binnen 20 minuten uitverkocht. Daarom is de link voor de voorverkoop belangrijk.
Zet je wekker half 7 en zorg dat je ze binnen hebt.
Een energieke eenhoorn rappend op een crazy frog tune; janken van pure schoonheid bij 'De Diepte'; op foefsafari; een koningszoon met zijn geit; verpletterende en hypnotiserende post-rock uit België; nog een rondje met coole Ierse feestrockers (check vooral die tamelijk geniale video eens); desert/ groove metal met Spaanse recht-in-je-bakkes teksten (komt Herman ook kijken?); strange nights met rock & roll lads uit Derry City die staan te popelen om in de voetsporen van The Libertines te treden; en een Duitse gemotoriseerde rave-legende die hard komt feesten 🛵
Ofwel: VESTROCK kondigt tien nieuwe acts aan voor de 12e editie die dit jaar op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni plaatsvindt in de stadsgracht van het centrum van Hulst in Zeeuws-Vlaanderen (NL): Joost, S10, Merol, Prins S & De Geit, STAKE, The Scratch, ¡Pendejo!, Lavengro, Cardboard en Scooter.
Op 7, 8 en 9 april trapt DGTL in Amsterdam het festivalseizoen 2023 af met een bijzondere samenwerking. Voor het aankomende 10e jubileum heeft DGTL Boiler Room uitgenodigd om exclusief een van de 8 podia over te nemen tijdens het aankomende Paasweekend.
Met 2022 net achter de rug maakt Martin Garrix zich al helemaal op voor 2023, en vandaag kondigt hij officieel de terugkeer aan van zijn spectaculaire Amsterdam Dance Event shows op 20 en 21 oktober 2023 in de RAI Amsterdam.
Op Pinksterzondag 28 mei is het weer tijd voor 7th Sunday Festival, de parel van de Brabantse festivals en hét Allround Music Festival van Nederland. Na een uitverkochte editie met 45.000 festivalgangers afgelopen jaar, start aanstaande zondag de SLAM! Kick-off Ticket Sale week.
Het elektronisch muziekfestival Extrema Outdoor heeft naar goede gewoonte de line-up in één keer aangekondigd. Het festivalseizoen wordt ingeluid in Houthalen-Helchteren met ca. 170 artiesten verspreid over 7 Districten. Gevestigde én frisse namen zoals Peggy Gou, Reinier Zonneveld, Boris Brejcha, Armand Van Helden, Amelie Lens, Joyhauser, Kerri Chandler, Job Jobse, John Digweed & Sasha en nog veel meer zakken van 26 tot en met 28 mei af naar het recreatiedomein De Plas in Houthalen-Helchteren. In totaal sieren meer dan 170 artiesten de affiche.
Tijdens zijn radioshow A State of Trance (ASOT) vanuit het Our House Museum in Amsterdam onthulde ster-dj Armin van Buuren donderdagavond de gloednieuwe huisstijl van A State of Trance. Tevens werd gedurende de avond de volledige line-up voor het A State of Trance 2023 Celebration Weekend bekendgemaakt, dat op 3 en 4 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier worden 55.000 fans uit binnen- en buitenland verwacht om twintig jaar A State of Trance te vieren. De finale sale start op zaterdag 21 januari om 11.00 uur.
Morgen, zaterdag 21 Januari is het zover! Het Sfeer Indoor Festival bij DS Event Center in Culemborg. Deze editie zijn er 3 stages met o.a. House, Trance en Techno. Normaal zijn de bezoekers van Sfeer een dresscode gewend, Maar omdat dit event een indoor festival is zal er ook geen dresscode zijn onder het mom van "Dress to impress" Het mooiste van je zelf.
Creamfields South 2023
donderdag 19 januari 2023
The inaugural edition of Creamfields South saw the festival make its mark in 2022, but now the bar is set to be firmly raised for 2023. Since 2016 the legendary Arc stage has been highly lauded as one of the largest outdoor stages in the world. At over 100 metres wide, 15 metres tall, the Arc is a monolithic and imposing curved structure. It's played host to some of the world's hottest electronic acts and now it's set to make the journey to Hylands Park, Chelmsford to make its debut at Creamfields South on May Bank Holiday 2023.
Breda Barst luidt de noodklok
donderdag 19 januari 2023
De toekomst van Breda Barst is onzeker. Om ook in 2023 weer een festival te kunnen organiseren is startkapitaal nodig en daarom luidt het festival de noodklok.
To celebrate the 10-year anniversary, BigCityBeats WORLD CLUB DOME announces a diverse line-up, ranging from techno to hardstyle, hip-hop and pop. BigCityBeats WORLD CLUB DOME's Atlantis Edition, taking place on June 9th, 10th, and 11th is set to match all musical tastes as they include the finest acts from clubs' most popular genres.
De zomer komt dichterbij, alsook de achtste editie van Paradise City. Naast de haast legendarische dansvloer energie, is het elektronische muziekfestival beroemd om zijn prachtige groene locatie aan het water, professionele organisatie, indrukwekkende podia, en uitstekende licht en geluid producties. In afwachting van het feest heeft het Paradise City team nu de eerste namen van de indrukwekkende affiche bekend gemaakt.
Booming New Year aftermovie is af
woensdag 18 januari 2023
Booming was weer een ouderwets knalfeest van ons en we maken ons nu alweer op voor Crazyland op 15 april! We kregen veel mooie complimenten over Booming New Year. Dat motiveert ons weer extra voor de volgende edities. En die komen er alweer aan. De volgende party is natuurlijk ons naughty B... feest op 4 februari, maar die is al maanden volledig uitverkocht. Dan hebben wij een super mooie klassieker in het vooruitzicht op 15 april 2023.
Als er één festival in de goed gevulde Nederlandse festivalkalender is die er dit jaar qua sfeer, programma en decoratie uitspringt, is het wel de aankomende editie van het spraakmakende muzikale cross-over weekend festival WiSH Outdoor dat van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli plaatsvindt in Beek en Donk. Vandaag maakt de organisatie de eerste acts van de in totaal 200+ namen bekend (meer namen volgen spoedig).
De Exportwaarde van de Nederlandse Populaire Muziek over 2022 is met 231% gestegen in vergelijking met 2021. De stijging is veroorzaakt door het weer opengaan van de internationale markt na de Coronapandemie. Over 2021 was nog een daling te zien ten opzichte van 2020, toen de markt instortte. De totale waarde van de muziekexport bedroeg ruim 171 miljoen in 2022. Ten opzichte van de allereerste meting in 2004 is dat substantieel meer, aangezien het bedrag destijds op 31,6 miljoen uitkwam. Tegelijkertijd blijft het nog wel ver achter op het topjaar 2018 toen de totale waarde ruim 216 miljoen betrof.
De trippy wereld van Malice in Wonderland staat met nog anderhalve maand te gaan volledig in de startblokken. The Mad Hatter heeft zojuist de line-up bekendgemaakt met een arsenaal aan keiharde artiesten die in de beroemde AFAS Live zullen optreden: "We're all mad here"
De ruimte in met Hardstyle, Raw & Uptempo bij 'Welcome to 2023!'
Tussen 12:00 en 21:00 ontvouwt de eerste missie van PKHS Hard in 2023 zich tijdens een ware ruimtereis verdeeld over maar liefst 3 zalen! We zullen het thema zo veel mogelijk laten terugkomen in de aankleding en visuals, dus trek ook je ruimtepak maar vast aan!
Jaja leute, we kunnen het groẞe nieuws waar iedereen op zat te wachten eindelijk bekend maken! Snowbass keert terug in 2023 in op de Balkenhaven in Zaandam.
Dance4Liberation Festival 2023
maandag 16 januari 2023
Antoon, Bilal Wahib, Brennan Heart, D-Sturb, Flemming, Freddy Moreira, Frenna en Sub Zero Project. Dat zijn slechts een aantal van de headliners die op vrijdag 5 mei een geweldig optreden komen verzorgen tijdens Dance4Liberation Festival.
Met een bonte mix van live-artiesten, onbetwiste Pleinvrees-klassiekers, lokaal talent en grote namen op het affiche, maakt Pleinvrees Festival vol trots de grootse line-up van de 2023-editie bekend. Verspreid over zes podia, zullen op zaterdag 27 mei 40 artiesten optreden op het voor Pleinvrees Festival kleurrijk gedecoreerde NDSM-terrein. Na een meer dan geslaagde 2022 editie op het NDSM-terrein, keert Pleinvrees Festival daar eind mei terug voor een kleurrijke editie die bezoekers volledig uit de grijze sleur van het bestaan trekt.
De line-up van Pleinvrees Festival 2023 op zaterdag 27 mei is bekend! De line-up is een verzameling van live artiesten zoals Jan Blomqvist, Stavroz en Natascha Polké tot aan Pleinvrees klassiekers zoals Fritz Kalkbrenner, NTO en Mees Salomé. Dit jaar is er ook plaats voor grote namen zoals Tinlicker, WhoMadeWho, Polo & Pan en Nora en Pure.
Belgium's Ahl Iver has become synonymous with the Lenske name since founder Amelie Lens singled out one of his demo submissions back in 2019. Since then, the young DJ/producer has dropped two EPs on Lenske whilst holding down a busy international touring schedule including regular appearances at Amelie's revered Exhale party series. 'Paradox' contains four dance-floor orientated cuts with the typical Ahl Iver sound that's steadily become a Lenske staple.
Benny Boy Events presents The Bowl
vrijdag 13 januari 2023
From London to Aloha Amsterdam, we bring you The Bowl. This is a bowling experience with the best deejays and surprise live artists. At recent events we've hosted Steff London, NeYo, Krept & Konan, WSTRN, Tion Wayne, Skepta, Mabel, Ya Levi's, Vegedream, and Little Mix, to name a few.
Maison Liberte
vrijdag 13 januari 2023
Op zaterdag 18 maart a.s. zal het voorjaar naar binnen worden geschoten bij Sublime de Luxe met het zinnenprikkelend & exclusieve feest MAISON LIBERTE in een authentieke en historische locatie om dit waanzinnige feest met elkaar te beleven en wederom herinneringen te maken. Na de magische edities van afgelopen jaar gaan wij jullie weer een heerlijk feest voorschotelen in Fort. St. Gertrudis te Geertruidenberg welke we zullen transformeren tot een sfeervolle dance & party area.
Carl Cox, in collaboration with Secret Project Festival, has announced an exclusive live event in Amsterdam. Secret Project presents Carl Cox Hybrid Live will take place on August 19th 2023 at the Hembrugterrein and will see Carl Cox performing his HYBRID live set as well as support acts DIØN, DJ Rush, DYEN, TRYM and several others. The festival will mark the legendary performer's only appearance on the Dutch festival scene during the summer of 2023.
Klomppop heeft een aantal mooie namen toegevoegd aan het affiche voor 2023. Op vrijdag sluit Rudeboy de avond af. Met Rudeboy plays Urban Dance Squad keert de rapper en zanger terug naar zijn tijd als frontman van één van de meest invloedrijke bands die Nederland ooit heeft gekend. Het muziekprogramma op zondag heeft ook een headliner. Daredevils is de laatste act op zondag en daarmee ook van het festivalweekend.
Audio Obscura bestaat dit jaar 10 jaar en om het jubileumjaar af te trappen gaat de organisatie voor het eerste in de geschiedenis de Amsterdamse grenzen over om voet te zetten in Rotterdam, met Black Coffee in de Van Nelle Fabriek op 15 april 2023. Tijdens dit nieuwe event zal Audio Obscura, die bekend staat om haar innovatieve producties in unieke, levendige settings, het UNESCO werelderfgoed terrein overnemen voor een 3 uur durend optreden van de wereldberoemde Black Coffee. Ook in 2023 zal Audio Obscura er alles aan doen om zichzelf nog verder te verbeteren en zijn ze vastbesloten om er een onvergetelijk jaar van te maken.
Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli 2023 viert het internationaal driedaagse cross-over muziekfestival WiSH Outdoor (op festivalterrein de Aa in Beek en Donk) zijn vijftienjarige jubileum grootser en avontuurlijker dan ooit. Buckle dus up voor de jubileumeditie van dit jaar waarvoor de organisatie extra groots uitpakt voor de ultieme ontdekkingsreis door vier epische werelden die qua sfeer, aankleding en verbazingwekkend programma zelfs de meest doorgewinterde festivalgangers zullen verbazen, verrassen en overweldigen. Dwalende door vier adembenemende werelden kunnen ze zich in maar liefst tien area's onderdompelen in pop, hardstyle urban, dance, techno en guilty pleasures.
Oranjebloesem
dinsdag 10 januari 2023
Het grootste underground alternatief op Koningsdag keert terug op 27 april in Amsterdam! Oranjebloesem kleurt het Olympisch stadion wederom oranje tijdens Nederlands grootste feestdag.
Kingdance Festival 2023
maandag 9 januari 2023
Dit jaar kan je niet één maar twéé dagen volop knallen tijdens Kingdance Festival! Verdeeld over drie area's komen dit jaar weer de beste en meest populaire artiesten naar Zwolle om er samen met jullie oranje-freaks een onvergetelijke Koningsdag (27 april) én Koningsnacht (26 april) van te maken.
Audio Obscura trapt het tiende jubileumjaar af met grootse plannen en kondigt aan internationaal uit te gaan breiden in 2023. De grensverleggende organisatie heeft al vanaf 2013 als missie om evenementen te organiseren op de meest unieke locaties van Amsterdam. Mede daardoor mogen de evenementen van Audio Obscura zich een van Europa's meest geprezen elektronische muziek evenementen noemen. Dit jaar gaat de organisatie voor het eerst de Amsterdamse en Nederlandse grenzen over en kondigt aanstaande woensdag een bijzonder evenement aan om dit te vieren.
Bluetiek-In Reunion welcomes 2023
maandag 9 januari 2023
In december hebben we het jaar afgesloten met weer een super gezellige Bluetiek-In Reunion. Dit dankzij jullie! het beste publiek ever! Eigenlijk was de planning pas in maart weer de volgende editie te doen, maar door de vele emails en telefoontjes gaan we het jaar dan ook maar knallend openen met een speciale "welcome 2023" editie.
Memento is een nieuw weekendfestival dat van 27 t/m 31 juli 2023 bij Klooster Graefenthal in het Duitse Goch plaatsvindt. Het klooster bevindt zich net over de grens bij Nijmegen en is daarom voor Nederlandse festivalgangers goed te bereiken. Muzikaal presenteert het festival een mix van elektronische live acts en nationale- en internationale DJ's.
Trilogy
vrijdag 6 januari 2023
De iconische venue Paradiso Amsterdam staat aanstaande zaterdag 7 januari in het teken van Trilogy, het concept van Essence of Trance. Dat Paradiso zelden Trance programmeert maakt deze avond extra bijzonder en verklaart waarom de tickets zo gretig aftrek nemen. Drie fantastische headliners geven jou een 100% Trance garantie dus waar wacht je nog op?
10 jaar. 10 jaar aan momenten, samen bij elkaar gespaard. 10 jaar aan blije bekkies, vunzigerds voor het leven. 10 jaar flexen met je outje. 10 jaar schuren, meeblèren op de front row. 10 jaar aan patta's, compleet naar de klote. 10 jaar liefde. 10 jaar blessings tellen. 10 jaar familie. 10 jaar trots. 10 jaar voorop.
TIKTAK Kingsnight is back
woensdag 4 januari 2023
Op woensdag 26 april keert TIKTAK Kingsnight terug naar de Maassilo in Rotterdam voor het gezelligste Koningsnacht event van dit koninkrijk! Verwacht een zee van oranje geklede partygangers en vele live optredens van de grootste Nederlandse pop en urban namen. De volledige line-up wordt eind januari bekend gemaakt.
Op 7, 8 en 9 april zullen DGTL-fans uit Nederland, Europa en daarbuiten neerstrijken op het industriële terrein van de NDSM-werf voor weer een nieuwe editie van DGTL festival. Tijdens deze tiende editie kunnen bezoekers genieten van acht podia, waaronder de kenmerkende NDSM Kraan, boordevol met 's werelds beste elektronische muzikale talenten. Nu de volledige line-up is onthuld en de Early Bird-tickets zijn uitverkocht, is de race begonnen om nog deel uit te kunnen maken van deze bijzondere nieuwe editie.
31 januari 2023
Awakenings Summer Festival keert terug naar Hilvarenbeek voor driedaagse weekender
30 januari 2023
By The Creek maakt eerste namen bekend en start reguliere kaartverkoop
27 januari 2023
Lucas & Steve droppen nieuwe muziek
Groot nieuw tropisch festival in Scheveningen op 20 mei met onder andere Bizzey
De Turkse rapper Murda viert zijn internationale succes met een Europese tour.
Reinier Zonneveld delivers epic remix of D-Devil's classic 'Dance With The Devil'
26 januari 2023
Hamony of Hardcore presenteert met trots de grootste line-up tot nu toe
Vier de zomer bij het Summerpark Festival
25 januari 2023
B.I.T.C.H komt met nieuwe oktober-editie en laatste info 4 februari
Vestrock kondigt 10 nieuwe namen aan met o.a. rave-legende Scooter, Joost, S10, Merol, Prins S & De Geit, STAKE, The Scratch
24 januari 2023
DGTL en Boiler Room kondigen samenwerking aan
Martin Garrix terug met RAI Amsterdam shows tijdens ADE 2023
7th Sunday Festival kick-off ticket sale!
23 januari 2023
Extrema lost line-up twaalfde editie
Armin van Buuren onthult nieuwe huisstijl A State of Trance en line-up 2023 celebration weekend
20 januari 2023
Nog 1 dag tot Sfeer Indoor Festival!
19 januari 2023
Creamfields South 2023
Breda Barst luidt de noodklok
BigCityBeats World Club Dome celebrates its 10-year anniversary
18 januari 2023
Paradise City Festival kondigt de eerste namen aan
Booming New Year aftermovie is af
Eerste namen van 15-jarig jubileum WiSH Outdoor
Herstel exportwaarde Nederlandse Populaire Muziek
Malice in Wonderland komt naar AFAS Live!
17 januari 2023
PKHS Hard pakt uit met maar liefst twee events aankomende zaterdag
Snowbass Festival ist Zurück auf 25 maart 2023
16 januari 2023
Dance4Liberation Festival 2023
Pleinvrees Festival presenteert grootse 2023 line-up
Pleinvrees Festival maakt grootse 2023 line-up bekend
13 januari 2023
Ahl Iver drops a new EP on resident label Lenske, containing 4 slamming techno tracks
Benny Boy Events presents The Bowl
Maison Liberte
Carl Cox and Secret Project Festival announce exclusive live event in Amsterdam
Rudeboy plays Urban Dance Squad en Daredevils nieuwe headliners op Klomppop
11 januari 2023
Audio Obscura zet voet op Rotterdamse bodem en brengt Black Coffee naar de Van Nelle Fabriek
Wish Outdoor viert 15-jarig jubileum dit jaar extra groots en avontuurlijker dan ooit
10 januari 2023
Oranjebloesem
9 januari 2023
Kingdance Festival 2023
Audio Obscura viert 10-jarig bestaan en onthult internationale uitbreidingen
Bluetiek-In Reunion welcomes 2023
12InchCity presenteert nieuw weekendfestival
6 januari 2023
Trilogy
4 januari 2023
Vunizge Deuntjes Festival bestaat 10 jaar
TIKTAK Kingsnight is back
3 januari 2023
DGTL festival kondigt line-up aan voor 2023 editie