Partyflock
 
­ Nederland

Zodiak Commune presents
Analog Dialogue in 013

gepubliceerd door , op
Zodiak Commune presents
15 september 2007
FeestZodiak Commune · Analog Dialogue
Datumzaterdag 20 oktober 2007
WinactieZodiak Commune actiegesloten
Locatie013 Site
Begin dit jaar liet Zodiak Commune, voor het eerst sinds vijf jaar, weer luidruchtig van zich horen in het Tilburgse Popcentrum 013. En dat bleek bepaald geen slecht idee. Deze tweede editie van Analog Dialogue raakte compleet uitverkocht en de reacties waren overweldigend. Op veler verzoek is het op 20 oktober 2007 dan ook eindelijk weer zover als Zodiak Commune de deuren van de inmiddels grondig verbouwde 013 weer opent voor de derde editie van; Analog Dialogue.

Ook deze keer draait Analog Dialogue weer om de gemeenschappelijke wortels van Zodiak Commune met andere interessante Acid, Techno en Tekno soundsystems, maar ook om de verrassende verschillen in invalshoeken en invloeden die ook deze editie weer net die andere draai geven. Op 20 oktober wordt de dialoog aangegaan met DJ’s van het roemruchte WirWar Soundsystem en het al even legendarische Acid Anonymous. Het beloofd dus een ouderwets gezellig feest met pure Acid & Techno, onversneden Tekno en trippy Ambient te worden.

In de Kleine Zaal van 013 zal Paul je mee terug nemen naar de tijd dat underground nog echt underground was. Als een dreigende donderwolk boven verlaten fabriekspanden en afgelegen braakliggende vlaktes, laat hij weer eens horen hoe diep zijn free-party roots gaan, wat resulteert in een knetterende mix van donderende beats en krakende breaks. Voordat het zover is, is het echter aan Bor (Zodiak Commune/U-Niks) en Lamot (Zodiak Commune/Adapter) om de stroperige atmosfeer aan het begin van de avond in beroering te brengen door deze met analoge bliepjes en pruttelende beats op te warmen tot voorbij het kookpunt. De enthousiaste Eindhovense live-act Solid Decay (Zodiak Commune/Common Good) zorgt weer voor een felle ontlading van energie als ze het publiek wild maken met hun aanstekelijke Acidtechno sound, doordrenkt met allerlei vibes van buiten deze invloedssfeer. Rick Angel (Zodiak Commune) laat tenslotte horen dat er ook vandaag de dag nog genoeg te ontdekken valt op muzikaal gebied en zal een kolkende en pompende Acid & Techno set neerzetten die de naald laat gloeien en het vinyl doet smelten. De Kijkbuiskinderen laten ondertussen het ene sureële beeld vloeiend in het andere overgaan, maar kijk niet vreemd op als er zo nu en dan eens een beeldbuis voorbij vliegt en uit elkaar spat.

In de Bat Cave krijgen de rookmachines, stroboscopen en subwoofers het weer zwaar te verduren. Alle omstandigheden zijn hier dan ook ideaal om Diex (Acid Anonymous) en Criss (Acid Anonymous) goed uit de verf te laten komen. Beiden heren zijn afkomstig van het veelbesproken Acid Anonymous soundsystem, verantwoordelijk voor vele free-parties in Nederland, Engeland, Tsjechië, Frankrijk en Duitsland. Wars van gangbare muzieksmaken, laten zij hun furieuze beats, sferische breaks en andere obscure geluiden door merg en been gaan. Nooit van gehoord of nog niet eerder mee mogen maken? Laat je dan vooral eerst door D=p+cer (Zodiak Commune) in de stemming brengen met een stevig partijtje voortstuwende, duistere en vooral compromieloze underground geluiden. Ook deze keer is het weer aan Bor (Zodiak Commune/U-Niks) om de chaos aan het eind van de avond compleet te maken met een ongenuaceerde mix van Tekno, Acid en Oldskool, zoals we dat van hem gewend zijn.

In het Café kun je even ontsnappen aan de heftige geluiden van de Kleine Zaal en de Bat Cave. Laat je hier in de watten leggen door Saint (Zodiak Commune), D=p+cer (Zodiak Commune) en Lamot (Zodiak Commune/Adapter). Kreeg dit trio op 1 september nog honderden voetjes van de vloer tijdens de officiële opening van het Catherinaplein in Eindhoven, vanavond spelen ze de zaal op een andere manier plat. Deze keer dus geen opzwepende back 3 back Acid & Techno, maar een soundscape van ontspannende Electronics en Ambient. Zak er dus maar letterlijk lekker bij onderuit - want daar zijn de relax-kussens van 013 immers voor - en space mee op geluiden die niet van deze wereld lijken te zijn.

Mede door de verbouwing van 013, die het popcentrum een transparante voorgevel, meer intimiteit en een logischer en efficiëntere indeling opgeleverd heeft, kan Zodiak Commune - in nauw overleg met 013 - deze keer meer bezoekers ontvangen. Toch wil de organisatie aanraden vooral niet tot het allerlaatste moment te wachten met het kopen van je kaartje aangezien de vorige editie van Analog Dialogue compleet uitverkocht was. Speciaal voor de bezoekers die van ver komen is er daarom deze keer ook online voorverkoop via Easyticket.nl. Maar je kunt natuurlijk ook weer bij Rare Records in Eindhoven en het 013 Boxoffice in Tilburg terecht voor je kaartjes.

13 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1607, 1608}
Artiest {SHOWLIST artist 49164, 60172}
Het betere werk :respect:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
D=p+cer :cheer:
nice!! :D
Komt helemaal goed met de 013..
 
Gaan gaan gaan! :yes:

:bounce:
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Kijk es aan, weet nog heel goed de voorgaande editie, geweldig :respect: zet hem wel f in de planning (Y)
Uitspraak van Duustere DNS op zondag 16 september 2007 om 12:24:
Kijk es aan, weet nog heel goed de voorgaande editie, geweldig :respect: zet hem wel f in de planning

Daar rouleert nog een vet filmpje van ;P
ook hier even melden dat er tracks en complete live sets en mixsets te downloaden zijn, of je kan de mediaplayer activeren, dan kun je door met wat je aan het doen was, onder het gerammel van wat acid-tekno muziekjes
www.musicv2.com/artist/toysfornoise voor de site zelf, of www.musicv2.com/launch/toysfornoise voor de mediaplayer
of voor nog wat meer woorden, kleurtjes en info: www.toysfornoise
in oktober komen er trouwens wat platen uit met muziek van mezelf en van mijn broer Finsent, labels heten: accu records (000 en 001) en wide awake records 000 hopelijk het begin van nog heel veel muzikale uitspattingen, as vrijdag de 28e sept speel ik ook live in worm in rotterdam, start 00:30 tot 2 uur of later.....
tot later hoi hoi
paul