Partyflock
 
­ Nederland

Technopunks - frisse technoklanken in Studio 80

gepubliceerd door , op
Technopunks - frisse technoklanken in Studio 80
8 september 2007
Op 15 september 2007 vindt de kick off plaats van Technopunks 1.0. Deze, in de Amsterdamse Studio 80 gehouden parties zullen tweemaandelijks alle nieuwe ontwikkelingen binnen techno en aanverwante genres aan de Amsterdamse crowd voorschotelen. Diepe bassen, donkere blieps, digitaal gekraak. Technopunks 1.0 zorgt elke keer voor vernieuwende headliners die zelden in Nederland te bewonderen zijn gecombineerd met de toegankelijke sfeer van Studio 80.

Een producer die zich met recht een echte Technopunk mag noemen is de Berlijnse liveact Sleeparchive. Inmiddels is deze liveact een bekende verschijning in de internationale dj charts en werkelijk iedereen die zijn werk heeft gehoord is helemaal weg van de muziek van deze eigenwijze Duitser. De mix van zware kicks, galmende sinusgolven en diepe baslijnen gaat gegarandeerd knallen op de soundsystem van de Studio 80. Om je act From Karaoke To Stardom te noemen moet je wel een beetje maf zijn. Nou, dat is deze Fransoos ook wel, hoor. Deze rijzende ster in de internationale minimal scene is nog nooit eerder in Nederland te bewonderen geweest en dat mag gerust een schande genoemd worden. Technopunks 1.0 maakt het nu echter helemaal goed door de Parijzenaar Jeremy Herpe zijn debuut te laten maken op Nederlandse bodem. Minimal hoeft helemaal niet slap en kazig te klinken, dat bewijst deze producer. De muziek van From Karaoke To Stardom is abstract, donker maar tegelijkertijd zeer dansbaar. Een heerlijke opwarmer voor het basgeweld van Sleeparchive.

De Amsterdamse dj's Aron Friedman en Diachrona zijn ook echte punks. De eerste is al jaren niet meer weg te denken uit de Amsterdamse technoscene en actief in verschillende trendzettende organisaties als Traffic, Mono en vele anderen. Een Technopunk van de eerste orde die niet mag ontbreken op deze kick-off party. Diachrona is een nieuwe naam in de Amsterdamse Technoscene. Hij opent de avond met een set met minimale, technoide beats. Het Leidse duo Rauwkost maakte onlangs met hun fris en funky klinkende livesets, furore op verscheidende minimal feesten in Nederland. Als opkomend talent verdienen zij ook een kans op deze eerste editie.

Als tegengewicht voor al het digitale gebliep heeft Technopunks 1.0 voor vanavond technoconnesseurs als Deimos en Recovery Sounds voor een dj setje gestrikt. Deimos is vooral bekend om zijn hardere draaistijl. Zijn melodieuze kant is helaas veel minder bekend, maar dat gaat na zijn set vol rustigere synthesizer-gerichte techno wel veranderen. ADHD Sessions resident Recovery Sounds heeft al talloze keren in de Studio 80 mogen aantreden. Hij maakt vanavond de tweede zaal onveilig met zijn platenkoffer vol met Detroit gerichte techno platen.

Kortom: op zaterdag 15 september kun je in de Amsterdamse Studio 80 van 23:00 uur tot maar liefst 6 uur in de ochtend genieten van frisse en innovatieve electronica bij de eerste aflevering van Technopunks 1.0.

7 opmerkingen

Bliep bliep klak klak :bounce: :bounce:
Zin in :yes:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
hele vette boeking !!!

helaas elders in amsterdam die nacht..
timetable?

heel graag!
die komt er.nog even geduld :)