Partyflock
 
­ Nederland

Basic Base creëert en varieert

gepubliceerd door , op
Basic Base creëert en varieert
18 april 2007
Laptops, midi’s, synths, samplers, workstations, draaitafels en zelfs gamepads werden ingezet om hun producties tot een set te smelten. Ze deinden ritmisch op de beat of draaiden de knoppen bijna uit hun midi. We hebben het over Optech, Ben Lowdain, Brainstorm & Blowtorch, Ges en D.A. Tist, allemaal live-acts die op Basic Base hebben gestaan. Basic Base is sinds februari actief in het Popfront. In samenwerking met Kunst en Cultuur Overijssel (dance finale Oogst van Overijssel) en de betreffende locatie weet het maandelijks de subwoofers te vinden.

De line-up is variërend. Van Drum and Bass tot Breakcore, beginnende of ervaren acts. Op deze manier krijgen beginnende artiesten de kans om ervaring op te doen door hun werk live te horen en te laten horen. De meeste stijlen komen voorbij en het publiek komt in aanraking met verschillende vormen van alternatieve dancemuziek. Basic Base wil op deze wijze een platform creëeren om de ‘scène’ te laten groeien. Zowel de acts als het publiek heeft hier zijn aandeel in. Popfront is de plek waar het geluid zijn weg door de menigte baant. Dit is naast Hedon (daar dus) en is zelfs voor de ov-ers goed te doen. De intieme sfeer, het geluid en de ligging maakt het tot een ideale locatie.

Het recept blijft groeien, zolang creativiteit en de ruimte hiervoor bestaat. De vorige twee edities waren meer dan geslaagd, dankzij de acts en natuurlijk de bezoekers. Inmiddels is Basic Base klaar voor de derde editie en deze staat in het teken van Acid en Tekno. Op vrijdag 27 april zullen Pet (live, acidtek) en Tempo Team (live, acidtek) en het Code 9 DJ Team de avond vullen. Deuren gaan open om 21.00 en de entree is gratis, inderdaad, gratis.

Basic Base creëert ruimte voor het nieuwe geluid en laat het je horen. Altijd al je zolderkamerproducties door de speakers willen klappen? Check de site voor meer informatie: www.myspace.com/basicbase038.com

3 opmerkingen

Klinkt goed Veenstra. Misschien ooit dat ik wel kom kijken. De wil om een kijkje te komen nemen is er in ieder geval, nu nog de secundaire omstandigheden
 
Misschien, ooit secundaire omstandigheden...

Met je muil vooraan bedoel je! :D

Anders krijg je 11 mei nog een kans, misschien dat "misschien" en "ooit" dan niet van toepassing is!

Laat!