Partyflock
 
­ Nederland

Werkgroep poppodium organiseert groots Koninginnenacht én Bevrijdingsfestival in Bergen op Zoom

gepubliceerd door , op
Met de 5e Bergse Koninginnenacht zetten de verschillende organisaties binnen de werkgroep poppodium een kroon op hun samenwerking. Deze jubileumeditie belooft extra speciaal te worden en alsof dat nog niet genoeg is volgt er met Bevrijdingsdag een tweede party. Beide edities bieden het beste op het gebied van zowel bands als dance en zijn bovendien geheel gratis!

Het nieuwe café Geen Flauw Idee aan de Grote Markt is de locatie voor beide avonden. De eerste avond, 29 april, staat vooral in het teken van bands. De rockers van July Knives en de indie formatie Missing Coins bijten het spits af. Samen met de Portugese rock en punk band Aside verzorgen ze het grensverleggende alternatieve gedeelte van de avond.

Rasartiest Tony Hithe doet er een schepje bovenop. Nadat hij de gehele wereld over reisde verblijft hij sinds enkele jaren in Bergen op Zoom. De zanger/ gitarist met de warme stem weet als geen ander het publiek te raken en mee te voeren in zijn mix van ondermeer groove en soul. Deze man is van alle markten thuis,dit blijkt eens te meer als je naar zijn biografie kijkt. Zo stond hij ondermeer met popicoon Madonna en met rapper LL Cool J op het podium. De avond wordt afgesloten door een DJ. Dit is de een van de eigenaren van de kroeg, hij draait onder zijn eigen naam: DJ Tony.

De week erop volgt het 2e Bergse Bevrijdingsfestival. Deze avond staat vooral in het teken van dance maar zal voor de liefhebbers twee bands bevatten. We trappen af met de hardcore band Otis, erg stevig zoals je van dit genre kan verwachten. De groep bestaat uit oud leden van diverse bands waaronder het legendarische Against Time. Dit belooft heftig te worden. Tweede band is het zeer dansbare Wicky uit Roosendaal. De band maakt muziek die invloeden bevat van ondermeer Faithless, Red Hot Chilli Peppers en Moby. Verwacht dus een vrolijke mix van ska, dance, drum&bass en rock, kortom de perfecte overgang naar de drie djs die hierna draaien.

Als we iets doen dan doen we het goed; drie djs dus en zeker niet de minste. Loek de Roos is een van hen, hij draait een fijne mix van techno, house, electro en minimal. En dat doet hij niet niet zonder succes. Vorig jaar stond hij op Breda Beats en in de voorrondes van Dance Valley, daarnaast is hij resident dj voor Technision in Zalinaz en treedt hij binnenkort op met Benny Rodrigues. Je mag deze dj niet missen.

Na Loek de Roos is het eerst de beurt aan DJ D'joozt. Hij is resident bij de D-fusion avonden die met regelmaat in CKB Underground georganiseerd worden. Daarnaast is hij voorzitter van de werkgroep poppodium die deze avond, net als haar andere avonden, organiseert om de aandacht te vestigen op de schrijnende situatie in het Bergse uitgaansleven. Gelukkig valt er deze avond wel wat te beleven en kan je je lekker laten gaan op de beats van house, progressive, groove en techno.

Hiermee is de avond nog niet over. Als afsluiter draait DJ Gino, ook wel bekend als Gino D. Om de avond spetterend af te sluiten is er meer nodig dan zomaar een dj en daarom is deze allround diehard dj gevraagd om zijn kunsten te vertonen. Zorg er dus voor dat je deze twee avonden niet overslaat.

Zet 29 april en 5 mei in je agenda, aanvang is 20.00. De locatie is Geen Flauw Idee Grote Markt 15 te Bergen op Zoom. Entree is gratis en meer info tref je aan op www.bergspoppodium.nl. Daarnaast kun je op deze site discussiëren over diverse zaken die met de werkgroep poppodium te maken hebben. Voor iedereen die het belangrijk vindt dat er meer in het uitgaansleven van Bergen op Zoom en omstreken moet gebeuren is deze site er! Je treft er info aan over iedere organisatie binnen de werkgroep en je kunt er je mening geven over diverse zaken. Vanaf nu kun je je niet alleen op de party laten horen maar ook online.

2 opmerkingen

Werkzaam bij X-Tase
Artiest X-Tase
Zo dat gaat lekker van de week!

O en wees er deze 2 avonden vroeg bij. Er kan slechts 250 tot 300 man binnen!
Wicky yes!