Partyflock
 
­ Nederland

LFTFLD bestaat 3 jaar

gepubliceerd door , op
LFTFLD bestaat 3 jaar
10 februari 2007
Het LFTFLD magazine bestaat drie jaar en dat mag gevierd worden! Met onder andere Eric de Man, Bart Skils, 3-1 en Malle Pietje & de Bimbos neemt LFTFLD Paradiso in de nacht van vrijdag 23 februari in haar geheel over.

Op vrijdag 23 februari viert het Amsterdams LFTFLD collectief haar driejarig bestaan. Bijna vier jaar geleden besloten Dj / promotor Ronald Linger (Dj Mulat) en Vj / grafisch vormgever George Dechev om creatief talent een podium te bieden: LFTFLD magazine. Op 14 februari 2004 werd het eerste nummer gepresenteerd, dat meteen werd opgepikt door creatief en kunstzinnig Amsterdam. Doordat de inhoud van LFTFLD gecreëerd wordt door voornamelijk Amsterdamse fotografen, kunstenaars en vormgevers ontstond er meteen een cultureel platform in de underground, los van gemeentelijke bemoeienis en subsidies. Die onafhankelijkheid en vrijheid van inhoud maakt LFTFLD tot een bindend element in de Amsterdamse scène van creatievelingen en feestgangers. Zo zeer zelfs dat LFTFLD al in het eerste jaar van haar bestaan de allereerste Nachtcultuurprijs kreeg uitgereikt door het toenmalige nachtburgemeesterscollectief de Nachtwacht.

Ondertussen is LFTFLD alweer aan haar twintigste nummer toe en is het uitgegroeid tot een begrip. Naast regionale bijdragen ontvangt het magazine tegenwoordig ook input van buiten Amsterdam, zelfs van (ver) buiten Nederland. De insteek is echter nauwelijks veranderd: een gratis blad met hoge kwaliteit, dat aan kunstenaars, eigenzinnige platenlabels en spannende partyorganisatoren ruimte biedt om hun werk te laten zien. In de afgelopen jaren breidde LFTFLD haar activiteiten uit met ondermeer het geven van feesten (o.a. in de Sugar Factory en het Café Pakhuis Wilhelmina), waar naast vernieuwende muziek ook veel aandacht en ruimte wordt geboden aan audiovisuele kunst en mode. Die uitgebreide benadering van wat (nacht-)cultuur in zou moeten houden kwam ook terug in de reeks televisieprogramma’s die LFTFLD maakte voor de lokale omroep. Een soortgelijk statement maakt het collectief ook met haar betrokkenheid bij de organisatie van ‘Het Bladenbal’. Het alternatief op het Boekenbal en het Bal der Geweigerden wordt georganiseerd door de “New Beatnix Generation”, een samenwerkingsverband van een aantal onafhankelijke bladenmakers. Het Bladenbal zal in maart voor de tweede keer in kunstenaarssociëteit De Kring gehouden.

Al met al moet gezegd worden dat LFTFLD een plek in Amsterdam heeft veroverd door haar inbreng in zowel de kunstscene als in het nachtleven. Ondanks de moeilijk financiële positie (door het ontbreken van sponsors of subsidies) houdt het LFTFLD het toch alweer drie jaar vol en dat moet uiteraard uitgebreid en uitbundig gevierd worden. Paradiso zal tot haar uiterste benut worden getuige de programmering in zowel de grote zaal, bovenzaal, kelder als op de tussenverdieping. De line-up liegt er niet om en bestaat vooralsnog uit de volgende artiesten. Dj’s: Bart Skils (VOLTT), Eric de Man, Richard Parker (Amsterdams Belang / Vreemd), Paul Everready (Disco Twins), Toby Paul (Rednose Distrikt), Mulat (LFTFLD), Disco Machina, Zeezout, Kwik en V-Neal. Live: Malle Pietje & de Bimbos, Aux Raus en 3-1. De visuals zullen worden verzorgd door 00 GAAP en Dechev (LFTFLD).

In de week voorafgaande het feest is er in de Chiellerie op de Raamgracht 58 een expositie van vele kunstenaars die de afgelopen jaren aan het LFTFLD magazine hebben meegewerkt, zoals Abner Preis, Eva Roovers en Young Artists Militia. De opening van deze expositie is vrijdag 16 februari om 17.00. Meer informatie over het LFTFLD feest is te vinden op www.myspace.com/lftfldmagazine, algemene informatie is op www.lftfld.com te vinden.