Partyflock
 
­ Nederland

Classics Galore

gepubliceerd door , op
Niet alleen het publiek geniet ervan, ook voor de dj’s is het af en toe echt leuk om diep in de platen collectie te duiken en de vetste classics boven water te halen. Even een avond genieten van alle platen die House maken tot wat het nu geworden is. Dit kan je elke maand doen tijdens Know your classics in de Villa Thalia in Rotterdam.

Zaterdag 10 februari is het weer tijd voor een nieuwe editie van dit populaire concept en er staat weer een batterij aan top dj’s te trappelen om je een avond mee te nemen in de wereld die Classics heet. Vocaal ondersteund door Mc Roga zullen Marcello, Brian S, Quinten de Rozario, Chris Rox en Baggi Begovic weer het uiterste van zichzelf vergen.

Speciaal voor Know your classics duiken alle dj’s weer eens diep in hun platencollectie om de beste klassiekers eruit te vissen. Zij zullen zorgen voor de onovertroffen vibe die je de afgelopen vijftien jaar hebt mogen ondervinden. Alles wat house tot de populaire stroming van nu heeft gemaakt. Of dat nu platen zijn uit de begin periode of de hits van de afgelopen jaren. Eèn ding hebben ze gemeen, je hoort ze allemaal op Know your classics, gedraaid door de helden uit de Nederlandse Housegeschiedenis. Handjes en de lucht en gillen maar

Erg blij is de organisatie met de komst van Marcello. Hij is al vijftien jaar het boegbeeld van het Amsterdamse clubleven. Zijn Chemistry avonden in de Escape waren jaren lang ‘the place to be’ en wekelijkse zette hij de toon voor alle andere dj’s. Marcello weet als geen ander de echte Classics uit zijn koffer te toveren. Ook aan Brian S is dat wel toevertrouwd. Als resident van het overpopulaire RUSH-concept is hij in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse dance-scène. Maar Brian draait ook al een flinke tijd mee en weet heel goed waar Abraham de mosterd haalt. Verwacht dus geen Rush-sound maar een set vol lekkere klassiekers.

Quinten de Rozario brak tien jaar geleden door als dj in Haarlem en Amsterdam en het duurde niet lang voor de Rotterdammer ook in zijn eigen stad bekend werd. Eind jaren ‘90 was hij een vaak geziene gast in Nighttown, vooral op de zeer populaire Plastic Connection avonden, en op de vermaarde MTC parties van Ted Langebach. Tegenwoordig is Quinten weer helemaal terug en produceert hij weer een hoop rocking new dance music.

Ook de so-called new generation dj’s zijn aanwezig op Know your classics. Chris Rox & Baggi Begovic zullen voor de nodige opschudding zorgen op de dansvloer. Classics zijn namelijk niet alleen platen die je vijftien jaar geleden hoorde maar ook de platen die de afgelopen jaren de dansvloer in vuur en vlam hebben gezet. En laten deze nou net bij de heren in de platentas zitten.