Partyflock
 
­ Nederland

The Chaishop Live at “Spontaan Feestival”

gepubliceerd door , op
The Chaishop Live at “Spontaan Feestival”
23 mei 2006
Als je op Hemelvaartsdag nog niets te doen hebt, dan is het NDSM-Werf terrein in Amsterdam de place to be. Hier vindt het Spontaan Feestival plaats, een positief uit de hand gelopen presentatie-feest voor de start van het kunstproject ArtMat.nl.

Eén en ander begon met een open oproep aan creatief Nederland met: “Hier ligt de ruimte, kom je ding maar doen!”. Twee maanden later is er een programma ontstaan, waarin werkelijk alle kunstdisciplines zich aangemeld hebben. Jong en oud kunnen aan dans, film, theater en workshops meedoen, uiteenlopende presentaties bijwonen, exposities bezoeken, hun mening geven, zelf optreden, knutselen, eten, skaten en nog veel meer binnen één grote kakofonie van licht, kleur, kunst en geluid.

In totaal zijn er ongeveer een 60 initiatieven die een bijdrage aan het Spontaan Feestival leveren, waaronder de PickupClub, Extrema, Pinkpop-opener Alize, Allone, Globalicious & het Amsterdams Skatepark en The Chaishop van Namasté!

THE CHAISHOP
The Chaishop van Namasté laat zich het best omschrijven als een eigenzinnig open platvorm dat alsmaar groeit en bloeit. Het is een divers collectief van getalenteerde muzikanten uit alle windstreken van de wereld, die in telkens wisselende samenstellingen optreden in verschillende lokaties in Nederland, van de wekelijkse geordende jam-sessies in de intiemere Rokerijen in Amsterdam tot de maandelijkse cyclus in het keldercafé in Paradiso. Maar ook in de chill-out areas op electronische muziek-festivals is The Chaishop steeds vaker terug te vinden.

Als het gaat om spontaniteit mag The Chaishop zeker niet ontbreken op Spontaan Feestival. Improvisatie en interactie met het publiek, maken The Chaishop immers voor zowel de bezoekers als de muzikant telkens weer verrassend. De ariesten spelen in deze live-jam vlekkeloos op elkaar in, waarbij ze ondere andere de Spaanse, Chilleens, Iraanse, Afrikaanse en Indiaanse cultuur met elkaar laten samenvloeien. Voel hoe de liefde van The Chaishop de kille NSDM werf met een warme deken bedekt en luister naar het sfeervolle samenspel van Babak (vocals, guitar), Lina (flute), Sahand (Iranian Tar), NettO (vocals, acoustic guitar, hang), Swarup (hang, doumbek, santoor), Nano Stern (vocals, flute, quatro), Buddy (bass, cachon) en Has (boulon).

Na deze live-jam is het tijd voor de meer experimentele Chaishop-geluiden. Zoemende beats, knetterende hi-hats en magische geluiden maken zich meester van de NSDM werf als de Haagse driemans formatie Sobchek ft. Slemper (Mental Marble, Reboot) een cross-over van electro, glitch en breakbeats ten gehore brengt. Met game controllers als joysticks en dance-matten houden ze het publiek in beweging op een eclectische mix van chill-out tot heftig rollende beats.

Als het ritme er lekker in zit, is het tijd voor het nieuwe project van NettO en Swarup; Dynamo. Dit dynamische Hang-duo zet samen met Steven HC (Ozmali Records) een met percussie doorspekte soundscape van triphop, dub en psychedelisch ambient neer. Tijdens deze set vindt er een cross-fade plaats met de energieke Afrikaanse drum-act Kuifje, die met een bruisend optreden de positieve vibe van The Chaishop nog verder doet opleven.

Live-project RAMM is de spraakmakende afsluiter van deze Chaishop gathering op Spontaan Festival. De geimproviseerde grooves van Chaishop-percussionist Terence Samson met de dampende drumpatronen van Erwin Konink en de ritmische didgeridoo klanken van Michiel Teijgeler brengen een evolutie teweeg met een nieuwe, pure vorm van dance-muziek; 100% Bio-Dynamic Grooves.

3 opmerkingen

 
cool ! (y)
als ik 'Chaishop' lees moet ik altijd denken aan die wazige stands met nog wazigere Chai (soort kruiden-thee/-koffie) op die duitse Goa festivals. (f)
 
Artiest Faz
Present.
 
Dat wordt genieten morgen!!!