Partyflock
 

Funky techno in de Effenaar

gepubliceerd door , op
Funky techno in de Effenaar
28 januari 2006
Sinds enige tijd wordt de tweescheiding in techno steeds duidelijker merkbaar. Verschillende organisaties programmeren of de minimal variant of harde variant. Echter, de stroming die daar tussenin zweeft wordt nogal eens vergeten. Reden genoeg dus voor de Effenaar om op zaterdag 11 februari een avondje funky techno te programmeren. Daarvoor laat de Effenaar Kirk Degiorgio en Ian O'Brien overkomen uit de UK, die zowel een DJ-set als een live-set ten gehore gaan brengen. Als aanvulling maakt Estroe haar debuut in de Effenaar.

Kirk Degiorgio is een legende in technoland. Actief vanaf begin jaren negentig, werd hij bekend als DJ en producer onder namen als As One, Future/Past, Offworld en vele andere pseudoniemen. Kort daarna stichtte hij het invloedrijke Art label, dat later onder andere Carl Craig in Europa introduceerde. Tegenwoordig is Kirk een veelzijdige en kundige producer met een sterk door melodieën beïnvloede techno invalshoek.
Ian O'Brien heeft een soortgelijke achtergrond en samen zetten ze nu een lange set neer die deels DJ’en is en deels ook live. Samen produceerden ze ook de sterke compilatie ‘The Soul of Science’ en bracht Kirk onlangs de prachtige 'Electric Institute' EP uit waar een nummer van beiden op te vinden is. Naast platen slepen ze nu ook de nodige live apparatuur de DJ-booth in! Sterk door de Detroit-geest beïnvloede, extreem dansbare technomuziek waar de beats ook af en toe van gebroken worden.

Zij worden op deze avond muzikaal bijgestaan door DJ Estroe; haar debuut in de Effenaar! Uitgegroeid tot een van de beste techno DJ’s die Nederland voortbracht met haar verrassende en puristische platenkeuze van elektronische klanken. In het verleden stond zij ondermeer op Awakenings, Extrema, In Qontrol en vele andere feesten. Een aangename aanvulling dus!

Eerste kwartaal
Inmiddels kijkt de Effenaar terug op haar eerste kwartaal en kan spreken over een geslaagde start sinds de nieuwbouw, berichtte het Eindhovens Dagblad. Met ruim 52.000 betalende bezoekers in 3 maanden tijd is het poppodium erg tevreden. In de eerste maand na de opening kreeg de Effenaar wel te kampen met een aantal kinderziektes. Zo waren er problemen met glasscherven en het brandalarm. Daarnaast stonden er vaak lange rijen voor de deur bij drukkere shows. Programmeur Schaeffer verklaart echter dat „die problemen inmiddels zijn opgelost”.

7 opmerkingen

Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Effenaar roxx..........
Werkzaam bij Wicked-Productions
Artiest {SHOWLIST artist 46556, 2166}
Kijk da's nou een goeie actie van de Effenaar (Y)
 
Vette line-up!
Ben dan op Awakenings... anders was ik zeker gegaan! maar zeker 'n goeie line-up!!
Ze heeft vorig jaar op IN QONTROL een zeer lekker setje gedraait, te beluisteren op;

http://www.q-dance.nl/radio/2006-004/stream.php?file=Week_04_Estroe

veel luisterplezier!
 
ik kom wel even kijken, lijkt me best gezellig!