Partyflock
 
­ Nederland

Above & Beyond

gepubliceerd door , op
Above & Beyond
5 december 2005
FeestAbove & Beyond · Christmas edition
Datummaandag 26 december 2005
WinactieAbove & Beyond actiegesloten
LocatieNoa
Meer dan 5 jaar geleden is 5th Events begonnen met het Above & Beyond concept aangezien er op dat moment weinig regelmatig terugkerende thema feesten werden georganiseerd in Leeuwarden e.o. Na een aantal geslaagde edities is Above & Beyond een begrip geworden in het noorden. Na enkele feesten werd een samenwerking aangegaan met TPF/ DJ Dano voor techno only feesten: Technology was geboren. Naast concepten als Above!, Technology en Above & Beyond kwam er ook het hardstyle event Activate! wat voor bijv. DJ Da Pauli zijn eerste grote feest in het Noorden was. Daarnaast is in deze periode 2 x het evenement EmotionZ georganiseerd in stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden.

De Christmas edities van Above & Beyond, nu al een aantal jaren achtereen, waren hun tijd flink vooruit. Wie herinnert zich niet het Decadent Roman Erotic Empire met Yves de Ruyter en de “erotische acts in 2000 of de weergaloze 3 uur set van Marco V met in the Basement Pavo, Lady Dana en UZI in 2001.

Ook dit jaar is er weer een Above & Beyond op 2e kerstdag in de stijlvolle Club Noa zodat de traditie in stand blijft. Ook deze 2e kerstdag belooft een spectaculair feest te worden.

Voor deze editie zijn een aantal artiesten uitgenodigd die een bijzondere relatie met Above & Beyond hebben. DJ’s als Mark Norman, Cosmic Gate, Dano, UZI, Marlin en nog veel meer zullen deze 2e kerstdag Leeuwarden weer op zijn kop gaan zetten. De uiterst schappelijke toegangsprijs van slechts € 10 draagt daar, wat betreft de bezoekers, alleen maar aan bij.

Main zaal
De opening wordt verzorgd door Jay Underground. Deze DJ heeft de afgelopen 2 edities laten zien en horen dat hij in staat is de avond muzikaal en qua sfeer goed kan openen met een sound van progressive, electro en house.

Op deze sound is er één DJ die perfect kan en zal aansluiten en dat is DJ Antiphus. Hij was er vanaf het begin bij en heeft op diverse Above & Beyond’s gedraaid. Veel mensen zullen hem kennen als winnaar van de TWIX Talent Award. Naast draaien is Antiphus ook bezig met produceren. Zijn eigen producties worden regelmatig gedraaid en hij is bezig met een remix voor een nieuwe track van Mark Norman.

Deze laatste DJ heeft niemand minder dan Cosmic Gate uitgenodigd. Dit duo is legendarisch geworden door hun DJ sets op zo’n beetje elk groot evenement en hun opzwepende producties. Wie kent hun hits als The Drums. Mental Atmosphere and Fire Wire niet. Met niet minder dan 10 miljoen verkochte exemplaren doen zij mee in de top van de internationale dance scene. Ze stonden op de grote evenementen in Zuid Afrika, de VS, Azië Hun laatste hit “I feel wonderfull” ism Jan Johnston wordt op dit moment gedraaid door DJ’s als Tiësto, Marco V, Paul van Dyk, Armin van Buuren en Ferry Corsten.

Na Cosmic Gate zal Mark Norman het over nemen. Mark Norman zijn ster is alsmaar rijzende. Hun debuut album ‘Synchronicity’ doet het goed en heeft meerdere goede recensies gekregen van de internationale pers. Hun nieuwe release Touchdown / False Vegas wordt nu al grijsgedraaid door de groten der aarde en met optredens in diverse landen heeft Mark Norman met zijn eigen sound al kunnen laten zien waarom veel mensen onder de indruk zijn van deze DJ. Hij is dan ook niet voor niets door ID&T gevraagd voor de Mainstage voor de komende editie van Trance Energy in de Jaarbeurs Utrecht. Een beloning voor een aantal jaren hard werken.

DJ Marlin zal de avond in stijl afsluiten. Deze resident DJ behoeft geen introductie meer voor de Above & Beyond gangers. Met zijn brede muzikale interesse en platenkeus kan deze laatste set muzikaal gezien alle kanten op. Iedereen die van 1999 t/m 2002 Above & Beyond bezocht heeft weet dat het slim is om ook nog wat energie tot het einde te bewaren.

Basement Area
Als er één DJ niet kan en mag ontbreken op dit feest is het DJ Ruiz. Deze DJ was er bij tijdens de allereerste Above & Beyond in 1999. DJ Ruiz is dan ook geen onbekende voor een aantal kenners in Nederland. Zijn eclectische draaistijl noemt hijzelf “Drag & Drop “.Deze techniek houdt in dat diverse stijlen samenvloeien tot een strak geheel zonder daarbij de rode draad te verliezen in een DJ set. Een nieuw project van Ruiz is genaamd 'Third Man' en richt zich met zijn innovatieve producties op het Techno-genre. Dat dit succesvol is mag wel blijken uit de draaibeurten die deze promo's reeds hebben gehad van onder andere Dave Clarke, Derrick May en vele anderen. De plaat zal eind '05 officieel uitkomen op het Underground Liberation label. Tevens zal deze DJ een maandelijkse residency gaan vervullen in de Utrechtse Winkel van Sinkel.

Naast DJ Ruiz is ook een andere Leeuwarder trots gevraagd: DJ UZI. Velen kennen hem van het wat hardere werk maar weten niet dat hij ook uitblinkt in de typische ’91 – ’93 oldschool met hier en daar wat techno invloeden.Daarom zal DJ UZI deze avond laten blijken dat hij muzikaal gezien breder is dan menigeen vermoedt. Bezoekers moeten niet verrast zijn als ze zelfs hier en daar een echte onvervalste hip hop klassieker horen. Wie nog verder teruggaat in de historie van DJ UZI komt namelijk vanzelf uit bij dit soort klassiekers. Gezien het aantal keren dat DJ UZI op Above & Beyond heeft gedraaid en het feit dat hij behoort tot de historie van de Leeuwarder DJ scene mag hij natuurlijk niet ontbreken op deze Above & Beyond.

Rabies & Alian kunnen natuurlijk ook niet ontbreken op deze editie. Dit duo is min of meer ontdekt tijdens Above & Beyond the Hollywood editie in 2000. Heden ten dage zijn zij bekend als de resident DJ’s bij de Planet VIP feesten maar op deze avond zullen zij laten horen dat ze meer in hun mars hebben. Zo kunnen zij dan ook als de beste opbouwen richting DJ Dano. Samen met TPF en 5th Events heeft hij een aantal techno feesten, genaamd Technology, gegeven in Leeuwarden. Veel grote, internationaal bekende techno DJ’s waren hier toen te gast o.a. Andreas Krämer, Pounding Grooves. Zelf was DJ Dano samen met Jeroen Flamman, resident van deze feesten. Op veler verzoek zal hij beneden de avond afsluiten door de Technology tijden te doen herleven.

Naast alle muzikale hoogtepunten probeert 5th Events ook op andere manieren het oude vertrouwde Above & Beyond gevoel te doen herleven. Eén onderdeel hiervan zijn de dance-acts, candy-girls en visuals. Kortom 2e kerstdag 2005 wordt weer een volgende in de rij van illustere Above & Beyond’s en iedereen kan in Noa voor uiterst schappelijke toegangsprijs van slechts € 10 (alleen deur) daar getuige van zijn. Het feest begint dus om 23.00 uur en gaat door tot minimaal 06.00 uur. De organisatie verwacht dat het vroeg druk zal worden en adviseert de bezoekers dan ook vroeg te komen.

21 opmerkingen

Altijd een van de leukste feesten in Leeuwarden geweest op tweede kerstdag! :yes:
Uitspraak van L-inda-Mix op dinsdag 6 december 2005 om 07:20:
Altijd een van de leukste feesten in Leeuwarden geweest op tweede kerstdag! :yes:

Dat is zeker waar!
Heb menig 2e kerstdag in het vat meegemaakt!
En moet ook eerlijk zeggen,
t is bijna nooit zo gezellig in LWD als op Above & Beyond!
Ik heb er echt zin aan! :bounce:
Above&Beyond gaat 'm zeker worden 2e kerstdag.
Vooral de vorige feesten van 5TH Events waren geweldig want daar zorgen jongens als Dj Marlin en Mark Norman zeker wel voor.

Promotie is in volle gang!dus ik zou zeggen kom gewoon!!! want 2e kerstdag NOA Leeuwarden is super leuk.
Ben erbij!!!
 
Bjorntjuh! (Y) ouwe deejayert! :P
 
Dano natuurlijk he kantogniet anders mensen denk s na,mja smaken verschillen
net als iqs
;)
Artiest {SHOWLIST artist 3144, 46647, 122324}
Is en blijft een beetje mijn kindje,jammer dat ik er niet bij kan zijn
Je blijft altijd welkom ;P

We gaan er in ieder geval een groot ( verjaardags ) feest van maken.

Mochten er nog platen zijn die voor mensen het ideale Above & Beyond gevoel weergeven dan hoor ik dat graag. Misschien kunnen ze gedraaid worden.
laatste aanpassing
 
Ben er ook bij! (y) :)
Uitspraak van L-inda-Mix op dinsdag 6 december 2005 om 07:20:
Altijd een van de leukste feesten in Leeuwarden geweest op tweede kerstdag!

Ben er één keer bij geweest en het was inderdaad ontzettend gezellig!
De opening wordt verzorgd door Jay Underground. Deze DJ heeft de afgelopen 2 edities laten zien en horen dat hij in staat is de avond muzikaal en qua sfeer goed kan openen met een sound van progressive, electro en house.

Helemaal mee eens! Lekkere, frisse sound! (Y)
Uitspraak van ed:win op donderdag 8 december 2005 om 16:30:
Ben er één keer bij geweest en het was inderdaad ontzettend gezellig!


Wat houdt je dan tegen om 2e kerstdag nogmaals te komen ?
Weinig huzarensalade voor je ;P
Hehehehe :P
 
Vrienden er nog ff van overtuigen. maar als dat lukt cker aanwezig.
Present! Wat moet je anders op 2de kerstdag... -_-
Artiest {SHOWLIST artist 169295, 55694, 50902, 511}
:yes: zin in :yes:
:yes: heel veel :yes:

(y)
lemmer is ook van de party!!
heb er vette zin in :woep:
is altijd leuk above en beyond!!!!