Partyflock
 
­ Nederland

Resistance 2 - Be part of it

gepubliceerd door , op
Resistance 2 - Be part of it
1 oktober 2005
Nederland is het dance-land bij uitstek, maar kent vele beginnende en vaak talentvolle DJ’s, VJ’s, MC’s en live-acts, die helaas weinig tot niets kunnen laten zien. Mede omdat de markt inmiddels is verzadigd. Grote organisaties geven nieuw talent weinig kans en dus krijgen de reeds bekende artiesten (ongewild) een monopoliepositie. Hierdoor kent de dance-scene weinig vernieuwing.

Om hier iets aan te veranderen organiseerde Resistance Events op 25 maart j.l. de eerste editie van Resistance in de Vijverhut te Groote Keeten. Na afloop kregen de organisatoren veel complimenten voor hetgeen ze hadden neergezet. De vele verzoeken om herhaling ervan was voor de organisatie dan ook de reden om een tweede editie te organiseren, maar dan wel in een grotere locatie met meerdere zalen…

Resistance 2
Op 22 oktober vindt de tweede editie van Resistance 2 plaats. Dit keer in De Waakzaamheid te Koog aan de Zaan. Deze locatie heeft meerdere zalen, waardoor het feest uitgebreid wordt met een aparte talent-area. Bovendien heeft De Waakzaamheid een 24-uurs vergunning en is Resistance niet gebonden aan een vaste sluitingstijd.

De eerste editie van Resistance had een overwegend hardstyle- en hardcore-karakter. Voor de tweede editie van Resistance heeft de organisatie daarom besloten om naast de genres hardstyle/jumpstyle en oldskool/hardcore, ook het genre hardtrance/harddance te gaan vertegenwoordigen. Resistance zal dit keer dan ook een uplifting karakter hebben. Van 21.00 uur tot 7.00 uur zullen enkel de hardere varianten van dancemuziek aan bod komen.

Waar de eerste editie van Resistance slechts gehost werd door acht DJ’s, zal de tweede editie worden gehost door maar liefst negentien DJ’s, twee VJ’s en twee MC’s, verdeeld over twee area’s. Bovendien wordt het geluid en de apparatuur verzorgd door P&B Audio. P&B Audio is exclusief distributeur van onder andere Funktion-One en Formula Sound. Kwaliteit gegarandeerd!

In de Main Area zullen naast toppers als Tommy Pulse, Fausto, Abyss en Trilok & Chiren & Trilok & Chiren ook enkele minder bekende, maar wel veelbelovende artiesten hun opwachting maken.

Naast goede artiesten zal het publiek ook getrakteerd worden op prachtige visuals. Deze worden verzorgd door het Binc VJ Team. Binc heeft op dit moment verschillende residenties in de Eindhovense club scene. Onder andere in Rechter, Insiders, Playerz en de Danssalon in Eindhoven. De Main Area zal worden gehost door MC Renegade. Uiteraard zal de Main Area voorzien zijn van dansers en danseressen.

Drie fases
Het thema voor Resistance 2 is, hoe kan het ook anders, “het verzet”. Om bij het verzet te mogen komen zul je je moeten bewijzen. Resistance Events vraagt jullie dan ook om je krachten te sparen en volledig uitgerust naar Resistance te komen. Alleen de echte die-hards zullen het tot het einde aan toe volhouden....

Phase One
Resistance 2 zal worden geopend door Xaero. waarna het de beurt is aan Miquel. Miquel, geinspireerd door Marco V en Benjamin Bates, draait al enige jaren in zowel Nederland als in het buitenland. Verwacht dan ook vette drives, uplifting sounds en techy invloeden.

Om 23.00 uur is het tijd voor de eerste topper, Tommy Pulse. Hij is de man achter Stealth Records, een masterproducer, een harddance machine en wellicht wel de man met de meest originele harde sound van Nederland. Onlangs heeft Tommy Pulse weer een nieuwe release uitgebracht: Junior Rodgers – Beatz and Breakz (Tommy Pulse Remix).

Om 00.30 uur zal Fausto het roer van Tommy Pulse overnemen. Fausto is vooral bekend van de [HQ] feesten, maar sindskort ook door zijn eigen label XSIF Records. Hij gaat al flink wat jaartjes mee in de scene en staat erom bekend een knallende performance neer te kunnen zetten, so get ready for some XSIF Force!

Phase Two
Het tweede deel van de avond zal worden ingeluid door The Abyss. Q-Dance to the max dus! The Abyss heeft onlangs nog een Solo E.P uitgebracht op het Activa Label en is inmiddels weer bezig met een nieuwe productie. Hij heeft Resistance Events beloofd een snoeiharde set neer te gaan zetten.

Twee minder bekende, maar wel veelbelovende artiesten, zijn Jows en Pass-Out. Verwacht snelle overgangen en heerlijke scratches. Jows heeft keer op keer bewezen over een zeer goede mixtechniek te beschikken en is tevens op de goede weg met zijn kwaliteiten als producer. Zo heeft hij onder meer het thema nummer voor Resistance geproduceerd, waarvan de preview binnenkort op de Resistance website te horen zal zijn. Pass-Out stond 18 juni jl. in de Purple Area van Defqon 1, waar hij een krachtige set draaide. Samen gaan zij anderhalf uur lang beuken tot ze erbij neervallen.

Phase Three
Trilok & Chiren & Trilok & Chiren hebben tig producties op hun naam staan en keer op keer waren het grote hits. Onlangs zijn ze hun eigen label Mythica gestart. Maar draaien kunnen ze ook! Waar ze ook komen, in de HMH, het Gelredome of in het plaatselijke buurthuis, ze maken er altijd een feest van. Zij zullen jullie op veler verzoek ook gaan verwennen met hun oude liefde: oldskool en hardcore.

Net als de vorige editie van Resistance zal Ike alle aanwezigen trakteren op het hardste van het hardste. Het laatste half uur gaat het dak er dan ook bijna letterlijk af! Hij zal de 2e editie van Resistance waardig afsluiten.

Technolusion.com Talent Area
Om de Talent Area te vullen, is Resistance Events eind juli gestart met een zoektocht naar veelbelovende artiesten. Gelet werd op ervaring, techniek, platenkeus, dansbaarheid en tricks. Uit alle ingezonden demo’s zijn tien artiesten geselecteerd die overall gezien de meeste punten hebben behaald:

21.00 – 22.00: Scallywag (techno)
22.00 – 23.00: Shawn Rubens (schranz)
23.00 – 00.00: X-Ception (early hardstyle)
00.00 – 01.00: The Vinyl Pimp (hardstyle)
01.00 – 02.00: Jones (hardstyle)
02.00 – 03.30: ZubZero vs. Ike (back 2 back hardcore battle)
03.30 – 04.30: Pesshur (hardcore)
04.30 – 05.30: Charly (harddance)
05.30 – 06.30: Sceptical C (techno live-act)


De artiesten in de Talent Area krijgen, op ZubZero na in verband met een back to back hardcore set met Ike, elk een uur de tijd om hun kunsten te vertonen en worden zo ingedeeld dat zij niet overlappen met de Main Area. Zo zal ZubZero bijvoorbeeld niet gaan draaien tussen 5.00 – 7.00, omdat er dan in de Main Area ook hardcore wordt gedraaid. Hier heeft Resistance Events voor gekozen, omdat zij verwachten dat het publiek vrij divers zal zijn. Zo kan iedereen de avond inplannen zoals hij/zij dit zelf wil.

De Talent Area zal worden gehost door niemand minder dan MC Apster en zal eveneens worden voorzien van visuals. Deze worden verzorgd door het Hypno Sys VJ Team. Dit jonge VJ team verzorgde de visuals van Pulsate. Om het compleet te maken zal men ook in de Talent Area zo nu en dan even wakker worden gehouden door danseressen.

Beste talent
Het unieke aan de Technolusion.com Talent Area van Resistance Events is dat het publiek beslist welke artiest tijdens de volgende editie van Resistance in de Main Area zal staan. Na het evenement kun je namelijk inloggen op de website van Resistance Events en een stem uitbrengen op een DJ naar keuze. Hier heb je echter wel de barcode van je kaartje voor nodig. Gooi je kaartje dus niet weg!

De deurprijs voor de reguliere kaarten bedraagt 15 euro. VIP kaarten worden daarentegen niet aan de deur verkocht.

39 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 13109, 55359, 47652}
Van de party! :bounce:
Artiest Jows
Yeah!! Dat wordt knallen geblazen!
Artiest MivanI
veel plezier jos...
 
hehe stuiteren :D:D
Over de naam Miquel zal onderhand wel de nodige verwarring bestaan. Er is ook nog een DJ die Technootjes organiseert die zo heet en die komt niet uit Belgie... :P
 
Goed initiatief, wordt een vet feest :yes:

Helaas net niet de talent area gehaald, maar volgende keer zorg ik dat ik er zeker bij ben :bounce:
 
Vet feessie :-)
Artiest {SHOWLIST artist 24541, 44425}
van het begin af aan gaan we al knallen :D:D
gelijk erop!!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
good luck :)
 
ik ga voor de oude klappers;)
Artiest Mizzor
Die dag ervoor in de waakzaamheid ga ik wel heen!

Sounds of Hardcore is dan:P!!

misschien dat ik mn slaapzak dan maar meeneem:k
Uitspraak van Mizzor op zaterdag 1 oktober 2005 om 16:32:
misschien dat ik mn slaapzak dan maar meeneem


Zou ik dan maar doen jah! Gaat echt vet worden...
Werkzaam bij Relive Events
Artiest Arno
Leuk!! Pulsate wordt ook nog genoemd in het persbericht!! :D
laatste aanpassing
Uitspraak van DJ Arno op zaterdag 1 oktober 2005 om 16:43:
Leuk!! Pulsate wordt ook nog genoemd in het persbericht!!


Jepz! Zij gaan de Talent Area voorzien van visuals. Gaat dus goedkomen!
Werkzaam bij Exclaim!
Leuk nieuwsbericht! :) Heb er zin an!
Knallen! vooral Jows en Trilok & Chiren, tenminste nog een beetje Den Haag spirit. :)
Uitspraak van Dianoet op zondag 2 oktober 2005 om 14:14:
vooral Jows en Trilok & Chiren, tenminste nog een beetje Den Haag spirit

Komen Trilok & Chiren niet uit Den Helder???
Uitspraak van Dianoet op zondag 2 oktober 2005 om 14:14:
Knallen! vooral Jows en Trilok & Chiren, tenminste nog een beetje Den Haag spirit.


Ik woon ook vlakbij Den Haag hoor :P hehe
Artiest Only
ziet er goed uit!!(Y)
vette shit,.. Tommy pulse, Fausto en Charly harddance yeah! mc renegade the master!
Uitspraak van Charly Rocks op zondag 2 oktober 2005 om 14:20:
Komen Trilok & Chiren niet uit Den Helder???


Klopt jah, maar gaat natuurlijk ook om DHHD heh ;) Beetje Den Haags bloed dus!
Artiest Jones
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 1 oktober 2005 om 16:11:
ik ga voor de oude klappers

Mooi!! Ga ik voor de nieuwe! :P
Heb er zin in!! :D
 
aanwezig!! kom het veghelse stampertje supporten!! :yes:

:cheer: Jones :cheer:
Ik, wij, gaan voor de...... gecombineerde klappers!!
laatste aanpassing
Artiest Miquel
Uitspraak van Jows op maandag 3 oktober 2005 om 08:42:
Ik, wij, gaan voor de...... gecombineerde klappers!!


Ik zet gewoon Turn Up The Bass Vol. #23 aan, lekker een cdtje derin en lekker ouderwets los op die beatz!! :yes:
Uitspraak van Miquel op maandag 3 oktober 2005 om 10:08:
Ik zet gewoon Turn Up The Bass Vol. #23 aan, lekker een cdtje derin en lekker ouderwets los op die beatz!!


Je zet TUTB 23 aan en doet er ook nog een lekker cdtje in.... Luistert dat lekker dan? :P

Lijkt me dat je dan een uur lang naar een kutovergang zit te luisteren.... ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Jows op maandag 3 oktober 2005 om 11:40:
Je zet TUTB 23 aan en doet er ook nog een lekker cdtje in.... Luistert dat lekker dan?

Lijkt me dat je dan een uur lang naar een kutovergang zit te luisteren.... laatste aanpassing 3 oktober 2005 11:40


Jah sorry t is nog vroeg man ;)
Met dat lekkere cdtje bedoel ik TUTB 23 bijdehandje!!
Artiest {SHOWLIST artist 49113, 157317, 15263}
Ik ga voor de Italiaanse raggers :9
Werkzaam bij DommelVallei
Artiest {SHOWLIST artist 120883, 12182}
Sceptical C!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
B.E.U.K.!
Uitspraak van The Vinyl Pimp op maandag 3 oktober 2005 om 12:42:
Ik ga voor de Italiaanse raggers

Damn, en dat draai je voor mij?? :P
Dat wordt zagen dus :yes:
Dat is wat we ook willen :D
Tjah, soms moet je keuzes maken heh! Die line-up liegt er ook zeker niet om. Ik heb ook geinformeerd naar Yoji, maar die was het hele jaar al volgeboekt....
zaterdag 15 oktober is de laatste dag dat er regular en VIP tickets in de voorverkoop gekocht kunnen worden. Online kaarten zijn nog steeds te koop via de Resistance Events website en de website van Ticket Online.

Op zaterdag 22 oktober is het alleen nog mogelijk regular kaarten aan de deur te kopen.
laatste aanpassing