Partyflock
 

CluBBack - Bling Bling Style

gepubliceerd door , op
CluBBack -  Bling Bling Style
28 september 2005
FeestClubback · Bling Bling Style
Datumzaterdag 15 oktober 2005
LocatieDe Waakzaamheid
Na veel telefoontjes en e-mailtjes aan party promotor Blingbling met de vraag "wanneer weer een feest in De Waakzaamheid?" is het op 15 oktober eindelijk weer zover, in misschien wel de oudste Club van Nederland, het vertrouwde en meest gevarieerde Classic feest van Noord-Holland, CluBBack.

Het moest het er natuurlijk eens van komen, een CluBBack met als thema Bling Bling!Het is immers de naam van de organisatie, het thema is “hot”, iedere Clubback heeft altijd zijn eigen thema en de vraag naar dit thema was groot van de bezoekers van dit feest. De keuze voor het “stoere” thema Bling Bling is dus niet zo moeilijk na het lieflijke thema van Barbie van de vorige editie. Het thema is Over The Top bedoeld en moet vooral niet serieus genomen moet worden want de naam van deze organisatie is drie jaar geleden ook voor de grap ontstaan. Voor mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is wordt daarom vaak gedacht dat Blingbling een reppokleppo organisatie is maar insiders weten beter want House is een zeer belangrijk onderdeel van de feesten die ze organiseren.

Er zijn bij CluBBack geen beperkingen opgelegd met betrekking tot de uitdossing, hookers en pimps kledij, trainingsbroeken, sneakers, gouden kettingen, dikke sieraden, Flavor Flav klokken op je borst, hoeden en petjes, met betrekking tot Bling Bling kleding is alles toegestaan waar je normaal gesproken een Club niet in of mee binnenkomt. Hoewel, wanneer je naar een Urban feest gaat kom je hiermee natuurlijk wel binnen, maar ja, die nemen hun kleding dus wel serieus. Alleen zijn wapens (ook geen imitaties) niet toegestaan maar dat moge wel duidelijk zijn. Zoals altijd zijn de deco’s in de stijl van het thema en er zijn weer superleuke dingen bedacht zodat je jezelf waant in een Bling Bling nachtclub met Bling Bling people. En als (zoals eigenlijk iedere editie) iedereen zich weer kleedt naar het thema dan staat niets meer in de weg om er op zaterdag 15 oktober een met goud behangen feest van te maken.

Het leuke van de organisatie achter CluBBack is dat er altijd zeer veel energie in de thema’s en bijbehorende decoratie gestopt wordt. En dat is best apart omdat Blingbling niet behoort tot de grootste organisatoren van Nederland en dus ook niet over de grote budgetten beschikt. Het gaat hier nog om de liefde voor het neerzetten van leuke feesten en niet met de insteek om (dik) geld te verdienen. Door goed naar de kosten te kijken en met leuke ideeën te komen voor thema’s zoals Barbie, Fairytales, Ice Age, Copacabana en Oriental Summer met daarbij de hulp van vele vrijwilligers om de deco’s te maken en op hun plek te hangen zit De Waakzaamheid?" wel iedere drie maanden vol. En dan niet met aanhangers van de hardere muziekstijlen maar met bezoekers die in de hoogtijdagen wekelijks in deze Club te vinden waren. Het blijkt dus eens te meer dat wanneer je een leuk en mooi aangekleed feestje neerzet dit vandaag de dag nog steeds mogelijk is en het ook een sfeerverhogende factor is dat bijna zonder uitzondering de bezoekers zich kleden in de lijn van het thema. Daarnaast heeft Blingbling het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt door verschillende soorten Classics te draaien. Van de oude Waak-rammers tot de overige muzieksoorten uit eind jaren tachtig en begin jaren negentig. Van House Classics tot Disco tot Swingbeat en een vleugje Hip Hop maar wel allemaal nummers in die tijd in De Waakzaamheid werden gedraaid. Dat deze formule werkt en er dus wel degelijk verschillende muziekstromingen worden gewaardeerd door de (ook veel jonge) bezoekers blijkt wel na zeven edities van CluBBack. Het leukste is misschien nog wel dat er niet iedere keer dure top dj’s hoeven op te komen draven omdat het concept op zichzelf zo sterk is. De keren dat Erick E, Real El Canario of Marcello langskwamen was het namelijk niet drukker dan wanneer die er niet waren.

Vorige keer had CluBBack een van de grondleggers van de Nederlandse House scene Marcello als Guest Dj. Deze keer wederom een oude bekende voor de insiders, Michael Ulrich komt weer eens langs om jullie te trakteren op de echte House Classics uit deze begintijd. Deze oudgediende draait al sinds eind jaren tachtig en staat als Dj bekend om zijn perfecte platenkeuze. Hij heeft vanaf begin jaren 90 vaak in De Waakzaamheid gedraaid, dus hij weet precies wat jullie willen horen wat House Classics betreft. Daarnaast draaien de Resident Dj’s Rodney Williams en Huit ook weer de pannen van het dak. Jeffrey Bakker en Arno Vermaas krijgen deze keer gezelschap van DJerome die niet alleen in de kleine zaal draait maar deze keer ook op de Main geprogrammeerd staat. Zoals gezegd, geen namen die bekend zijn bij het grote publiek maar dat deze jongens ook goed en soms misschien zelfs wel gemotiveerder kunnen draaien moet je zelf maar eens komen meemaken. Een volle line-up dus die natuurlijk weer door MC R@yden met zijn vocalen strak aangekondigd zullen worden zodat je weet wie op dat moment achter de draaitafels staat.

Wil je meer weten over de Dj’s want zoals gezegd, alle ins en outs liggen van hen nog niet op straat dus je moet er wat voor doen om deze jongens te leren kennen, timetable, tafelreserveringen, voorverkoop adressen en alle andere informatie op www.blingbling.nl.

12 opmerkingen

 
Tja leuk...
 
Billa bong!
Artiest {SHOWLIST artist 169295, 55694, 50902, 511}
Tja leuk...


Wel altijd volle bak (y)
laatste aanpassing
:no:
 
:/
laatste aanpassing
 
Artiest The Carcass
bliepbliep :frusty:
 
Gezellie :cheer:
Ondertussen is dat 'bling bling' wel helemaal tot de laatste druppel uitgemolken... bedenk eens wat nieuws...
 
:jaja: Ik ben er klaar voor! :woop: