Partyflock
 
­ Nederland

Blizz - Blazing techno

gepubliceerd door , op
Blizz - Blazing techno
23 april 2005
Zaterdag 14 mei wordt een zaterdag om te onthouden, dan breekt het feestgedruis weer los in het Westergasterras (tegenover de Gashouder)!De naam: ‘Blizz, blazing techno’. Al vanaf 22.00 uur ben je welkom. De dj’s zijn dit maal heel divers. Estroe met wat rustigere Detroit techno, Greg Martini met zijn opzwepende funky techno, Nickolas Quartez: een gewaagde mix-stijl: drum&bass en techno, ZaVen met ambient breaks, maar ook de hardere techno in het laatst uurtje, het dak eraf!

De aankleding is in handen van Caroline Lindeman, ze zal je in Oosterse sferen brengen, ook de designer Ben Sjoerds laat zijn creativiteit erop los met levensgrote Buddha-beelden. Het duo van de Creative Minds crew gaat je met live-painting en graffiti-art een visueel spektakel bezorgen. Verschillende artiesten van de Academie krijgen een kans hun werk te exposeren, ook dit belooft wat speciaals te worden! Aroma-jockey Laurens Bon zorgt voor de lekkerste aromatherapie. Ook een lasersysteem, visuals van vj Yantra (kerk Ruigoord) en zelfs een bellenblaasmachine zullen de zintuigen prikkelen. Alleen al de locatie op zich is ongewoon inspirerend, kom langs om de sfeer te proeven! Het Westergasterras is een plek waar je lekker kan ontspannen, ongecompliceerd en relaxed. Nu ook, maar later op de avond kan je vuurwerk verwachten: een nieuw Dynacord speaker-systeem zal een loepzuiver geluid geven. Ook is de overheid ons dit keer wat gunstiger gestemd, we kunnen doorblazen tot 4 uur!

Dit keer 2 zalen vol met goede dj’s. In de main zaal gaan we vanaf 22.00 uur los met het nieuwe talent van Amsterdam, Vincenzo de Bull. Hij combineert electro met tech-house op een heel aanstekelijke manier. In de Paradiso stak hij zowel Carlos Valdes als Wouter de Moor de loef af, ook twee zeer getalenteerde dj’s. 14 mei zullen de latere dj’s ook alle zeilen moeten bijzetten om de funk bij te benen. Estroe bijvoorbeeld, deze technodiva heeft al haar stempel gedrukt op de Amsterdamse technoscene. Toen, in de dagen van de Mazzo, had zij haar eigen avonden, die áltijd gezellig waren. Er is geen plek waar ze niet gedraaid heeft, Awakenings Festival, toen onvergetelijk met Shinedoe back to back, Mysteryland, Speakerplay. Deze keer wordt het ook weer raak op Blizz. Wanneer deze dame de controle overneemt, is het feesten geblazen. Iemand die inmiddels ook op zo’n beetje elk groot feest heeft gestaan is Greg Martini. Maar Greg Martini kennen we vooral van alle underground technofeestjes in Amsterdam. Simply Sota, Techno Rumba, you name it. Hij zal bij ons afsluiten. Zijn verfrissende, energieke draaistijl zorgde er de vorige keer ook al voor dat de zaal op zijn kop stond tijdens Blizz. Deze keer wordt het helemaal een feestje omdat hij dit keer ook langer door kan gaan! Zijn draaitechniek zorgt dat je niet stil kan blijven staan en de scratches die hij af en toe door zijn set doet zijn gewaagd. Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen, dat zijn groupies stad en land afreizen. Roger Templar is onze resident die met zijn magische mix van techno en techhouse je in de stemming brengt.: funky, heel diep, rythmisch, maar ook met tribal- en hiphop-invloeden: Roger werkt in de hip-hop scene onder dezelfde naam samen met mensen als Casto en Plutonium.

Naast deze dj’s is er ook in het dj-café van Blizz een hele programmering van dj’s. Dj ZaVen bijt de spits af. Een dj die zomerse muziek draait, echt van die feelgood muziek, denk zonneschijn, een pruttelende Amerikaanse slee en Ibiza! Hij zal ook te bewonderen zijn tijdens Dance Valley, een dj die je in de gaten moet houden.

Vervolgens neemt dj Nicolas Quartez (dj NQ) het over. Deze man is iemand die je niet over het hoofd kan zien in Den Haag. Hij is de oprichter van Alien Emotions, dé underground techno-organisatie van Den Haag. Zelf is hij een gepassioneerde dj, die weet hoe hij een feestje moet bouwen. Terug van een tour door de Verenigde Staten komt hij de 14e mei op het Westergasterras een speciale set neerzetten: een energieke set die je langs een muzikaal klankpalet breng waar je u tegen zegt. Breaks en techno, hij brengt het samen in een funky set. Door naar het stevigere werk: Dj Powel en David Alexander, 2 upcoming dj’s die allebei stevige, funky techno draaien. Verwacht vuurwerk. Als afsluiter dj Onhcet. Met Final Scratch zal hij beginnen waar de gemiddelde techno-dj zijn hoogtepunt heeft. Onchet’s doel is duidelijk: tot de grote jongens van het technocircuit gaan behoren. Aan zijn platenkeus en mixtechniek zal het in ieder geval niet liggen.

14 opmerkingen

 
beetje ver weg:D
Ver weg?
Ik word echt moe van die mensen die bepaalde dingen ver weg vinden.
Waar woon je dan Oostenrijk? :s
 
Oosterse sferen
:yes:
levensgrote Buddha-beelden
:D
live-painting en graffiti-art
:yes: B)
lasersysteem+ visuals van vj
(y)
bellenblaasmachine
:P
Aroma-jockey
:O B)
vuurwerk
(y) 8)

:kwijl:
een nieuw Dynacord speaker-systeem zal een loepzuiver geluid geven


:respect: Erg leuke line-up!!!

Lijkt me zekers SUPER!! ;)
laatste aanpassing
Dit zijn FESTJES, WHOEHOEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Heej! Nog een aroma jockey? Ik dacht dat ODO7 de enige was! :D Beterrr!

Al met al lijkt me dit feest echt tot in de puntjes helemaal op en toppie af! (Y):yes:

Goed bezig! Bij deze genomineerd voor een plekkie in mn agenda!
Ik ben benieuwd naar de bellenblaasmachien!
Lijkt wel een mooi feestje te gaan worden... Vooral dat nieuwe geluidssysteem moet eigenlijk wel even aan de tand gevoeld worden. En er waren nog geen plannen voor aankomende zaterdag dus...
Artiest Powel
En of dit een mooi feestje gaat worden ;)
Brabant laat Amsterjam ff knallen hehe.

Cu all Saturday
Artiest ZaVen
De opzet, diversiteit, locatie en dj's belooft veel goeds.
Dit soort feestjes zijn schaars en a must go voor echte liefhebbers.

Till Blizz
Vorige feestje was ook super geslaagd maar als ik dit zo less gaat deze het toch wel overtreffen!!

Nou ik ben benieuwd tot zaterdag!!!
 
Artiest {SHOWLIST artist 26887, 27322}
Ik zou gaan... Maar door weinig animo van vrienden is het nu toch 24HPP geworden (Y)

Kevin Saunderson... Ook leuk ;)
prut prut....
Kevin Saunderson..
idd wel leuk (;

Maar Estroe is veel sexier!
(((-:
laatste aanpassing
 
zin in!! B) :yes: Estroeeetje!!!!