Partyflock
 
­ Nederland

Outblast 2005 - Hardcore in Concert

gepubliceerd door , op
Outblast 2005 - Hardcore in Concert
11 februari 2005
FeestOutblast 2005 · Hardcore in Concert
Datumzaterdag 12 maart 2005
WinactieOutblast 2005 actiegesloten
LocatieBeursgebouw
Nederland speelt in de internationale muziekwereld een grote rol. Onze nationale deejay helden staan dan ook regelmatig over de landsgrenzen hun kunsten te vertonen. Heel veel aandacht gaat daarbij uit naar de mainstream deejays, die de softe kant van de dance vertegenwoordigen. Maar Nederland heeft wel meer om trots op te zijn. Hardcore is immers een muziekstroming die hier ontstaan is en die langzamerhand steeds meer waardering krijgt in de rest van de wereld. Het is hoog tijd dat de hardcore deejays serieus worden genomen en Art of Dance neemt hierin het voortouw om als eerste organisatie een hardcore deejay “In Concert” te presenteren. Gesteund door duizenden hardcore liefhebbers van het eerste uur zullen we laten zien dat hardcore geen ondergeschoven kindje meer is !

Op alle harde evenementen en festivals in binnen en buitenland vinden we de naam Outblast en overal gaat de tent compleet los. Zo stond Outblast op Masters of Hardcore, Defqon, In Qontrol, Thunderdome en sluit hij als enige hardcore deejay af op Qlimax. Zijn birthday-party, Outblast 2004, in de Hemkade was weken van tevoren uitverkocht en duizenden hardcore liefhebbers gingen daar compleet uit hun dak.

DJ Outblast: ‘Ik sta voor hardcore in de meest brede zin!’
Dreunende beats die door merg en been gaan. Donderend geweld dat op de trommelvliezen inbeukt. Snerpende hihats die de boodschap in je brein schreeuwen ‘ik moet dansen!’ Maar ook brute klappers waar een mooie melodie inzit en die voor vrolijkheid zorgen. Dat is kort samengevat het repertoire van DJ Outblast en dat repertoire kun je binnenkort een hele nacht horen! Nog nooit keek hij zo uit naar een optreden als naar de monsterset die steeds dichterbij komt... op 12 maart is het zover. DJ Outblast in Concert in het Beursgebouw Eindhoven. Het is nauwelijks voor te stellen dat iemand die van hardcore houdt DJ Outblast niet kent na een topjaar waarin hij meer dan honderd boekingen in eigen land had, variërend van gezellig klein tot het allergrootste podium. Toch stellen we hem even nader voor aan het publiek.

Het is niet niks, een complete hal voor jezelf. Hoe kan je verklaren dat het zo snel is gegaan? Twee jaar geleden was je een talent, nu ben je de eerste hardcore-DJ die een eigen concert krijgt.
“Het is inderdaad snel gegaan. Soms denk ik wel eens: ‘wat gebeurt er toch allemaal?" Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit voor ogen had dat ik zover zou komen. Ik deed het allemaal puur voor de hobby. Eind '99 ontmoette ik Matthijs (King Matthew , Masters of Hardcore & Art of Dance). In die periode was ik net begonnen met het maken van muziek op mijn pc. Ik was in eerste instantie van plan zelf een labeltje met wat vrienden te beginnen. Bass D & King Matthew hielpen toen beginnende producers met het masteren van producties zodat die beter klonken. Zodoende kwam ik bij ze terecht en al snel vroeg Matthijs: “waar ga je dit uitbrengen en heb je geen interesse om bij Masters of Hardcore als artiest aan de slag te gaan?””

Daar hoefde je niet lang over na te denken.
“Ik twijfelde natuurlijk geen moment. Een week later hadden we een afspraak en tekende ik een contract! In die periode ging het niet echt heel goed met de hardcorescene, Masters of Hardcore was eigenlijk de enige organisatie die nog grote evenementen organiseerde en stug bleef volhouden. Doordat ik als artiest daar aan de slag ging kreeg ik ook de kans om op de Masters of Hardcore feesten te draaien. Al snel werd ik gebeld door andere organisaties die mij op hun evenementen wilden hebben. Vanaf dat moment is het snel gegaan en voordat ik het wist kreeg ik aanvragen vanuit heel Europa. Een beetje geluk in het leven en op het juiste moment op de juiste tijd en plaats zijn, dat zijn wel belangrijke factoren. Maar je moet natuurlijk ook blijven presteren. Verder heb ik altijd alles met hart en ziel gedaan, zolang je dat doet zit het altijd goed.”

Er zijn momenteel verschillende stromingen binnen de hardcore. Je hebt bijvoorbeeld ‘mainstream’, industrieel en early. Waar staat DJ Outblast voor?
“DJ Outblast staat voor iemand die altijd zijn eigen ding heeft gedaan en dat ook altijd zal blijven doen. Dat is de basis voor mij. Nooit in hokjes denken heb ik hoog in het vaandel staan. In de studio en achter de draaitafels sta ik voor hardcore in de meest brede zin van het woord. Of het nu meeslepend en melodieus is of snoeihard en industrieel, zolang het onder de noemer hardcore valt draai ik het. Als ik het zelf goed vind en merk dat het publiek er positief op reageert zal ik het dus niet laten om verschillende hardcore stijlen in mijn sets en tracks te verwerken. Persoonlijk vind ik de onderverdeling binnen de hardcore een beetje onzin, het gaat er bij mij om dat een hardcore track een bepaald gevoel opwekt, een gevoel van ‘daar gaan we!’ Een gevoel van ‘ja, wat lekker!’. Het maakt mij niet uit op wat voor manier dat wordt gedaan.”

Je kunt wel stellen dat 12 maart de kroon op je carrière tot dusver zal worden. Hoe vind je het eigenlijk om een DJ Outblast in Concert te doen?
“Ik voel me erg zenuwachtig, maar ben tegelijkertijd ook zeer vereerd. Art of Dance had mij al eerder benaderd voor een ‘In Concert’ maar ik vond zelf de tijd nog niet rijp. Het is natuurlijk wel wat om als eerste hardcore DJ een solo project te gaan doen! Eind vorig jaar kreeg ik er pas een goed gevoel over en dacht ik ‘we gaan er voor!’ Niet dat ik er minder zenuwachtig om ben geworden maar het zijn gezonde zenuwen. Die moet je ook hebben want ze houden ze je scherp en focused. Maar zoals ik net al zei, soms vraag ik mijzelf wel eens af: ‘what the fuck happened?’ Vijf jaar geleden stond ik op mijn kamer voor de hobby een beetje platen te mixen en nu staat er een heel evenement in het teken van Outblast op de kalender!”

Ben je er klaar voor? Hoe leef je naar zo'n avond toe?
“Mentaal ben ik er klaar voor. Uiteraard ben ik nog heel druk bezig met de voorbereidingen dus daarin heb ik nog wel wat werk voor de boeg. Op de dag van zo’n groot evenement ben ik echt een zenuwenpees, mijn maag begint te draaien, ik kan geen moment stil zitten en ik heb dan altijd iets van: ‘kom op laten we nu maar gewoon beginnen!’ Een paar uurtjes voor zo'n grote set trek ik mij dan altijd even terug. Ik probeer lekker relaxed een uur onder de douche te staan en daarna neem ik alle dingen door die van belang zijn. De mensen om mij heen weten ook dat ik dan even alleen moet zijn. Eigenlijk verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon als ik mijn eerst plaat opzet, ik kan dan ook niet wachten tot dat moment daar is.”

En dan komt dat moment. Het lijkt me dat fans van jou niets te klagen zullen hebben. Toch zijn er wel wat kritische geluiden gehoord. Zit Nederland wel te wachten op een hardcore versie van Tiësto in Concert? Of moeten we het daar niet mee vergelijken?
“Eigenlijk is het een kleine knipoog naar Tiësto in Concert, het is tijd dat de hardcore muziekstroming serieus wordt genomen. De mensen die tegenwoordig als producer of DJ in de hardcorescene bezig zijn, zijn stuk voor stuk full dedicated producers die kwalitatief goede producties maken. Daarbij moet de hardcore fanbase niet worden onderschat, deze is hecht. Hardcoreliefhebbers weten wat ze willen en ze vormen een groot publiek binnen de dancescene! Juist voor deze mensen organiseren wij Outblast 2005 ‘Hardcore in Concert’! We zijn geen ondergeschoven kindje meer...”

Tot slot, de voorspelbare vraag. Kan je al iets verklappen over wat het publiek mag verwachten?
“Het doel is om van Outblast 2005 een waar spektakel te maken. Natuurlijk is het een 100% hardcore evenement maar de bedoeling is wel dat het net even anders wordt dan gebruikelijk. We willen een nieuwe stap zetten op het gebied van het organiseren van een hardcore evenement. Buiten dat ik 7 uur lang ‘on stage’ zal zijn en achter de draaitafels sta worden er nog een aantal top hardcore artiesten gepresenteerd die samen met mij zullen draaien. Ik ben momenteel bezig met een aantal muzikanten, danseressen en VJ's om het spektakel compleet te maken, maar hoe en wat dat zal iedereen toch vooral gewoon zelf moeten gaan zien...”

Nieuwe website & digiflyer online
Het heeft even geduurd maar hij is er dan nu toch, de nieuwe Outblast website!
Op de website vind je alles met betrekking tot Outblast 2005 en als extra’s een foto-sectie, interview, background information en de splinternieuwe track van Outblast met bijbehorende videoclip!
Klik hier voor de Outblast website.


Zaterdag 12 maart
22.00 – 07.00 uur
Outblast 2005 – Hardcore in Concert
Beursgebouw, Eindhoven

Special Guests:
Catscan
Endymion
Paul Elstak
Negative A
Vince
Tommyknocker
Angerfist
Bass D & King Matthew
Korsakoff
Nosferatu

Kaarten kosten 32,50 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij alle Free Record Shops en overige verkooppunten van de Ticketbox.

DJ Outblast 2005 – Hardcore In Concert: geen gewoon concert, maar een statement!

262 opmerkingen

outblast wordt zeker vet http://party.snt.utwente.nl/flock/SECTION/user/ACTION/single/USERID/110768.html
outblast is egt geen slechte dj, vind alleen wel dat ie wat sneller de beuk erin mag gooien en nie zoveel partycore moet draaien en iedereen moet ophouden met zeveren over commercieel wat hij in 5 jaar bereikt heeft doen de meeste hem niet na... ik snap wel wat de mensen die zeiken bedoelen maar ik vind dat je wel ff verder mag kijken als dat... ben r zelf niet bij..:( en off topic HBO en party-en gaat wel samen.. inle up had idd wel wat beter gekund Korsakof, paul, bass dik & kng mtthw :( nie mijn smaak mja
ik ben erbij :) voor t eerst sinds tijden een hardcorefeestje voor mij :)
IK HEB DER ZIIIINNNNNN IN

Word Een MACHTIG FEEST....
Owww Jaah...


Helemaal Met -Brigitjuh- eens..!!
 
Welke DJ gaat gratis staan draaien? Dan moet je daar heen gaan, die is namelijk niet commercieel. Succes met vinden


Geweldig dit :respect:
 
Wat is niet commercieel Thossie?


ik snap wat jij bedoelt, maar er is een verschil met geld verdienen door op feesten muziek te draaien en hardcore produceren om zo populair mogelijk te worden...een clip uitbrengen, etc etc. miss dat outblast t zo niet bedoeld heeft,
maar zo is t uiteindelijk wel geworden;)
en daarnaast, outblast loopt er te koop mee.
een hardcore concert...noem is een verschil
met een gewoon feest. tis de naam die t zo speciaal maakt...tsja hoor:S :no:
t wordt cker een vet feestje!
...OKeee zal ik dan ook maar komen!
Khoorde dat ze bijna uitverkocht zijn!
Dus..kga ff kaartje hale !haha

See you there(K)(F)
Khoorde dat ze bijna uitverkocht zijn!Dus..kga ff kaartje hale !haha


Er zal wel veel reclame zijn geweest op tmf en in tmf chat ;)
k heb gelukkig al n kaartje!!! :D wordt zeker vet feestje :P
 
waarom zo een teringend weg maar ben ook weer van de party :bounce: wordt zeker wel een vet feesie:yes: outblast, en angerfist:respect:
 
zin in!!

en lieve mensen als je niks aardigs te zeggen hebt zeg dan niks :p

peace!:D
 
heb niets beters te doen dus ga maar, ook wel leuk een keer nie w88 op de 1e trein
wel jammer dat Panic niet draait :(
en korsakoff en outblast hadden ze beter weg kunnen laten :p
laatste aanpassing
damn bijna uitverkocht

morgen ook maar is ff kaartje halen dan
 
Commercieel, kut locatie of weet ik nog meer allemaal... ik ben er toch, ik vermaak me wel:)
Wat een toestand!!
Als het maar gezellig is tog ik ga me er wel vermaken hoor. En warm is het overal als je hele nacht staat te stampen dusja dan maar fftjes een minutje of wat pauze ken je ook weer ff op adem komen tog?:)Dusse gwoon uit je plaat gaan!!
 
foute locatie, maar op super dichtbij :D, hehehe gaan dus!!!! maar die xtra 1000 kaarten maken het wel echt druk :S we stampen gewoon het dak eraf 8o| genoeg frisse lucht!
 
hahaha, hoe lang gaat deze discusie nog door!! Mensen, als het je niet aan staat kom je toch lekker niet!!!
En tegen die warmte neem ik altijd me waaier mee!! echt handige uitvinding!!!! :yes:
STELLETJE ZEIKERS!!!!
ROT OP BLIJF THUIS

MAAR GA NIET DIT FEEST AFKRAKEN!!
LOcatie is nie goed
muziek is nie goed
De temperatuur is niet goed
de line-up is niet goed
iedereen heeft wel wat te zeiken waarom? :(
WAT IS ER DAN GVD WEL GOED???
Artiest {SHOWLIST artist 158092, 61540, 458}
Ik ben er trouwens wel gewoon bij,
veel mensen hebben dit aan me gevraagd omdat
ik er op PF in de agenda niet bij sta !!
als iedereen die hier op zit te zeiken niet gaat zullen ze die 5500 aanmeldingen nooit halen

dus niet zeken of er niet heengaan

dan kom ik ook geen chagerijnige mensen tegen
 
foute locatie maar ja wel lekker dicht bij en goeie line up zeker wel! tot volgende week mensen!
goede locatie alleen jammer dat het feest outblast in concert heet!!!!beter dj paul of angerfist in concert
commerciele kk lul die outblast en ze neukertje mag ook weer s haar hardtrance late hore hoor!
 
commercieel dit commercieel zus... eens kijken wat jij zou doen als ze je een flinke zak geld aanbieden. Zolang er lekker gedraaid word vind ik alles goed hoewel ik moet zeggen dat ze Unleash t.... beter niet kunnen draaien nee:P
ik ben van de partij word zxeker wel hard denk ik (hoop ik)
ja ondanks al da gezanik van jullie word ut toch wel knalle daro net als met underground vendetta en mindcontroller :D dus niet zeiken want jullie vermake je toch wel da week zeker;)
goed uit je dak gaan bij angerfist :)
 
Nog 2 dagen dan jarig!!!
Waarschijnlijk beste verjaardags Feest ooIt!!
Tot zterdag laterz
laatste aanpassing door een beheerder
AANWAZIG JAAAAAH :BOUNCE: