Partyflock
 
­ Nederland

50 years of hiphop at the Dark Side of the Moon

gepubliceerd door , op
Mega Record & CD Fair
15 februari 2023
Niet alleen is het 50 jaar geleden dat het legendarische album "Dark Side of the Moon" van Pink Floyd het levenslicht zag tevens vond in 1973 de geboorte plaats van de hiphop beweging in The Bronx, NYC. Reden voor de Mega Record & CD Fair om aan beide verjaardagen uitgebreid aandacht te schenken. Er is een tentoonstelling over 50 jaar hiphop, een veiling van unieke Herman Brood items door Omega Auctions UK, Manuel Decker exposeert: "The Pop Art Covers" én niet te vergeten het legendarische album Dark Side of the Moon van Pink Floyd bestaat vijftig jaar.

Happy birthday Hip hop!
Naast het album van Pink Floyd bestaat ook hiphop vijftig jaar. Daarom komt Auteur Johan Kugelberg naar RecordPlanet met een tentoonstelling van foto's en memorabilia ter ere van de 50ste verjaardag van hiphop! Gecentreerd rond de fotograaf Joe Conzo die de New York Times "de man die de babyfoto's van hiphop maakte" noemde, is de tentoonstelling een culturele onderdompeling in de vroegste dagen van een cultuur geboren in de Bronx. Gesigneerde exemplaren van het boek 'Born in the Bronx - A Visual Record of the Early Days of Hip Hop' van Johan Kugelberg en Joe Conzo zullen beschikbaar zijn in de onlangs uitgebrachte editie, uitgebreid met de oorspronkelijke publicatie uit 2008. De tentoonstelling wordt begeleid door een dj-set met zeldzame hiphop en een lezing over hoe Johan het grootste hiphopgeschiedenisarchief ter wereld oprichtte aan de Cornell University New York.

Any Colour You Like - The Dark Side Of The Moon On Vinyl
Op 1 maart 1973 zag het achtste studio-album van Pink Floyd het levenslicht. Hoewel eerdere albums van de band het zeker niet slecht deden, is dit de plaat die zorgde voor wereldroem. Er gingen er bijna vijftig miljoen over de toonbanken - en nog steeds. Het is niet gek dat Dark Side of the Moon een gewild verzamelaarsobject is, want er verschenen ongeveer zevenhonderd verschillende versies op de markt. Deze zijn allemaal door de Italiaanse verzamelaar Stefano Tarquini gefotografeerd en gebundeld in zijn boek Any Colour You Like - The Dark Side Of The Moon. Tarquini's boek wordt op de beurs gepresenteerd door Charles Beterams, auteur van twee gepubliceerde boeken over Pink Floyd, en (co-)auteur van diverse artikelen over Pink Floyd in onder meer het tijdschrift Record Collector (UK).

Herman Brood Veiling
Een unieke collectie van Herman Brood wordt door Omega Auctions, een van de beste veilinghuizen van de wereld op het gebied van muziekmemorabilia en vinyl, geveild op zaterdag 22 april. De objecten zijn afkomstig uit de privéverzameling van een voormalig bookings/touragent en concertpromoter van Brood en bestaat uit door Herman gemaakte unieke tekeningen, gedichten, schilderijen en nog veel meer zaken zoals zeldzame geluidsdragers en fanclub memorabilia. De veiling vindt plaats op zaterdag 22 april in de Brabanthallen en is mogelijk dankzij de samenwerking tussen het Britse veilinghuis Omega Auctions en de Mega Record & CD Fair.