Partyflock
 
­ Nederland

Partyflock en dOb Hearing protection samen tegen gehoorschade

gepubliceerd door , op
Wij van dOb Hearing Protection houden wel van een feestje. Genieten van de muziek en van elkaar, dat zouden wij het hele jaar wel willen. Het bezoeken van festivals en andere muziekevenementen brengt helaas ook risico's met zich mee. Je loopt sneller gehoorschade op dan je denkt! Door het dragen van de dOb Black series ga je verstandig om met dat risico. Dan ben je namelijk goed beschermt tegen hoge geluidsniveaus, zonder dat het ten koste gaat van spraakverstaanbaarheid of muziekbeleving. Partyflock wilt haar bezoekers beschermen tegen de grote risico's van harde geluidniveaus. Daarom is Partyflock een partnership aangegaan met dOb in de strijd tegen gehoorschade.

Gehoorschade doet zich voor in veel verschillende vormen. Het begint vaak met oorsuizen, het horen van een piepend, brommend, zoemend geluid of een combinatie hiervan. Meestal gaat dit snel over, helaas is dit niet altijd het geval. Wanneer het oorsuizen niet weggaat kan dit ernstige gevolgen hebben voor de (mentale) gezondheid. In Nederland hebben 1,5 miljoen mensen last van Tinnitus. De problemen die zij ervaren zijn o.a. een slechte concentratie, een slechte nachtrust en het niet meer kunnen verstaan van anderen. Wanneer je Tinnitus hebt opgelopen kom je er zeer waarschijnlijk nooit meer vanaf. Er is namelijk nog geen wetenschappelijk bewezen behandelmethode. Voorkomen door verstandig om te gaan met hoge geluidsniveaus is daarom het advies.

Het dragen van dOb helpt je hiermee. Standaard Foam oordoppen hebben geen filter en blokkeren daardoor al het geluid, dit maakt genieten van de muziek en praten met je vrienden haast onmogelijk. Terwijl je hiervoor juist naar een festival of concert gaat. De producten van dOb zijn speciaal ontwikkeld om de muziekbeleving en spraakverstaanbaarheid te behouden. We hebben gehoorbescherming in verschillende prijsklassen, maar allen uitgerust met een filter.

Ben je op zoek naar gehoorbescherming of wil je graag wat meer informatie? Bezoek dan onze website:

dOb-hearing.com

3 opmerkingen

Leuk dat de focus zo ligt of geluid van feesten maar ga eens in het ov zitten zonder muziek. Altijd wel iemand met wie je mee kan genieten. Heeft oordoppen dragen naar feesten ook weinig zin.
Uitspraak van B-Flock :bounce: op donderdag 20 juni 2019 om 17:47:
Leuk dat de focus zo ligt of geluid van feesten maar ga eens in het ov zitten zonder muziek. Altijd wel iemand met wie je mee kan genieten. Heeft oordoppen dragen naar feesten ook weinig zin.


Leuk dat jij de focus op anderen legt, maar dát is dus hun eigen verantwoordelijkheid. Ik denk dat iedereen wel weet dat je moet uitkijken met het volume van je hoofdtelefoon ;) Ik ben blij dat dOb oordoppen heeft ontwikkeld die de hoge tonen filtert.
Na 25 jaar zéker meer dan 1000 avonden/nachten/festivals in de takke herrie (zelf uitgaan, in de horeca en op festivals werken) mag ik zeggen dat ik:
1. Van geluk mag spreken dat ik nu nóg geen enkel teken van gehoorschade heb.
2. Hoge tonen kut vind. Geef mij maar een goede bass :bounce:
3. Dat slecht afgestelde soundsystems, waar je soms niet omheen komt, knap irritant zijn. En soms komt er ineens een schelle hoge toon uit de speakers, helaas.
4. Mensen die denken dat ze wel even gezellig hun verhaal in je oren kunnen tetteren, terwijl ze nauwelijks boven de muziek uitkomen, ook niet zo fijn zijn voor je gehoor.
5. Sinds een jaar of 10 doorgaans wel oordoppen bij me heb (eerst van foam, later op maat gemaakt met filter) Maar zoals bovenstaande tekst benoemd, dat filtert ál het geluid.

Ik wil deze doppen wel een kans geven & ben benieuwd naar reviews
Dan moet je eens oordoppen dragen en ze even uit doen na een paar uur.
Dan besef je pas hoe hard het geluid echt is.

Je oren wennen aan het harde geluid en passen zich aan.
Andersom werkt het ook met oordoppen in.
De belevenis is hetzelfde, de schade niet.