Partyflock

Nederlands dream team The Boy Next Door & Fresh Coast feat. Jody Bernal presenteert · Latin gekte met 'La Colegiala

Nederlands dream team The Boy Next Door & Fresh Coast feat. Jody Bernal presenteert · Latin gekte met 'La Colegiala

gepubliceerd door , op
Aanstormend Nederlands DJ/producer The Boy Next Door is een samenwerking aangegaan met landgenoot Fresh Coast voor de energieke latin dance plaat 'La Colegiala' ('het schoolmeisje'). Het duo betrok hierbij Jody Bernal om de vocalen in te zingen van deze cover van een bekend Zuid-Amerikaans nummer, resulterend in een warmbloedige clubtrack die inmiddels wereldwijd wordt opgepikt.

Bekijk de officiŽle video hier:


The Boy Next Door staat bekend als een echte festival favoriet, een DJ die op verschillende plekken al zijn unieke mix van hypnotiserende beats en latin-getinte dancetracks heeft laten horen. Van Amsterdam en Madrid naar ItaliŽ en Polen, tot gerenommeerde festivals als Solar, Paaspop, Daydream, Defqon 1 en 7th Sunday. Hij geldt als een van de meest opkomende namen in de scene, bekend om zijn energieke optredens, online mixtapes en zelfs een eigen 'Trammelant' merchandise.

Nadat hij in het live circuit naam heeft gemaakt, presenteert hij nu zijn debuutsingle 'La Colegiala' samen met Fresh Coast. Deze Nederlandse DJ is een waar fenomeen op het podium, bekend om zijn sets waarin moeiteloos muziekstijlen als trap, moombahton, twerk en classics aan elkaar worden gemixt. Zijn voorliefde voor zowel de Nederlandse clubsound als de Amerikaanse festivalsound zorgt voor een unieke combinatie qua producties en mashups, die Fresh Coast in zijn sets ten gehore brengt. Billen schudden, keihard losgaan of meezingen: niets is te gek.

Voor 'La Colegiala' werkten beide artiesten samen met het unieke talent van Nederlands-Colombiaans zanger/DJ/ Jody Bernal. Hij is nog altijd een begrip in Nederland dankzij de enorme nummer 1-hit die hij in 2000 scoorde met zijn remake van het Argentijnse zomerliedje 'Que Si, Que No', op nog maar 18-jarige leeftijd.

Het nummer was tot voor kort met 15 weken de langst lopende nummer 1-hit in de Nederlandse muziekhistorie (eerder dit jaar nam Ed Sheeran dit record over). Meerdere hits volgden, ondermeer 'Oh Bambolero', 'Un Beso Mas', 'Me and You', 'Dreams' en 'Chica Bonita', waarmee hij verschillende awards won en gouden platen behaalde. Recentelijk begon Jody ook een verdienstelijke carriŤre als DJ/producer, verantwoordelijk voor zijn eigen platen, optredend op de grootste festivals in Nederland - een duidelijk signaal dat de voormalige tienerster een volwassen artiest is geworden.

'La Colegiala'
Nieuwe single 'La Colegiala' zorgt inmiddels voor een hoop rumoer. De track is al wereldwijd opgepikt door verschillende radiostations, ondermeer in de VS (waar Pitbull de plaat draait in zijn Globalization show op SiriusXM) tot Latijns-Amerika, Spanje, ItaliŽ, Zweden en meer landen. De plaat ademt een mix van latin, moombahton en catchy club vibes, en lijkt zodoende voorbestemd om uit te groeien tot een heuse zomerhit.

Artiest quotes
"Dit nummer begon als een gesamplede versie van het originele 'La Colegiala'. Ik werkte mijn eerste idee uit en stuurde dit naar Arthur (Fresh Coast). Na een hoop werk ontstond er een compleet nieuwe versie en werden de vocalen van Jody Bernal toegevoegd. Nu is het niet langer een gesamplede track, maar een compleet nieuw nummer - een originele The Boy Next Door-plaat met latin-invloeden en een nieuwe sound in de (dans)muziek. Je zou het 'booty-shaking salsa' kunnen noemen!" - The Boy Next Door

"Toen ik de eerste demo kreeg van Lex (The Boy Next Door) voelde ik meteen dat dit een grote track voor ons was. Ik ben trouw gebleven aan de sexy salsa vibe die hij had geproduceerd, maar de wat zwaardere beats die ik eraan heb toegevoegd hebben zeker effect op de dansvloer! Ik ben heel enthousiast om deze plaat eindelijk met iedereen te delen, hopelijk voelen jullie 'm ook! " - Fresh Coast

"Ik ken deze plaat uit mijn jeugd, hij haalt geweldige herinneringen bij mij naar boven. The Boy Next Door en Fresh Coast stuurden me deze track en zeiden dat ze zochten naar een Spaanstalige vocalist. Toen ik zag dat de titel van de track 'La Colegiala' was, kreeg ik onmiddellijk kippenvel, terwijl ik het nummer nog niet eens had gehoord! Dit kwam echt door het jeugdsentiment, maar toen ik de eerste acht seconden van deze versie hoorde was ik meteen weer verkocht. Hopelijk geven we een hoop mensen ook wat mooie herinneringen met deze nieuwe versie van 'La Colegiala'!" - Jody Bernal