Partyflock
 
­ Nederland

ALDA schikt met SFX

gepubliceerd door , op
ALDA schikt met SFX
13 mei 2016
OrganisatiesSFX
ALDA Site
SFX en Alda zijn tot een schikking gekomen in een procedure die ging over ruim $23 miljoen. Dat meldt SFX aan Quote. Alda, organisator van de wereldtournees van Armin van Buuren en Hardwell en enkele festivals in Amsterdam, had beslag gelegd op aandelen en bankrekeningen van de Nederlandse bv's ID&T, SFX Europe en Sensation Brazil.

Alda had 50% van de aandelen verkocht aan het Amerikaanse SFX, dat eerder ook ID&T en Awakenings in Nederland had gekocht. SFX miste echter een betaling, waarop Alda-eigenaren David Lewis en Allan Hardenberg een putoptie op aandelen SFX wilden verzilverden. Toen SFX daarop niet thuisgaf, volgde de beslagleggingen. SFX verkeert sinds februari in uitstel van betaling (Chapter 11).

Maar de kou is uit de lucht, verzekert de bewindvoerder van SFX ons nu. 'SFX en haar medeaandeelhouders in Alda hebben een schikking getroffen ter beslechting van toekomstige juridische procedures. De schikking is nog onderhevig aan goedkeuring door de rechter in de Verenigde Staten, die naar verwachting later deze maand het verzoek tot goedkeuring zal behandelen.'

Het beslag op ID&T, SFX Europe en Sensation Brazil is opgeheven. De aandelen Alda die waren overgedragen aan SFX zijn teruggeleverd aan de Alda-oprichters. 'Van belang is dat SFX Entertainment Inc 100% eigendom behoudt van SFX Europe, ID&T en Sensation Brazil. Als onderdeel van de schikking zullen de aandelen die SFX houdt in Alda worden teruggeleverd aan de (originele) medeaandeelhouders. Hoewel de details van de schikking vertrouwelijk zijn, vormt deze stap een belangrijk onderdeel van de herstructurering van SFX en de uiteindelijke herleving uit de Amerikaanse Chapter 11 procedure in de komende maanden.'

Bron

5 opmerkingen

And the soap continues...
Waarom verkoopt ALDA überhaupt aandelen aan SFX?? Is het bedrijf niet sterk genoeg, financieel gezien? Of ruikt ALDA ook weer het grote geld?
 
Uitspraak van Nubby op vrijdag 13 mei 2016 om 11:11:
Of ruikt ALDA ook weer het grote geld?
Uitspraak van Nubby op vrijdag 13 mei 2016 om 11:11:
Waarom verkoopt ALDA überhaupt aandelen aan SFX?? Is het bedrijf niet sterk genoeg, financieel gezien? Of ruikt ALDA ook weer het grote geld?


omdat je de producties veel beter kan uitvoeren met een financieel groot bedrijf erachter (moederbedrijf). Dit was de insteek voor de verkoop, niks met geld te maken op die manier.
Volgens mij kunnen de Nederlandse organisaties heel goed hun eigen boontjes doppen om groot te worden over de hele wereld.

Q-dance heeft op World DJ festival in Zuid Korea ook weer even laten zien hoe het moet :D

Maar die zijn nog wel steeds in handen SFX ?