Partyflock
 
­ Nederland

Burgemeester Amsterdam houdt vertrouwen in Amsterdam Dance Event

gepubliceerd door , op
Burgemeester Amsterdam houdt vertrouwen in Amsterdam Dance Event
31 mei 2013
Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam houdt een 'groot vertrouwen' in de organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE). 'Ze hebben hun verantwoordelijkheid volgens mij gewoon goed genomen', zei de Burgemeester donderdag tegen de gemeenteraad. 'Behalve voor de nabestaanden is het ook voor de organisatie heel verdrietig.'

Tijdens het evenement overleden twee mannen en een vrouw. In het geval van de vrouw werd eerder al vastgesteld dat zij xtc had genomen. Aan welke drugs de mannen zijn overleden en of het gaat om vervuilde drugs zal verder onderzoek moeten uitwijzen. De overledenen kochten de drugs niet bij dezelfde persoon.

Van der Laan zei dat het ADE geen controlerende rol heeft, maar dat de verantwoordelijkheid voor het drugsgebruik op de feesten ligt bij de houders van evenementenvergunningen en exploitanten van clubs. Volgens de Burgemeester heeft de organisatie al veel gedaan, zoals het faciliteren van gratis water.

Geen conclusies
Van der Laan wil nog geen conclusies trekken over maatregelen in de toekomst zolang er nog een onderzoek loopt naar de exacte doodsoorzaak van de slachtoffers. Wel deelde hij de mening van de gemeenteraad dat de stad 'sterk moeten inzetten op voorlichting'.
Ook wil hij dat bij het verstrekken van een exploitatievergunning aan horecaondernemers de voorwaarde wordt gesteld dat er op feesten voldoende gratis drinkwater en tappunten beschikbaar zijn. Die voorwaarde geldt al wel bij het verlenen van een evenementenvergunning.

Drugstest
Hij zei moeite te hebben met meer controle en handhaving. 'We hebben al zó veel dingen in de stad die we moeten controleren en handhaven.' Ook kan strengere controle op drugsgebruik ertoe leiden dat festivalgangers de pillen van tevoren al slikken.
Zodra de conclusies op tafel liggen, kijkt de hoofdstad onder meer naar het testen van drugs bij de ingang van de feesten. De partijen in de Amsterdamse gemeenteraad zijn hierover verdeeld.
Niet in alle gevallen kunnen de drugs worden getest, en het zou bezoekers kunnen aanmoedigen pillen te slikken omdat het 'veilig' zou zijn. Zo'n 60 procent van de bezoekers aan dancefeesten zou nu drugs gebruiken, verklaarde D66.

Bron

8 opmerkingen

Het land staat in brand. Er moet per direct iets gebeuren zodat er geen mensen meer sterven aan xtc. Er moet strenger gecontroleerd worden, het is een schande! XTC testen op feestjes? Ben je nou helemaal betoeterd, strenger optreden, langere straffen, meer controles. Elke dode is er eentje te veel!

In dezelfde week dat deze discussie speelt, komt ook het nieuwsbericht naar buiten dat de antirooklobby wil dat er voortaan op terrassen een rookverbod komt. Er streven immers nog altijd 19000 mensen per jaar aan de gevolgen van roken. De zelfde droeftoeters die lekker populistisch roepen dat er strenger opgetreden moet worden tegen dat levensgevaarlijke goedje xtc, staan vooraan om de betutteling van de rooklobby de grond in de boren. Nederland op zijn smalst!
Als dit op een hardcore feest was gebeurd dan had de burgemeester in ieder geval niet gezegd dat ie er nog vertrouwen in heeft :rot:
Vind die Van Der Laan wel een realist.
Hij doet geen gekke uitspraken en hangt ook niet de sheriff uit.
Een leider.
Niet zo'n droeftoeter als de zich liberaal noemende Neanderthaler Ivo Opstelten.
Denk niet dat ik een oorzakelijk verband kan aantonen, maar wellicht zorgt juist zijn rigide opstelling wel voor een toename van het aantal dodelijke slachtoffers. Al realiseer ik me dat dit wel erg kort door de bocht is.
Maar verbieden van zaken waar hele volksstammen plezier aan beleven, leidt zelden tot iets goeds.

'Pillen testen' lijkt voor sommigen de oplossing, maar het geeft schijnveiligheid.
Je kunt met een testje dat niet in een laboratorium wordt gedaan, niet zo veel zeggen.
Ja, dat er wel of niet MDMA in zit bijvoorbeeld.
Maar je kunt maar zelden aantonen of er giftige stoffen inzitten.

Zoals altijd is er geen eenvoudige oplossing.
En zoals ze in de hardcore zeggen: Waar gehakt wordt, vallen spaanders.
Die abutaleb of hoe je t ook spelt heeft de ffwdp ook gewoon geschrapt omdat ie het niet bij Rotterdam vond horen:x
Is er trouwens al aangetoond dat de slachtoffers een pilletje hebben geslikt?
http://www.vpro.nl/lees/smaakmakers/tim-den-besten/meer-pillen-voor-iedereen.html


Uitspraak van D-railed op vrijdag 24 oktober 2014 om 12:27:
Is er trouwens al aangetoond dat de slachtoffers een pilletje hebben geslikt?

Nee. Toxicologisch onderzoek duurt meestal wel een paar dagen/weken.
Daarnaast denk ik dat het nooit in een nieuwsbericht gemeld gaat worden. Het is voor hun(de media) niet meer van belang wat de uitslag is, de conclusies zijn al lang getrokken door de media.
Uitspraak van ]i[ris op vrijdag 24 oktober 2014 om 12:57:
de media.


eeeiii, de media, vuile manipulators!!!