Partyflock
 

Pissing In The Wind met vierde editie in EKKO

gepubliceerd door , op
Pissing in the Wind
18 december 2013
De vierde editie van Pissing In The Wind is bevestigd voor vrijdag 24 januari. Met deze keer als headliners de producer Palms Trax en de Belgische band Float Fall. Daarnaast zullen onder andere Falco Benz, DJ St. Paul en Konduku hun kunsten vertonen.

Pissing In The Wind staat voor een volledige avond, een avond die klopt en af is. Daarom zijn er zowel bands als een nachtprogramma. Na eerdere geslaagde edities in 2013, met onder andere bands als SPLASHH, Mazes en BRNS en live-acts als Tourist, Moiré en Weval, is de line-up voor de eerste editie van 2014 bekend. De Belgische band Float Fall zal het publiek betoveren met hun minimaal gearrangeerde fluisterpop met subtiele elektronica. De band stond eerder al in het voorprogramma van Alt-J en doet meerdere optredens tijdens Eurosonic 2014. De verwachtingen zijn hoog, en gelukkig kunnen ze al in een vroeg stadium naar EKKO komen.

Headliner van het nachtgedeelte is Palms Trax. Deze in Berlijn wonende Britse producer brak in 2013 door met zijn Equation EP op het label Lobster Theremin. Hij zal een set vol met Detroit en Chicago house, glitter funk, Miami boogie en melodieuze synths verzorgen. Zijn optreden is extra speciaal, aangezien het zijn allereerste (!) live-set ooit is. Falco Benz is de tweede live-act. Dit ex-lid van Knobsticker bracht zijn debuut-EP uit op Magnetron Music. Vervolgens mocht Falco, met zijn super dansbare, licht nerderige analoge 80's disco synthkitsch de (vrijwel compleet) uitverkochte tour van De De Jeugd van Tegenwoordig supporten. En verkeert derhalve in bloedvorm.

Net als de voorgaande edities zal DJ St. Paul weer op zijn unieke wijze een soepele brug maken van Float Fall naar het nachtprogramma. De Utrechtse talentvolle vinyl-DJ Konduku zal na Palms Trax de nacht op gepaste wijze afsluiten.

Daarnaast wordt de in mei gestarte samenwerking met het Louis Hartlooper Complex voortgezet. Op maandag 27 januari zullen Pissing In The Wind en EKKO daar samen een interessante muziekdocumentaire vertonen. De titel van deze film wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Line-up
Float Fall 🇧🇪
Palms Trax (live) 🇬🇧
Falco Benz (live)

DJ St. Paul
Konduku