Partyflock
 
­ Nederland

Spectaculaire feesten in de Franse sneeuw tijdens Dutchweek Festival

gepubliceerd door , op
Dutchweek
4 februari 2013
Feesten met je gezicht in de zon en je voeten in de sneeuw, dat is Dutchweek Festival. Vanaf 27 april tot en met 3 mei wanen bezoekers zich geheel in oranje sferen in het Franse Val Thorens. Dan vindt Dutchweek plaats ter ere van de laatste wintersportweek van dit seizoen. Overal in het dorp zetten Nederlandse ondernemers de Hollandse gezelligheid op de kaart. De beste party's worden georganiseerd door Dutchweek Festival met een sensationele dj line-up en op twee mooie locaties: de 360 Bar en Le Malaysia. Tevens is er op lifestyle gebied veel te beleven, onder andere bij het testcentrum waar de nieuwste wintersportuitrusting uitgeprobeerd kan worden. Voor de nieuwste ski & snowboard equipment, de coolste après skifeesten en een memorabele koninginnedagviering is Val Thorens the place to be.

Oranje sneeuw
Dit jaar wordt alweer de 14e editie van Dutchweek gevierd. Wat begon als een klein feestje tijdens de laatste week van het skiseizoen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend wintersportevenement van hoog niveau. Tijdens deze week vertoeven tienduizenden Nederlanders in het gezellige dorpje in de Franse Alpen om Dutchweek mee te maken en te profiteren van de lage tarieven die aan het einde van het seizoen gelden. Voor de duidelijkheid: Dutchweek festival en Dutchweek zijn niet hetzelfde. Dutchweek staat voor het gehele event, Dutchweek Festival organiseert feesten bij de beroemde 360 Bar op de piste en bij nachtclub Le Malaysia met een spectaculaire line-up van (inter)nationaal dj talent. De feesten van Dutchweek Festival zijn te bezoeken met een passe partout waarmee je de hele week bij de 360 Bar los kunt gaan. Aanvullend worden er drie speciale avonden in Le Malaysia georganiseerd. En natuurlijk wordt ook het laatste verjaardagsfeestje van de koningin nog even goed gevierd met een Q-day party waar ze in Amsterdam nog wat van kunnen leren. Een oranje outfit mag in de koffer dus niet ontbreken.

Hollands glorie
Het begon allemaal met een klein spontaan feestje bij de 360 Bar om het wintersportseizoen af te sluiten. Tegenwoordig vormt de 360 Bar nog steeds het middelpunt van Dutchweek Festival. Het kan ook bijna niet anders dan dat deze gezellige partyspot op de piste gerund wordt door een Nederlander: Mike MacLennan. Maar er bevindt zich nog meer Hollands ondernemerschap in dit Franse dorpje. Chris van den Broek, ook wel bekend als dj Chris Rox, kent Dutchweek als geen ander. Hij is als dj en organisator sinds het begin betrokken bij Dutchweek Festival. Op de afsluitingsfeestjes draaien daarom ook dj's die Chris persoonlijk kent uit het vak, zoals Sunnery James, Ryan Marciano en Afrojack. En bovendien komt de (gedeelde) eigenaar van de Le Monde en Snowcafé, twee belangrijke uitgaansgelegenheden in het centrum, ook van Hollandse bodem.

Topmerken op de proef
In het dorp valt tijdens de week van alles te beleven. Zo treden bijvoorbeeld bij bar Le Monde dagelijks live bands op en gaat het feesten in discotheek Le Malaysia tot diep in de nacht door. Door de hoge ligging van het skigebied ligt er tijdens deze laatste week nog voldoende sneeuw om je op de piste uit te leven. Extra leuk: dit jaar is er een testcentrum betrokken bij het festivalterrein. Hier kun je de allernieuwste wintersportmaterialen testen van topmerken. Zo kun je proefskiën op ski's van Movement, Liberty en Dynastar, boards testen van Bataleon en Flow en is er de mogelijkheid om je eigen ski's of snowboard gratis te laten waxen door S&S Repair. Verder zijn er accessoires van verschillende merken om uit te proberen, zoals rugbeschermers, helmen en goggles.

Het volledige programma van Dutchweek Festival wordt binnenkort bekendgemaakt. Meer informatie via www.dutchweekfestival.com.