Partyflock
 

Karousel: nieuwe clubavond van De Man Zonder Schaduw

gepubliceerd door , op
Karousel
15 maart 2013
FeestKarousel · Club Night
Datumvrijdag 22 maart 2013
LocatieWesterUnie Site
Op vrijdag 22 maart draait het in de WesterUnie en WesterLiefde helemaal om Karousel, de nieuwe clubnacht van De Man Zonder Schaduw. Na het prachtige afscheid van GZG neemt hij direct een nieuwe en avontuurlijke koers. Een verfrissend affiche prijkt, met Godenzonen Tiefschwarz en kamertechnopionier Francesco Tristano op kop; aangevuld met lokale smaakmakers en natuurlijk De Man.

De Man Zonder Schaduw, alias Man With No Shadow, is als artiest altijd veelzijdig geweest; een uitverkochte Trouw, een Sensation boeking, of zijn eigen vuige GZG rave; overal stond hij met dezelfde bravoure en geestdrift te draaien. Nu wil hij deze muzikale diversiteit verder exploreren in een nieuw project genaamd Karousel – een muzikaal platform, met de clubnacht als terugkerend onderdeel. Geen rave, maar een clubconcept, met ruimte voor zowel subtiliteit als stevig werk. Ondanks de relatief lage entreeprijs (15 euro) ligt de nadruk hierbij op de muzikale kwaliteit.

Met zijn 29 jaar heeft de Luxemburgse Francesco Tristano er al een vrij indrukwekkende loopbaan op zitten. Twee jaar terug verbaasde hij vriend en vijand met een indrukwekkend album, waarop composities van Bach en John Cage zij aan zij pronken met interpretaties van reeds bestaande Lawrence en Moritz von Oswald tracks. In zijn live samenwerking met levende technolegende Carl Craig werd de brute kracht van technoklassiekers vertaald naar een subtieler pianospel. Iedereen die een concert van de klassiek geschoolde Tristano heeft bijgewoond, kan zich dat nog herinneren als de dag van gister. In de WesterUnie grijpt hij je vast weer bij de keel, om je pas los te laten bij de laatste noot.

Basti Schwarz is, behalve lid van het gezelligste broederschap in de geschiedenis van het draaien, een Germaanse geweldenaar van formaat. In hun ruim twee decennia durende zegetocht langs de betere danvloeren van Europa (Basti's broer heet Ali), is het bij Tiefschwarz nog altijd hetzelfde liedje: dames vallen in katzwijm, heren ballen de vuisten en de dansvloeren wordt onherstelbaar uit zijn voegen getrokken. Het dj/producer-duo stond aan de vooravond van deephouse, electrohouse en ook de techhouse, een stijl die ze met hun eigen typerende diepzwarte saus hebben overgoten. Het resultaat is een stuwend en hypnotiserend muzikaal offensief, dat je van begin tot eind op het puntje van je dansvloer houdt.

Maar Karousel is vooral ook heel belangrijk als platform voor veelbelovend muzikaal talent van eigen bodem. Daarom ook staan zij rijkelijk en sterk vertegenwoordigd door een viertal jonge dj's, die zich stuk voor stuk muzikaal onderscheiden in de rijke voedingsbodem van de Amsterdamse nacht: Ici Sans Merci, Quentin van Honk, Marcus Gehring en Tijn Benedek. Met De Man Zonder Schaduw als voorman en resident, belooft ook Karousel weer het begin van iets moois te zijn. Het begin van een tijdperk? Wie weet.

Tickets bestel je bij koop tickets

2 opmerkingen

Vehhheeetttttt! zin in!