Partyflock
 
­ Nederland

Tientallen labels scouten nieuw talent tijdens Dancefair

gepubliceerd door , op
Dancefair
11 november 2011
Op 11 en 12 februari zijn in de Jaarbeurs meer dan 40 labels aanwezig om te luisteren naar producties van bezoekers van Dancefair. Dancefair is het elektronische muziek event voor zowel amateurs, semi/profs als professionals in de muziekwereld. Meer dan 50 gerenommeerde dj's, producers, labels, event organisatoren, boekingskantoren en engineers delen hun kennis in 140 seminars en er is een beursvloer van 2000 m2 met de nieuwste ontwikkelingen op producer en dj gear gebied.

Educatie en feedback
Op de beursvloer en tijdens verschillende seminars delen bekende artiesten hun kennis met bezoekers. Ook beantwoorden zij vragen en scouten zij nieuw talent. Een unieke kans voor minder bekende producers om hun muziek te laten horen en instant feedback te krijgen op hun producties. De 'Demo Feedback Lounge' is een ruimte die speciaal is ingericht om labels en producers samen te brengen.

Nieuw talent scouten
Uit Dancefair's focusgroepen is gebleken dat producers - zowel amateur als professioneel - veel behoefte hebben aan feedback op hun muziek. Ze willen weten wat 'collega's' maar vooral ook platenlabels van hun tracks vinden. Wat die laatste groep betreft: via de mail of via de post een demootje opsturen, zorgt zelden voor een reactie. En dat is vaak erg teleurstellend omdat je dan nog niet weet of je op de goede weg bent. Norman Soares (founder Dancefair): 'Dit is een van de redenen waarom ik Dancefair wilde organiseren en groots wil inzetten'. Dancefair was dan ook aangenaam verrast door de geweldige respons van gerenommeerde labels die tijd uittrekken om tracks te gaan beluisteren. En ook door de komst van gerenommeerde DJ's die hun kennis willen delen met collega's die hun muzikale dromen, in welke vorm dan ook, willen verwezenlijken.

Feedback krijgen, leren en nog beter te worden
Of dit valse hoop zou kunnen opwekken bij vele bezoekers wuift Norman Soares direct weg. 'Producers met minder ervaring zijn over het algemeen niet gek en ook niet naïef. Ze verwachten echt niet allemaal met een dikke deal in hun zak Dancefair te verlaten. Natuurlijk hopen ze het wel, maar ze willen juist gehoord worden en feedback krijgen op hun tracks. En dat is precies waar het bij Dancefair om draait.'

Voor meer informatie over het programma, klik hier.

Een aantal labels die tijdens Dancefair luisteren en scouten zijn:
Gem Records
Trackitdown
Defected
Azuli
Selekted
Room 01 Recordings
Hardsoul Pressings
Cloud 9
Sliced Records
Fusion Records
Theracords
Fatal Music
Fjordin
Samsobeats
Afrazoo
Moganga
Housepital Records
Dirty House
Greasy
Baramuda
Deep Journey Recordings
Twisted Shuffle
Sneakerz Music/1Management
Nightbird
Rejected
Klopfgeist
Manual
Comport
Outside The Box
Night Bird
Rejected
Be Yourself
Carnivale
Wolfskuil Records
Acces Rekords

Wil je meer weten?
Kijk hier naar wat Dennis Ferrer, Zany en Michel de Hey over Dancefair te vertellen hebben.








Oproep aan alle labels van Nederland
Ben jij een labeleigenaar en wil jij nieuw talent ontdekken tijdens Dancefair? Dat kan! Meldt je dan aan via press@dancefair.nl. Er is dus nog tijd voor labels om zich aan te melden!

7 opmerkingen

 
Had eerst niet veel vertrouwen in deze beurs , maar nu er meer en meer informatie bekend wordt gemaakt ben ik eigenlijk wel heel erg nieuwsgierig geworden, dus ik kom mooi even een kijkje nemen!
Uitspraak van actief op dinsdag 31 januari 2012 om 18:43:
heel erg nieuwsgierig geworden, dus ik kom mooi even een kijkje nemen!


(y) zeg dat wel
Artiest {SHOWLIST artist 69852, 57208}
Ben er ook zeker bij :)
Hier ga ik misschien wel heen met een paar tracks :-)
Artiest MOHN
Aanwezig, ik heb er zin in:)
Artiest {SHOWLIST artist 82170, 40745, 13003}
Uitspraak van Rob Hes op woensdag 1 februari 2012 om 01:44:
Ben er ook zeker bij :)


Dan moeten we maar ff contacten voor die tijd. Wij zijn er op de zaterdag ook zeker bij :)
 
Fusion even checken :D