Partyflock
 

Sander van Doorn ontvangt Zilveren Harp

gepubliceerd door , op
Sander van Doorn ontvangt Zilveren Harp
5 maart 2011
Donderdag 3 maart werden, tijdens het Buma Harpen Gala 2011, de winnaars bekend gemaakt van de Buma Gouden - en de Zilveren Harp, de Buma Exportprijs en de prijs voor het Beste Nederlandse lied 2010. Voor de Zilveren Harp liet de organisatie dit jaar haar oog vallen op DJ/producer Sander van Doorn. Voormalig Harpwinnaar Armin van Buuren reikte de Zilveren Harp uit aan Sander. Daar Sander niet aanwezig kon zijn op het gala vanwege zijn Australische 'Dusk Till Doorn' festivaltour, werd de uitreiking eerder opgenomen. Op ludieke wijze werd hij, tijdens de opnames, in het vliegtuig verrast door Armin van Buuren die zich voor deze gelegenheid voordeed als steward en Sander voor de camera de Zilveren Harp overhandigde.

'Toen Tiësto en Armin van Buuren eerder een Harp Award overhandigd kregen keek ik daar erg tegenop. Nu ik zelf deze prijs heb mogen ontvangen ben ik natuurlijk ontzettend vereerd. En dat ik hem mocht ontvangen van Armin was helemaal een grote verrassing, echt een superbijzondere dag! Ik vind het erg jammer dat deze Australische tour al gepland was en dat ik er vanavond niet zelf bij kon zijn maar gelukkig zat mijn hele familie en team in de zaal om de honours waar te nemen.' aldus Sander van Doorn.

Hoewel het officieel gaat om een aanmoedigingsprijs, is vanaf 2006 de naam Sander van Doorn niet meer weg te denken uit de wereldwijde dance scene. Vier jaar geleden brak hij definitief door toen hij de internationale DJ Mag Top 100 bestormde als hoogste binnenkomer. Momenteel staat Sander op #12 van de DJ wereld ranglijst. Naast zijn succes binnen het internationale clubcircuit beleeft hij nu op radio groot hitsucces met zijn single 'Love Is Darkness' die op hoge rotatie staat bij de landelijke stations 538, SLAM FM en TMF.

Na zijn doorbraak in 2006 volgde er een uitgebreid tour- en productieschema. Dit resulteerde in 2008 tot de release van zijn goed ontvangen debuutalbum 'Funky Supernaturalistic' en samenwerking met wereldberoemde acts als Robbie Williams, Depeche Mode, The Killers en Sia. Naast zijn wekelijks terugkerende radioshow op 's werelds grootste satellietzender SiriusXM houdt Sander zich momenteel bezig met eerder genoemd clubconcept 'Dusk Till Doorn'. Hiermee worden clubs wereldwijd van een complete stageshow voorzien en biedt Van Doorn, naast zijn eigen DJ sets, een podium aan nieuw talent. Het concept leidde in 2010 tot de release van een succesvol compilatiealbum 'Dusk Till Doorn', uitgegeven op zijn eigen label Doorn Records.

Eerder deze maand verzorgde Sander op een uitverkocht Energy de afsluitende DJ set, wat door velen werd gezien als het hoogtepunt van het feest. Momenteel tourt hij langs vijf grote festivals in Australië (Perth, Brisbane, Adelaide, Sydney en Melbourne) waar hij zijn eigen 'Dusk Till Doorn' stage host. Sander vliegt daarna direct door naar Chili om als headlining act op te treden tijdens het ID&T feest Sensation. Eind maart zal hij nog een vijftal gigs verzorgen op verschillende festivals in Miami, waaronder de grootste; Ultra Music Festival.

6 opmerkingen

Geweldig filmpje



Goed bezig de laatste tijd (y)
 
kijk zo hoort het ook, als "collega's" onder elkaar, geen concurrentie, daar mag Tiesto weleens een voorbeeld aan nemen......
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 5 maart 2011 om 18:17:
kijk zo hoort het ook, als " collega's" onder elkaar, geen concurrentie, daar mag Tiesto weleens een voorbeeld aan nemen......

haha dit zou kloppen als Armin dit ook zou doen zonder die tv camera's erbij , Tiesto heeft Sander van Doorn juist menig maal in het verleden aangeprijst , en dat heeft hem zelfs toen zijn eerste dj mag notering opgeleverd dus hou je onzin voor jezelf.

tzijn alle 3 helden !
laatste aanpassing
Uitspraak van *Animaniac* op zaterdag 5 maart 2011 om 18:31:
Uitspraak van Simpie1969 op zaterdag 5 maart 2011 om 18:17:
kijk zo hoort het ook, als " collega's" onder elkaar, geen concurrentie, daar mag Tiesto weleens een voorbeeld aan nemen......

haha dit zou kloppen als Armin dit ook zou doen zonder die tv camera's erbij , Tiesto heeft Sander van Doorn juist menig maal in het verleden aangeprijst , en dat heeft hem zelfs toen zijn eerste dj mag notering opgeleverd dus hou je onzin voor jezelf.

tzijn alle 3 helden !

Tiesto prijst constant artiesten aan in zijn radioshow.

Daarnaast is hij Nederland helemaal ontgroeid en heeft hij niet eens tijd om zich met dat soort dingen bezig te houden.

Zeker nu die in Amerika voeten aan de aarde zet (nr1 hit met Busta Rhymes)

Ik vind wel dat Van Buuren zich sympathiek opstelt ja. Maar idd... dat is natuurlijk óók om zich als artiest nog beter te profileren. Of zou het toch gewoon een vriendendienst zijn...
Ik denk beide wel..
 
Uitspraak van Luukyeye op zaterdag 5 maart 2011 om 18:09:
Geweldig filmpje

Maar wel in scene gezet!:p