Partyflock
 
­ Nederland

Zanadu transformeert AIR tot een revolutionaire party tempel

gepubliceerd door , op
Zanadu
2 februari 2011
In december 2010 markeerde de proloog van Zanadu het begin van een ommezwaai in het uitgaansleven. Het publiek kreeg haar stem terug en het resultaat daarvan is te zien in de lineup van vrijdag 25 februari in AIR.

Allereerst werd door dat publiek Dyed Soundorom geselecteerd. Een uitstekende keuze. Want hoewel hij onderdeel is van het bekende Freak 'n Chic label en daarnaast ook resident is van de beroemde DC10 op Ibiza, is Dyed, opmerkelijk genoeg, tot nu toe in Nederland relatief onbekend gebleven. Zijn stijl omschrijft zich het best als een mix van disco, house en techno. En daar getuigen zijn producties dan ook van. Soms zijn die diep en housend, zoals I Care, en soms ook ritmisch en pompend zoals Tapioka. Maar of hij nu house maakt in de studio, of techno-disco mixt in clubs, hij brengt altijd een uiterst aanstekelijke groove voort. En die groove heeft hem nu zijn plek in AIR1 opgeleverd.

Alhoewel Dyed de internationale stemronde won, was het verschil met Johnny D zo miniem dat ook Johnny D zijn kunsten zal gaan vertonen op Zanadu. Deze Duitser draait al plaatjes sinds hij op zijn dertiende platenspelers kreeg van zijn zusje en er is sindsdien geen elektronisch genre geweest dat er niet in geslaagd is om de weg naar Johnny's decks te vinden. Zijn muzikale zoektocht heeft hem uiteindelijk tot één van de pioniers van de Frankfurter House gemaakt, een sound die in AIR tot haar volste recht zal komen.

De derde man waar het Zanadu publiek haar stem voor heeft uitgebracht is de Amsterdammer Tom Ruijg. Vorig jaar was hij nog een 'veelbelovend talent', maar tegenwoordig is zijn naam ruimschoots gevestigd in, en niet meer weg te denken uit, de Nederlandse scene. Tom produceert in duizelingwekkend tempo dikke tracks, waarvan er maar een select aantal uitgebracht worden. Zijn liveset is dus een absolute must-hear voor iedereen die benieuwd is naar wat deze legende in wording de afgelopen maanden heeft uitgespookt. Verdere support komt op deze avond van residents Rik Woldring, Ben Komor, Pennypacker, Maketoire en Ymo.

Kortom, Zanadu is er voor eenieder die klaar is met passief uitgaan. Zanadu is er voor iedereen die zijn stem heeft laten horen en voor iedereen die vernieuwing in het nachtleven nastreeft. En vanzelfsprekend kan er vanaf de 25ste weer gestemd worden op de lineup van de volgende Zanadu.
Tot de 25e, tot in AIR.

2 opmerkingen

vette line up :) tom ruijg en dyed soundorom (Y)
Aparte maar leuke flyer!