Partyflock
 
­ Nederland

Sounds from the loft

gepubliceerd door , op
Sounds From the Loft
3 februari 2011
FeestSounds From the Loft · by Dennis van der Geest
Datumvrijdag 11 februari 2011
LocatieMelkweg Site
Disco en house classics, het zijn misschien niet de eerste muziekstijlen die in je opkomen bij een voormalig wereldkampioen judo, toch is het de muziek waarmee oud judoka en DJ/producer Dennis van der Geest dit jaar door het land zal touren.

'Sounds From The Loft' wordt gelanceerd met een release party in de Melkweg Amsterdam op vrijdag 11 februari 2011, waarna Dennis een groot aantal clubs door heel Nederland zal aandoen met dit concept. Rond deze tour zal er ook een Sounds From The Loft compilatie album uitkomen. Op deze cd staat een selectie van Dennis' favorieten welke door hem zijn voorzien van een nieuwe sound. Ter ondersteuning van het geheel wordt er een Dennis van der Geest & Benny Royal remix uitgebracht van de club classic Lisa Lisa & the Cult Jam – Let The Beat Hit 'em!

Dennis groeide op in Haarlem waar hij dagelijks te vinden was in de sportschool van zijn vader Cor van der Geest. In de jaren 70 werd jazzballet toegevoegd aan de lesmogelijkheden en de 4 jarige Dennis stond zodoende wekelijks tussen de dansende dames. Op latere leeftijd ging hij zelf aan de slag met instrumenten en speelde lange tijd saxofoon. Uiteindelijk werd er toch gekozen voor judo wat resulteerde in een succesvolle sportcarrière met de wereldtitel judo als kers op de taart.

'Ondanks mijn passie voor sport heb ik muziek nooit helemaal los kunnen laten en na een mooie judo overwinning kocht ik van het prijzengeld mijn eerste draaisetje en snuffelde ik rond in de sportschool waar talloze platen van al die jaren jazzballet stonden opgeslagen. Daar ontstond mijn liefde voor disco.'

Dennis' schema begon zich langzamerhand meer en meer te vullen met DJ optredens, vooral op bedrijfsevenementen vond zijn stijl een perfecte aansluiting op het publiek door de mix van disco, funk en house. Uiteindelijk volgde zijn 'doorbraak' met een DJ set bij Barend en Van Dorp, waarna het balletje nog harder ging rollen. Van bedrijfsfeest tot clubavond, solo of met live muzikanten: een avondje Dennis van der Geest staat garant voor 'echte' house, fijne vocals, goede baslijnen en drums!

Met deze insteek kwam hij op het idee voor een compilatie album 'Sounds From The Loft'. Een album met disco klassiekers en house, verrassend omgetoverd tot 2011 versies. 'Je moet het gevoel hebben alsof je in mijn huiskamer staat en ik de sfeer neerzet die past bij de avond. Een spannende mix van disco en oude house.' aldus Dennis.

2 opmerkingen

Dennis van der Geest (Y)
Dope!! (Y)