Partyflock
 
­ Nederland

Tijger in de fik met Oud en Nieuw

gepubliceerd door , op
Dazzleville
3 december 2010
Tijdens Dazzleville -het enige Nieuwjaars-nachtfestival van Nederland-, wordt traditiegetrouw een houten sculptuur van de Chinese horoscoop in brand gestoken. Dit spectaculaire vuurritueel vindt plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord en is bedoeld om afscheid te nemen van het oude jaar en geheel open te staan voor wat komen gaat! En dat is nogal wat op dit feest.

Terwijl een enorm vuur brandt te midden van een 5-tal party-areas kun je al vanaf 21.00 uur de voeten van de vloer kan gooien en hoef je ze daar niet meer te laten landen tot 07.00 de volgende ochtend! Met een uitgebreide en zeer gevarieerde line-up van meer dan 45 DJ's, bands, Live acts en performers is er deze nacht voor ieder wat wils op de werf.

Een keuze uit al die namen is natuurlijk lastig, maar om een greep te doen: In de dance area staan naast The Nine Lives en Francesco Robustelli o.a. de electrosensatie Baskerville geprogrammeerd. Hun harde, maar zeer dansbare electro vormt een uistekende opmaat voor de andere headliner: Slachthofbronx. Dit duo uit Duitsland brak vorig jaar door en speelde o.a. dit jaar op Sziget en Lowlands het publiek met snoeiharde electrorock genadeloos plat. In de andere area's gaat het er qua muziekstijlen iets rustiger aan toe, maar daarom zeker niet minder feestelijk.

Thuiswedstrijdjes zijn er voor onder meer: The Wooden Constructions, Den Tex, AppleJacks en DJ Rodrigo die na zijn Que Pasa avontuur tegenwoordig de Bitterzoet rockt met zijn Fiesta Macumba avonden. Lekker stevig wordt het op de NDSM stage, waar rasmuzikanten van Sciamanin, Mugezond All Stars en Copacocha hun Gypsy Blues, Psychedelische Rock en Drum 'n Rythm ten gehore brengen. of check de movement van de Nu Funk en Nu disco in het altijd prettige Noorderlicht met oa DJ Natashka, Anam en Rednas_Audio van Ghettoblastersoundsystem. Geen onbekende van dit terrein zijn natuurlijk de boys van het Dub Circus, waar je oa El Bongo en Dub Tuan weer achter de decks zal vinden voor die fijne Reggae en Dub sounds!

Uiteraard is er ook gedacht aan de inwendige mens en is er een fijne ruimte gecreëerd door Nice Guys Wrong Planet. Met oa traditionele Yurts zetten zij een ware Ulaanbaatar sfeer neer vol lekker eten, drinken en fijne plaatjes om even bij te ontspannen. Voor het volledige programma, check de website: www.dazzleville.nl

Door de tenten dichter bij elkaar en in een halve cirkel rondom het vuur te plaatsen zijn de afstanden tot de verschillende locaties klein gebleven. Hierdoor ontstaat zelfs in de koude winternacht een warme, intieme en vooral gezellige sfeer. Om ieder op een fijne manier op Dazzleville en weer thuis te laten komen worden er pendelbussen ingezet tussen het NDSM terrein en de pont bij Buiksloterweg. Je kan natuurlijk ook met de fiets of auto/taxi komen.

Kaartjes voor dit explosieve festival zijn te verkrijgen via de website www.dazzleville.nl en de free recordshop voor €50,- in de voorverkoop. Aan de deur kosten ze €60,-. Voor hen die nog vlot zijn is er ook een beperkt aantal early-bird tickets te krijgen in Noorderlicht zelf voor slechts €40,-!