Partyflock
 

Source viert de lente met Source On Stage

gepubliceerd door , op
Source viert de lente met Source On Stage
24 maart 2010
Source viert op 23 april de lente met Source on Stage. De vrolijke klanken van Marbert Rocel worden live ten gehore gebracht in de EKKO. Het muzikale programma biedt verder Roland Appel, Bert de Rooij en Dollkraut. Kunst is deze editie ook te bewonderen met een selectie van werken van Wayne Horse.

Marbert Rocel is begonnen uit pure verveling. Hun tv ging kapot, waardoor ze begonnen zijn aan het album ‘Speed Emotions’. Dit goed ontvangen debuutalbum kwam in 2007 uit op Compost Records. Met het album Catch A Bird dat eind 2009 uit kwam presenteert de formatie uit Erfurt haar tweede album. Dj’s/ producers Marcel Aue, Robert Krause spelen met stijlen door een fusie te creëren tussen jazz, electronica en house. De zangeres Antje Seifarth maakt het geheel van deze technische meesters af met haar fluwelen stem. Source on Stage presenteert Marbert Rocel met hun opvallende composities en dansbare grooves waar niemand omheen kan.

Roland Appel is geen nieuwkomer meer, begin jaren ’90 draaide en produceerde hij al als lid van Fauna Flash, Voom;Voom en Trüby Trio. Begin 2008 veroverde hij de wereld met zijn hit ‘Dark Soldier’. Het was een geheime hit op de Miami Winter Music Conference 2007, maar vond al snel zijn weg naar de platentassen van geprezen DJ’s als DJ Hell, Laurent Garnier, Pete Tong en Tiefschwarz. Met het prachtige album Talk To Your Angel uit 2008 worden de regels van de dansvloer met het gevoel en de emoties van een liedje vermengt. Hij heeft diep in velerlei invloeden gespit om een goede structuur en sfeer te creëren. Het resultaat is verbluffend, elke track heeft een sterke persoonlijkheid en goede groove.

Kunst is niet altijd mooi. Soms demonstreert kunst de realiteit, of demonstreert het tegen de realiteit. Tijdens deze editie van Source on Stage zal er een selectie van de (zwart-) komische werken van van Wayne Horse te zien zijn.

De avond wordt verder muzikaal aangekleed door vaste waarden Bert de Rooij en Dollkraut. Dollkraut heeft, na zijn eerste wereldwijde en alom geprezen EP release ‘Cheveux Noir’ nog een schitterende EP uitgebracht. Met deze EP “Loot” bewijst hij wederom bekwaam te zijn een unieke mix van house, soul en jazz te produceren.

3 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
(Y) Appeltje voor de dorst! :)
komt er vh jaar nog een source festival in utrecht?
Ja zelfs twee dagen lang dit keer :)