Partyflock
 
­ Nederland

Dub Infusions op volle toeren

gepubliceerd door , op
Het jaar 2010 had voor Dub Infusions bijna niet mooier kunnen beginnen. Met grondlegger El-B en visionair Mala op het podium beloofde het sowieso al een groot feest te worden, maar dat laatstgenoemde het zo naar zijn zin zou hebben en zijn sessie tot ver na sluitingstijd besloot op te rekken, dat had niemand voorzien.

Het dak ging er dan ook compleet vanaf en Dub Infusions is een legendarische editie rijker. Of de volgende daar ook toe mag behoren? Het programma wat op stapel staat voor vrijdag 26 februari in de Utrechtse Helling belooft een stellig en volmondig: ja. Want met Breakage is niet alleen een oude held maar ook een vernieuwer binnengehaald. Deze Engelsman maakt al een decennium lang met succes eigenzinnige drum 'n' bass, maar wist toch menigeen te verrassen met zijn remix voor Benga's 'Night.' Zijn geluid bleek meer met dubstep gemeen te hebben dan menig 'echte' dubstep producer in de scene en er werd al spoedig uitgekeken naar de aangekondigde 'Callahan' 12 inch waarop hij zich puur zou richten op dubstep.

Vanaf de allereerste testpersing ging heel bas-minnend Europa voor de bijl. Opvolgers 'Together' en 'Higher' bezorgden hem bijna een superstatus, waarna grime helden Newham Generals hem nog een keer lieten doorbreken toen ze 'Together' als riddimtrack gebruikten voor hun hit 'Hard.' Breakage is daarmee, ook na 10 jaar staat van dienst, een man om in de gaten te houden dit jaar. En dat geldt ook voor Oneman, want wie bij de BBC een special krijgt zonder ooit een plaat gemaakt te hebben moet wel heel goed zijn. En dat is hij zeker.

Deze dj annex platenverzamelaar uit Croydon kijkt graag naar het heden, verleden en toekomst van de garage, dubstep en grime en weet daar altijd een prachtig sonisch verhaal van te maken. Dat doet hij met zo'n souplesse en zo'n verbijsterende techniek dat je gerust kan stellen dat hij wel degelijk platen maakt: ter plekke achter de decks. Illusive weet zich ook wel raad met die plek achter de draaitafels. Al sinds jaar en dag spint hij voor de Utreg Massive crew, maar vanavond mag hij vreemd gaan. Op volle toeren.