Partyflock
 
­ Nederland

Kosmonaut

gepubliceerd door , op
Dat 2009 in het teken staat van veel vernieuwing moge duidelijk zijn. Creatieve vernieuwing ontstaat vaak in moeilijke tijden. Detroit is er een groot voorbeeld van; de auto industrie ligt enorm op z’n gat, maar de groei in muzikale vernieuwing stijgt heftig. Berlijn kent een heftige geschiedenis en is toch uitgegroeid tot de Europese hoofdstad van elektronische muziek. Ook dit koude kikkerlandje heeft deze vernieuwing al mogen beleven. 2009 hebben veel organisatoren een rem op hun producties gegooid wat resulteert in een daling van kwantiteit en een stijging van kwaliteit. Die lijn heeft Club Purple ook ervaren.

Arnhem wordt steeds meer op de kaart gezet door sterke organisatoren en promotors. Kijk alleen al eens naar de bekende 8Bahn avonden, Koninginnedag of open air festivals als Free Your Mind. Club Purple onderbouwt deze setting dan ook graag met een enorme diversiteit aan club avonden variërend van disco, house, minimal, dubstep, techhouse of techno.

Als je dan bovenstaand verhaal samenvat, kun je niets anders dan het jaar in stijl afsluiten om vervolgens 2010 aan te kondigen. Club Purple doet dat met de mannen van Kosmonaut. Deze mannen zijn ook het brein achter de 68-11 avond, welke afgelopen 2e Kerstdag nog geheel uitverkocht was. Kosmonaut voegt dolgraag alle hokjes, genres en ideeën samen tot een knalavond. Het duo wat de allereerste plaat in 2010 mag opleggen kent de namen Luc Harter en MartijnW. Deze twee Arnhemse heren, wie je ook hebt kunnen zien op bijvoorbeeld Green Beats Festival, zullen vooral de zogeheten detroit-chicago house onderbouwen.

Vanuit het verre Duitsland verwelkomt Kosmonaut “ Love Parade en Ibiza koning” Pascal Dior. Pascal kent een meer dan uitstekend jaar met een enorme rij optredens op onder andere het Duitse paradepaardje Love Parade, CO Pop Keulen en Ruhr in Love. Naast zijn wekelijkse overvolle agenda heeft Pascal Dior bijgedragen aan een reeks succesvolle releases en remixes op Big Star Records en Vokodek. Pascal Dior kiest ervoor om op de eerste nacht van het nieuwe jaar 2010 zijn mix van deephouse – house – minimal niet alleen ten gehore te brengen, maar doet dit maar al te graag samen met Drumcomplex. Drumcomplex is zeker geen onbekende van Arnhem en omstreken. Drumcomplex hoor je te kennen van Free Your Mind Festival, MS Stubnitz, de allereerste 8Bahn ooit in Wageningen en zijn enorme lijst aan releases en remixes op o.a. Higland Beats, Toneman, Vokodek, Abyss Records en Cluster. Arnhem mag zich warm gaan maken voor een Oud en Nieuw met internationale allure.

Daaraan toegevoegd is ook nog eens Dimzen. Over Dimzen hoeft Kosmonaut weinig te vertellen, toch kan Kosmonaut het niet laten. Dimzen, 8Bahn resident, heer en meester van de Poema in Utrecht, Koning der Afters en ster van menig illegale raves brengt namelijk elk optreden zo’n onvoorstelbare groove mee, dat Kosmonaut niet anders kan dan deze man flink in het winterse zonnetje te zetten. Dimzen kent zijn sound als de beste en Kosmonaut weet dat Dimzen dit uitstekend zal overbrengen naar elke Kosmonaut bezoeker.

Rest Kosmonaut niets meer dan de laatste twee namen van de line up bekend te maken. Shannon, Arnhems kleinste man met de grootse sound en Armin Pillen, berucht, befaamd en beroemd zorgen. Vuurwerk is totaal overbodig, want met deze twee mannen is het flinke rijtje compleet voor een fantastische start van 2010. Kosmonaut heet je welkom vanaf 00.30. Om moeilijkheden en teleurstellingen te voorkomen adviseert de organisatie je spoedig een entree bewijs te kopen, want uitverkocht is uitverkocht. Club Purple biedt de capaciteit aan maximaal 300 liefhebbers en de voorverkoopteller staat al op de helft. Voordeel is ook nog eens dat de VVK goedkoper is dan de deurprijs. Voorverkoop is onder andere mogelijk bij alle Free Record Shops & Beatfreax. Je begint 2010 dus al direct met een financiële meevaller.