Partyflock
 

Miko is back

gepubliceerd door , op
Amsterdam maakt zich op voor een nieuw seizoen van Miko: de wekelijkse audio/visuele clubavond in het nachttheater Sugar Factory!

“Na een succesvolle eerste periode gaat Miko in het nieuwe seizoen nog een stapje verder. De kracht van Miko ligt in de combinatie met de nieuwste cross- mediale video technieken en het nieuwste op het gebied van minimal, house en techno. Zo worden er verschillende video applicaties door het jaar heen geprogrammeerd. Afgelopen periode heeft Miko bijvoorbeeld gewerkt met het Oostenrijkse MovingVideoSystem in samenwerking met de internationaal bekende video-actiesten van Reach Visuals, Ook in het nieuwe seizoen zal de bezoeker geregeld in een hele andere setting binnenkomen, maar de basis ligt uiteraard bij de muziek: Een warme underground house sound wordt gecombineerd met techno en minimal. Miko schuwen daarbij de combinatie niet. Erg trots is Miko op het feit dat de Deense Mathias Mesteño voor een keer op donderdag te zien en te horen zal zijn in samenwerking met het toonaangevende boekingskantoor Piekup. In ditzelfde weekend vliegt de Deen speciaal voor Miko van Kopenhagen naar Amsterdam voor een wervelende DJ-set, om vervolgens van Amsterdam naar Berlijn om te draaien in de befaamde PanoramaBar… en van Berlijn naar London om het weekend af te sluiten in de bekendste club van Engeland: Fabric!”

Boekingskantoren als Piekup en Barkers hebben hun stempel de laatste jaren stevig op de Amsterdamse underground gedrukt, Ze voorzien de partyscene constant met vernieuwende en verrassende elementen en daarbij werken deze organisaties veelal met een nieuwe generatie artiesten die de laatste jaren een grote schare fans hebben opgebouwd. Komende maand krijg Miko een breed scala ten zien en te horen uit de Amsterdamse underground. Denk aan jonge honden als Robert Powlson, Tom Ruijg, Tommy Kornuijt, Philip Young en Koen Lebens. Allen staan ze nog aan het begin van hun carrière, maar hebben binnen de Amsterdamse dance-wereld hun sporen inmiddels meer dan verdient. Verder kan men meekijken met VJ collectieven zoals Kleurbleur en S_Loop. Ook de enige VJ Academy heeft een eigen plek in de programmering om ook de prilste VJ-talenten een podium te kunnen bieden.

Miko
Donderdag, de uitgaansavond van creatief Amsterdam wordt al enige tijd gehost door Miko. Het nachttheater Sugar Factory aan het Leidseplein is het canvas voor een audio visuele experience waar muziek, videokunst en performance-acts samenkomen. Miko is geboren uit een breed samenwerkingsverband tussen verschillende Amsterdamse organisaties, artiesten, nieuwe media en de Sugar Factory.

4 opmerkingen

Werkzaam bij Piekup
Artiest {SHOWLIST artist 58705, 35999}
Mathias Mesteño! dikke poep!
Artiest {SHOWLIST artist 48347, 59806, 91185}
Heel vet dit. Sterk programma!
 
a.s. donderdag met anton pieete, koen lebens en juan sanchez