Partyflock
 

Connex #2

gepubliceerd door , op
Connex #2
1 mei 2009
Nadat Utrecht op 13 maart voor het eerst kennis heeft kunnen maken met Connex, is het op 8 mei tijd voor de tweede edititie. Waar we bij de eerste editie van Connex twee van de belangrijkste namen uit de Engelse Drum & Bass scene samenbrachten, is het nu tijd om twee van de grootste Nederlandse namen samen te brengen, en wel Noisia en 2562. Ook nu probeert Connex zo vooruitstrevend mogelijk te zijn binnen de electronische muziek, en heeft daarom besloten om zowel de grootste Drum & Bass naam als ook de grootste Dubstep naam van Nederland uit te nodigen. Het feit dat beide namen hun muzikale spectrum niet beperken tot slechts hun ‘eigen’ stroming maakt dat deze avond potentie heeft om de muren tussen genres definitief af te breken. Connexing!

Achter de naam Noisia schuilt het meest succesvolle productie-collectief uit Groningen. Waar ze oorspronkelijk de grote Drum & Bass-belofte van Nederland waren, rijkt hun diversiteit nu door tot in genres als Pop, Hip Hop en Breakbeat. Noisia heeft laten zien dat ze in staat zijn om in zo’n beetje elk genre succesvol te zijn, terwijl ze altijd trouw zijn gebleven aan hun rauwe en cleane sound, met een stevige voet verankerd in Drum & Bass. Hetzelfde kan gezegd worden over hun DJ-sets: verwacht voornamelijk Drum & Bass, maar wees niet verbaasd als er opeens een dikke breakbeat plaat doorheen komt middenin hun set. In 2008 en 2009 is Noisia op de (voorlopige) top van hun kunnen, met remixes voor onder andere The Prodigy, Moby, Robbie Williams, Pendulum, The Freestylers, het produceren van het succesvolle album van Tasha Baxter, een Fabric live mix-CD en DJ-sets in steden als Tokio, Los Angeles en Moskou. Maar boven alles zijn ze begonnen met het produceren van hun lang verwachte debuut-album wat ergens in 2009 het licht zal zien.

Naast de grootste naam binnen de Nederlandse Drum & Bass hebben we voor de tweede edititie van Connex geprobeerd om ook ‘s lands grootste Dubstep naam neer te zetten, en we denken dat het gelukt is. Volgens de Amerikaanse website Drowned in Sound maakt Hagenees Dave Huismans, alias 2562, dubstep waar ook de meisjes op kunnen dansen. Perfect voor Connex. In 2008 kwam 2562’s debuut album Aerial uit, wat in binnen en buitenland werd bejubeld als de Dubstep plaat van het jaar. Sommige gingen zelfs zo ver om Aerial de opvolger van Burial’s Untrue te noemen. Wij vinden het gewoon goed. Bij Connex zal zijn stijl, beïnvloed door (Detroit) Techno tot aan Garage en Breakbeat, ophouden waar Noisia’s stijl begint. Killer combo.

Samen met deze twee titanen hebben we twee DJ’s uitgenodigd die beide (mede-)verantwoordelijk zijn voor twee van de belangrijkste Drum & Bass-avonden in Nederland, Fre4knc & Trap. Fre4knc is al een aantal jaar de belangrijkste man achter het uiterst succesvolle Break-Fast concept in Groningen. Nu in 2008 de mannen ook een label zijn begonnen is Break-Fast niet meer te stoppen. Trap is samen met nog twee andere DJ’s verantwoordelijk voor de langst lopende Drum & Bass-avond van Nederland, het alom geroemde Forms in Arnhem. Op Connex zullen Fre4knc en Trap voor het eerst hun krachten bundelen voor een energieke back2back-set.

Als laatste hebben we uit onze eigen stad Chillum uitgenodigd. Alhoewel hij het zelf niet snel toe zal geven, is Tommy van Dijk, alias Chillum, misschien wel de beste Dubstep DJ van Nederland. Met residencies op feesten als Subway, IchIOne, Connecting the Tribes en Utreg Massive is Chillum niet meer weg te denken in de Nederlandse dubstep-scene. Oorspronkelijk afkomstig uit de Drum & Bass is ook Chillum makkelijk in staat om de brug te slaan tussen verschillende genres. Residents El Maria, Mindmapper en June Miller (met een Eclectic set) zullen zorgen voor de in- en outro van de avond en Mr Multiplex MC zal weer zorgen dat niemand stil blijft staan.

De locatie is wederom Club Poema RAW. De Poema RAW is niet meer dan 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal, wat het de best te bereiken locatie van Utrecht en Nederland maakt. Een meer centraal gelegen club is niet te vinden. Onlangs is de Poema RAW verbouwd en kan zich nu tot de mooiste clubs van Utrecht rekenen. Met haar gelikte uiterlijk, klassieke club elementen en het beste geluidssysteem ter wereld is de Poema RAW gewoonweg de beste plek om de Connex vibe te ervaren. De avond begint om 10 uur en zal dit keer tot 6 uur door gaan, nog meer waar voor je geld dus. Entrée aan de deur is 10 euro, kaarten in de voorverkoop zijn 8 euro en zijn verkrijgbaar via www.clubpoema.nl. Wees er snel bij!

6 opmerkingen

 
Aanwezig! Ga m'n verjaardag hier vieren :)
 
Nice :) Noisia & Fre4knc (y)
check die nieuwe promomix ( dubstep & d&b ) van june miller op connexdnb.nl...
laatste aanpassing