Partyflock
 

Orkapot gaat weer LIVE!

gepubliceerd door , op
Orkapot gaat weer LIVE!
17 februari 2009
FeestOrkapot · Live
Datumzaterdag 14 maart 2009
LocatieDynamo Site
Op zaterdag 14 maart 2009 worden de rollen weer eens helemaal omgedraaid. Terwijl de meeste feesten bijna alleen DJ’s programmeren en hier een enkele LIVE-act aan toevoegen, wordt tijdens Orkapot LIVE de toon juist gezet door de LIVE-acts. Naast één DJ zullen hier maar liefst vier LIVE-acts je oren op de proef stellen. Dit is Orkapot in haar meest avontuurlijke vorm... LIVE!

Dynamo – het jongerencentrum aan het begin van het Eindhovense uitgaanscentrum Stratumseind – is er al helemaal klaar voor. De draaitafels en mengpanelen zijn aan de kant geschoven zodat het podium vrij is voor meters en meters synths, drumcomputers, samplers, mixers en andere gadgets met kluwen kabels, schuifjes en knipperende lampjes. On-stage wordt het dan misschien een nachtmerrie voor de techno-beet, maar de natte droom voor iedere zichzelf respecterende Techno-producer. En niet zonder reden, want achter de knoppen zullen een viertal dikke Techno live-acts plaatsnemen die je oren laten klapperen en je misschien wel die ene gekmakend vette track laten horen die – geheel onterecht – nog nooit voor het grote publiek gespeeld is.

Voor degenen die toch nog niet helemaal kunnen wennen aan een avond zonder DJ’s wordt de avond geopend door Giovanni. Giovanni Rafaela mag dan relatief onbekend zijn in den lande, maar dat is wellicht gewoon het lot van DJ’s die het niet doen voor de roem en het geld, maar puur uit liefde voor de muziek. En dat hoor je, want de intense Techno van Giovanni lijkt rechtstreeks uit het hart te komen. Niet voor niets was hij eerder de openings-act van feesten als Rewired, Oud Op Nieuw en het Queensday Festival van Zodiak Commune.

De uit Suriname afkomstige Sergio Karijopawiro heeft zijn hiphop verleden al ver achter zich gelaten. Onder de naam Tachini (DommelVallei) resideert hij momenteel als LIVE-act bij de Eindhovense organisatie DommelVallei en is dan ook een graag gehoorde act in de Effenaar, het Het Stroomhuis en op festivals als PACT en E-Troit. Tachini leidt je tijdens Orkapot LIVE naar de soul van de Techno en stelt je bloot aan een spervuur van bombastische, pompende baselines en duistere soundwaves met een funky nasmaakje. Anderhalf jaar geleden startte hij met het al even luidruchtige LIVE-project Stu Bros…

…waarvan de andere helft gevormd wordt door Corné van der Heijden. Deze uit Curaçao afkomstige Techno-producer is door de jaren ook wel bekend geworden onder de naam Sceptical C (Rewired). Als LIVE-act, maar ook als DJ, heeft hij de afgelopen jaren feesten als Club Industry, Battle of the Thitans en Dommelvallei onveilig gemaakt. Inmiddels organiseert hij ook zijn eigen Techno-feesten onder de naam Rewired in Pop-Ei, onder in het Philips Klokgebouw in Eindhoven. Tijdens Orkapot LIVE grijpt Sceptical C terug op de roots van de Techno met een harde, maar toch funky Techno LIVE-set met een lekkere, pompende drive.

De spectaculaire LIVE-act Dynamo (Arms) zet het gelijknamige jongerencentrum op 14 maart voor de tweede keer op stelten met dynamische percussie, pompende basslines en diepe melodielijnen. Marco Rane en Paul Boex waren beiden al jaren actief achter de draaitafels toen ze drie jaar geleden op het idee kwamen om hun apparatuur te koppelen en de krachten de bundelen tot de knetterende geluidbron genaamd Dynamo. Op het podium staan ze er inmiddels om bekend om het uiterste te vergen van hun laptops en het maximale uit hun midicontrollers te persen. De rest is geschiedenis; laat deze heren je tijdens Orkapot de les lezen.

De gastheren van de avond – Dirk Kanters en Ralph Plompen – timmeren zelf ook nog altijd stevig aan de weg als de LIVE-act Solid Decay (Common Good). Waren ze op de feesten van Zodiak Commune, Anticlub en DommelVallei al graag geziene gasten, op 14 februari stonden ze zelfs al voor de tweede keer op Awakenings. Op 1 maart verschijnt hun twee release op hun eigen label Common Good, met vier tracks die – net als hun aankomende optreden tijdens Orkapot LIVE – zowel maximaal aangezette Minimal Techno als energiek pompende Techno bieden; “Devast8ed Rider”, “Wasabi”, “Escape from Reality” en “Dodger”.

Orkapot LIVE belooft niet zomaar het eerste de beste gemoedelijke en ouderwets gezellige Techno-feestje te worden, maar een overweldigende LIVE-ervaring die er bij je oren in gaat en bij je voeten weer uit komt!

7 opmerkingen

meters en meters synths, drumcomputers, samplers, mixers en andere gadgets met kluwen kabels, schuifjes en knipperende lampjes.


vet vet vet !!!!!!!
 
Ja hoor, daar gaaaan we weer!!!
Hop :bounce: hop :bounce: hop :bounce:


Nette line-up! :yes:
Artiest {SHOWLIST artist 49315, 8864}
goede shizz ! lekkerste beats uit eindhoven en omstreken !! solid decay met stip best performence @ awakenings afgelopen weekend
dikke line up voor 5 euri's,netjes hoor (y)
 
ik ben er... tadaaa: bij :bier:
 
Artiest Stenie B
Leuk bericht...zeer dikke lijn omhoog!!!!
laatste aanpassing