Partyflock
 
Element België is niet algemeen zichtbaar!

Het Anticlub virus verspreidt zich snel

anoniem gepubliceerd op
Het Anticlub virus verspreidt zich snel
9 april 2008
Na een zeer succesvolle eerste editie in Arnhem twee weken geleden staan er nu al weer twee nieuwe edities van Anticlub te wachten. Met headliners als Heiko Laux en The Advent zullen deze komende edities in Eindhoven en Breda gegarandeerd weer één groot feest worden. Het Anticlub virus verspreidt zich snel; na Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam & Arnhem staan er inmiddels zelfs al edities in Zwolle en Groningen in de planning.

Anticlub is het techno concept van een vooraanstaand collectief Brabantse DJ’s / producers, VJ’s en vormgevers. en laat zich inspireren door techno in de meest brede betekenis van het woord. Detroit, electro, minimal en classics maken onderdeel uit van de Anticlub sound maar altijd zal de dansvloer en de unieke Anticlub sfeer het uitgangspunt zijn.

Zaterdag 12 april – De Rechter – Eindhoven

De Eindhovense club de Rechter ontpopt zich langzamerhand als een vaste uitvalsbasis van Anticlub. Zaterdag 12 april strijkt Anticlub weer neer in de 3 area’s van deze club aan het Stratumseind. De wisselwerking tussen de Rechter, het publiek en de Anticlub sound blijkt zo goed uit te pakken dat we besloten hebben om voor deze editie publieksfavoriet Heiko Laux nogmaals in te vliegen.

Dat het goed klikt tussen Kanzleramt labelbaas Heiko Laux en Anticlub moge duidelijk zijn. De laatste keer dat Heiko bij ons te gast was ging het dak er dermate af dat hij graag snel weer terug wilde komen. Iedereen die er half december bij was weet wat dat betekent; kwaliteitstechno met een enorme drive. Ook de kwaliteiten van Anticlub oprichter Gideon zijn bij Heiko Laux niet onopgemerkt gebleven. Een vruchtbare samenwerking is ontstaan en binnenkort ligt de eerste van een reeks 12 inches op Kanzleramt onder Gideons naam in de schappen. Een compleet album volgt hierna snel. Bovendien zal Gideon binnenkort op de Kanzleramt labelnight in de beruchte Tresor club te Berlijn een van de hoofdacts zijn. Vanavond verwelkomen we Heiko dan ook met gepaste Brabantse trots. Hij zal deze avond worden bijgestaan door Anticlubbers MBC, Noes en Burgermeister B.

De Rechtszaal zal dit keer wat meer in het teken staan van de authentieke electro sound met speciale gast DJ Spacid 🇧🇪 uit Gent als headliner. Het woord electro is de laatste jaren nogal vaak van betekenis gewisseld in de hedendaagse dance scene. Daarom vinden wij het als Anticlub hoog tijd om onze opvatting van electro eens te benadrukken in een heuse electro zaal. Waar menig house DJ zich bedient van termen als “rauw” en “electro” weten wij wel beter! De authentieke gebroken analoge beats van de 808 zullen de boventoon voeren. Geen opgeblazen Franse bombast maar pure beats en synthlines uit Detroit, Miami, Londen en natuurlijk uit onze eigen lage landen zullen de Rechtszaal vullen. Wie anders dan de Brabantse vaandeldrager van de authentieke electrobass sound Zaxxon kan deze taak beter op zich nemen? Samen met Belgische geestverwant Spacid is hij van zeer vele muzikale markten thuis. Op speciaal verzoek laat Spacid zich vanavond van zijn underground kant zien. In België maar ook daarbuiten staat hij bekend om zijn enorme muzikale bagage en zijn skills achter de decks. Met zijn residentie op Elektron (Gent) en onder andere optredens op 10 Days Off en Kozzmozz is hij al sinds begin jaren ’90 actief als DJ. Met zijn eigen Radius label zoekt hij het meer in de disco hoek maar vanavond zullen de gebroken electro beats de boventoon voeren.

Als slagroom op de taart trakteren we je ook nog op een live set van Ekman & The Pulse Projects. Deze jongens debuteren binnenkort met een plaat op het Haagse Bunker label. Verdere uitleg overbodig dunkt ons. Dit wordt een avond om niet snel te vergeten!

Zaterdag 19 april – MEZZ - Breda

Voor deze allereerste editie in MEZZ is niemand minder dan The Advent gestrikt voor een knallende live act. Bijgestaan door Anticlub residents Zaxxon en Noes zal hij de MEZZ op zijn grondvesten doen trillen. Bredanaar Neugeboren Nachtmusik opent de avond op passende wijze.

The Advent a.k.a. Cisco Ferreira behoeft bij de kenner geen introductie. Deze pionier was een van de eersten die live techno sets op het podium bracht. Eind jaren ’80 maakte Cisco Ferreira zijn eerste new beat platen. Ook produceerde hij samen met CJ Bolland klassiekers als Camargue en Mantra. Met zijn maatje Colin McBean heeft hij een eindeloze rij 12”-es en LP’s geproduceerd die het genre techno in de jaren ‘90 hebben gedefinieerd. Tegenwoordig opereert Cisco in zijn eentje onder de naam The Advent en brengt hij nog regelmatig veel gedraaide tracks uit op zijn eigen Kombination Research label. Naast zijn typerende techno sound staat The Advent ook bekend om zijn knallende electro producties.

Let op: geheel in de beste Anticlub traditie zal de headliner niet zelf afsluiten dus zorg dat je op tijd binnen bent. Het nachtnet van de NS zorgt ervoor dat je ook buiten Breda weer netjes thuis komt…

3 opmerkingen

 
Helemaal top weer! (y)