Partyflock
 
Columns · mei 2006
­ Nederland
Van mij hoeft al die erotische gekte niet. Misschien ben ik van de oude stempel, van het huis-tuin-en keuken-neuken en vrijen in een bed. Maar dat schijnt tegenwoordig ‘uit’ te zijn. ‘Erotische gekte in Duitsland’, ‘Sexy Queensday daar en daar’, ‘Little Sins deze keer nog heter’; zomaar een aantal koppen van reclameberichten op Partyflock. Het ene na het andere so-called erotische feest wordt uit de grond gestampt.

Spunk the Feeling, 31 mei 2006 00:00
Op elk moment van de dag ervaren wij geluid om ons heen. Soms natuurlijke geluiden van de wind, bomen en vogels, Maar veel vaker ervaren we onnatuurlijke geluiden om ons heen. Ga op een mooie zomerdag maar eens door je stad heen fietsen. De auto’s met het raam open knallen het geluid van de stereoinstallatie naar je toe, in de kledingwinkel tril je zowat door de bas het pashokje uit en zelfs in de supermarkt staat zachtjes een muziekje op.

, 24 mei 2006 00:00
Veel mensen zeggen ‘snoepen’ als het gaat om het innemen van een xtc-pilletje. Klinkt lief en onschuldig. Ik ben een snoepkont dus het klonk me altijd als muziek in de oren. Toch heb ik tot voor kort de verleiding mijn hand in de snoeppot te steken kunnen onderdrukken en weerstaan. Maar je moet alles een keer geprobeerd hebben en je kunt niet (mee)lullen over iets dat je niet kent. Dus vond ik dat ik er aan moest geloven: ik wilde ook zo’n klein, rond ding dat je in verroering brengt!
Je kent het wel, je vindt platen eerst super vet maar na verloop van tijd verander je van smaak, of verbreed je je smaak. Wat beweegt een mens om zijn ouwe favorieten te laten voor wat het is, ook als deze artiesten nog steeds muziek uit brengen die van goede kwaliteit is en aan sluit bij hun eerdere werk? Met andere woorden, welke zaken maken een muziekstijl vet voor de één en ongeliefd bij de ander?

, 10 mei 2006 00:00
De een staat te hakken, de ander schudt met bebalde vuisten de heupen, en de volgende doet de hardstyle huppel. Op een podium staan danseressen de meest indrukwekkende passen uit te voeren, en weer iemand anders staat rustig aan de kant, houdt z'n biertje in z'n knuist en knikt ritmisch met het hoofd. Springen, housen, pogo'en, shuffelen... Maar vraagt dan niemand anders zich af: waarom in godsnaam?!

, 3 mei 2006 00:00
‘Gelieve hier niet te neuken’Spunk the Feeling31 mei 2006
Muziek en emotie24 mei 2006
In extase17 mei 2006
'Wat een boer niet kent.....'10 mei 2006
Een beetje vreemd, maar wel lekker3 mei 2006