Partyflock
 
Profiel · 11979
Profielafbeelding · DJ Adrenalin
Ik bid nie veur brune bon'n
donateur
NaamBart
WoonplaatsWeert (Limburg)
LandNederland 🇳🇱
BeroepDJ
Geboortedatum
Leeftijd45
Geslachtman
Geaardheidhetero
Relatieja
ArtiestAdrenalin
OrganisatieBSHVN Underground Events
Favoriete genresbreakbeat, breakcore, classics, darkcore, drum & bass, early hardcore, hardcore, hardhouse, hardstyle, oldschool
Lid sinds11 januari 2003 13:34
Statusactief
Laatst hier19 mei 2024
Laatste aanpassingmaandag 7 oktober 2013 om 07:18

Statistieken

± 61408·pagina's bekeken
40·foto's
77Partyflockvrienden
42·favorieten
9·winactie deelnemingen
2×geciteerd
77·opmerkingen
7·waarderingen
1·forumonderwerp
54·forumberichten (onderwerpenlijst)
1·flockbericht (onderwerpenlijst)
1×positieve karma
1·positieveling
1249·privéberichten verzonden
1666·privéberichten ontvangen
Wil gast weten hoe de uil aan zijn grote ogen kwam??



Raweno, de maker van alles, was druk bezig alle dieren te scheppen. Toen konijn aan de beurt was zei deze: Ik wil mooie lange poten en grote oren net als het hert en scherpe tanden en klauwen net als een panter. Ik zet ze in elkaar zoals ze willen, zei Raweno. Ze krijgen waar ze om vragen. Hij was bezig met de achterpoten van Konijn en maakte ze zo lang als Konijn besteld had.

Uil, die nog niet gevormd was, zat in een boom in de buurt op zijn beurt te wachten. Hij zei Oehoe, Oehoe, Oehoe. Ik wil een mooie lange nek net als de zwaan en mooie rode veren net als de Kardinaal en een mooi lange bek en een mooie kroon van veren net als de zilverreiger. Ik wil dat je van mij de mooiste, snelste en meest opzienbarende van alle vogels maakt. Raweno zei: wees stil. Draai je om en kijk de andere kant op; of beter nog; doe je ogen dicht. Weet je niet dat niemand mag toekijken als ik aan het werk ben? Op dat moment was Raweno juist bezig met de oren van het konijn lang te maken, precies hoe konijn dat wenste. Uil weigerde Raweno te gehoorzamen. Oehoe, Oehoe, Oehoe, antwoorden hij, niemand kan mij verbieden te kijken. Niemand kan me bevelen mijn ogen te sluiten. Ik vind het leuk naar je te kijken en dat zal ik doen ook.

Toen werd Raweno boos. Hij greep de uil, rukte hem van de tak af, duwde zijn hoofd diep in zijn lichaam, schudde hem door elkaar totdat zijn ogen groot werden van angst en trok aan zijn oren totdat ze aan weerskanten van zijn hoofd omhoog stonden. Zo dat zal je leren, zei Raweno. Nu kun je tenminste niet meer je nek uitstreken om naar dingen te kijken die je niets aangaan. Nu heb je grote oren om te luisteren als iemand je iets verbiedt. En nu heb je grote ogen, maar niet groot genoeg om me in de gaten te houden, want jij zult alleen ’s nachts wakker zijn en ik werk overdag. En vanwege je ongehoorzaamheid zullen je veren niet rood zijn, zoals die van een kardinaal, maar grauw en grijs, en met andere woorden smeerde Raweno Uil helemaal in met modder. En weg vloog de uil, Terwijl hij een puilend Oehoe, Oehoe, Oehoe, liet horen.

Nu wilde Raweno Konijn verder afmaken. Maar Konijn was zo geschrokken van de boosheid van Raweno, ook al was die niet op hem gericht, dat hij weggerend was voordat hij helemaal af was. Hierdoor zijn alleen de achterpoten van het konijn lang en huppelt hij in het rond in plaats van te lopen en te rennen. Omdat hij toen zo geschrokken was, is Konijn bang gebleven voor bijna alles en heeft hij nooit de tanden en klauwen gekregen waarom hij vroeg. Als hij toen niet weggelopen was, was konijn een heel ander dier geworden.