Neem een krukje om te zitten, anders krijg je een zere rug en een emmer om de melk op te vangen.
Knijp met je duim en je wijsvinger de tepel af, zodat de melk die erin zit niet terug kan schieten naar de uier. Vervolgens knijp je ook je andere vingers dicht, zodat je de melk uit de tepels knijpt. Vervolgens ga je naar de volgende tepel, zodat de vorige weer even de tijd heeft om vol te lopen. En zo ga je net zo lang door totdat de uier leeg is.
Het is vrij moeilijk trouwens. Je moet niet verwachten dat je het er meteen in een straal de emmer in kan laten spuiten, dat kun je alleen als je wat vaker geoefend hebt. Een geit is makkelijker te melken.
Verse koeienmelk is trouwens helemaal niet gezond!
Knijp met je duim en je wijsvinger de tepel af, zodat de melk die erin zit niet terug kan schieten naar de uier. Vervolgens knijp je ook je andere vingers dicht, zodat je de melk uit de tepels knijpt. Vervolgens ga je naar de volgende tepel, zodat de vorige weer even de tijd heeft om vol te lopen. En zo ga je net zo lang door totdat de uier leeg is.
Het is vrij moeilijk trouwens. Je moet niet verwachten dat je het er meteen in een straal de emmer in kan laten spuiten, dat kun je alleen als je wat vaker geoefend hebt. Een geit is makkelijker te melken.
Verse koeienmelk is trouwens helemaal niet gezond!
Ik heb vroeger wel eens een geit gemolken bij een tante die boer was. Dat ging toen vrij makkelijk.
Het koeienmelken weet ik eigenlijk niet meer waar, alleen dat het niet zo makkelijk was als het eruit zag.
Het koeienmelken weet ik eigenlijk niet meer waar, alleen dat het niet zo makkelijk was als het eruit zag.
2 Beertjuh: Ik vond de melk al zo raar smaken