Partyflock
 
­ Nederland
Mensen vond een artikel over kazaa het is een beetje lang, ik heb extra software er afgehaald en mijn comp doet het nog steeds.
Hier komt het artikel

Ongemerkt installeert u met het p2p-programma Kazaa ook een versie van Brilliant Digital software. De ontwikkelaar kan deze software inzetten om een nieuw netwerk te vormen voor distributed computing.

De software van Brilliant Digital Entertainment kan worden gebruikt om de computer in te zetten in een netwerk waarbij de rekenkracht wordt gebundeld om complexe berekeningen op te lossen. Het bedrijf distribueert de software via Kazaa en kan deze later inschakelen. Het zegt daarbij gebruikers om toestemming te vragen, maar velen zullen de software niet op prijs stellen. Het is mogelijk om het programma van Brilliant te verwijderen zonder het programma Kazaa te beschadigen, maar dat is niet gemakkelijk.

De volgende drie stappen verwijdert de software grotendeels. Onderstaande methode is uitgeprobeerd op pc's met Windows 2000 en Windows XP, maar zou ook met andere versies van Windows moeten werken. CNet Networks en ZDNet.nl aanvaarden echter geen verantwoordelijkheid door het publiceren van deze instructies: uitvoeren is op eigen risico. Dit is slechts één de-installeermethode en het kan ongeschikt zijn voor andere machines en softwareconfiguraties. Het is een goed idee om een back-up te maken van kritieke bestanden voordat u de instructies uitvoert.

1.Ga naar het Configuratiescherm (Control Panel) en kies voor Toevoegen/Verwijderen programma's (Add/Remove Programs). Selecteer het programma 'b3d Projector' en klik op Wijzigen/Verwijderen (Change/Remove).

Er kan nu een bericht komen dat de de-installatie succesvol is. We kregen echter eerst een foutmelding en slaagden pas door het nogmaals te proberen. Zoek hierna op uw computer naar een map genaamd 'BDE'. Deze vindt u hoogstwaarschijnlijk in de map WINNT (bij Windows NT en XP) of Windows (bij 9x). In deze map zit het programmabestand 'bdeclean.exe'. Voer dit programma uit en verwijder daarna de map 'BDE'.

Waarschuwing: Een ander programma dat niets met Kazaa of Brilliant heeft te maken, maakt ook een map aan genaamd 'BDE'. Dit programma is Borland Database Engine. Als u denkt dat deze software op uw pc is geïnstalleerd of u twijfelt om een andere reden over het verwijderen van de map 'BDE', laat hem dan op uw pc staan.

2.In de map 'Temp', die u normaal gesproken aantreft in de map 'Windows' of 'WINNT' is een map aangemaakt met de naam 'Brilliant' met daarin meerdere bestanden. Verwijder de complete map 'Brilliant'.

3.Na de stappen 1 en 2 te hebben uitgevoerd, zijn er nog een paar bestanden van Brilliant Digital die in kritieke systeemmappen van uw computer zijn geplaatst en die verwijderd moeten worden. Opnieuw een waarschuwing: als u de verkeerde bestanden verwijdert, kan dat het functioneren van uw pc beïnvloeden. Bij twijfel kunt u dus beter geen bestanden verwijderen. U treft de bestanden aan in de map 'Windows/System' of 'WINNT/System32':

bdedownloader.dll
bdedata2.dll
bdefdi.dll
bdeinsta2.dll
bdeinstall.exe
bdesecureinstall.cab
bdesecureinstall.exe
bdeverify.exe
bdeverify.dll

Na het verwijderen van deze bestanden is Brilliant Digital grotendeels van uw systeem verwijderd, terwijl de software Kazaa blijft werken.

Met bijdragen van John Borland, News.com
Heb weer wat te doen vanmiddag.
Ik had het al verwijdert gelukkig
wist je dit nog nie dan :P

zelfs morpheus heb spyware :)