Partyflock
 
Forumonderwerp · 18769
­ Nederland
Een Australische bank heeft aan de 92-jarige Margaret Cole een hypotheeklening verstrekt van omgerekend 110.000 euro met een looptijd van dertig jaar. Wil de 92-jarige vrouw de laatste termijn van de lening afbetalen, dan moet ze dus 122 jaar oud worden. 'Het was heel aardig van ze om dat geld te lenen. Ik dacht dat ze me te oud zouden vinden', aldus Cole.

Het is in Australië bij de wet verboden om bij het verstrekken van hypotheekleningen naar leeftijd te discrimineren. De vrouw zou de oudste van het land zijn die voor het eerst een huis koopt.



lol :D
laatste aanpassing
Een hypothecaire lening wordt verstrekt met als onderpand het huis zelf.

Zoveel vreemds is hier dus niet aan.
Haar overlijdens risicoverzekering zal alleen een beetje gepeperd zijn.
Volgens mij had ze hier in NL geen hypotheek lening verstrekt gekregen.
Mensen die een (chronische) aandoening hebben krijgen al geen hypotheek omdat ze "teveel risico" zijn, laat staan iemand die al met 1 poot in het graf staat (om het maar effe crue te zeggen)..
 
Het gebeurt vaak ook afhankelijk van de huizen markt. Ze maken gewoon een risico profiel. Nu zullen de huizenprijzen gaan dalen, daarom zullen ze het niet aan een "risico" groep verstrekken. Zit de huizen markt in een dieptpunt doen ze niet zo moeilijk met hypotheken verstrekken:P