Partyflock
 
Weblogs van Makewablief · 64138

De Kat die er maar 1 had

De Kat die er maar 1 had
4 augustus 2007

zaterdag 4 augustus 2007 om 02:15

In mijn dagelijkse leven als heftruckchauffeur maak ik vele dingen mee,van de doldwaze acties die ik zelf uithaal,maar ook bijvoorbeeld 4 vrachtwagens compleet volgeladen met pallets,terwijl m'n afdeling altijd al overvol is.Vandaag was weer zo'n dag.

Op de pallets staan grote rollen,volgewikkeld met plastic folie.Deze worden in mijn bedrijf bedrukt,en vervolgens worden hier draagtassen van gemaakt.Een constant proces,er word bijv.dag en nacht aan 1 stuk gedrukt.

Elke dag zitten wij in de pauze buiten,voor het pand,met z'n 3-tjes.Laatst kwam er uit het grasveld tegenover een volwassen kat gelopen die de weg overstak,om vervolgens terug te wandelen,en weer terug te komen met een rode kitten bij.

Halverwege de weg stopte de kat plots,en wij vreesden het ergste.Niets bleek te gebeuren,tot de kat de kitten neerzet,en zelf vervolgens weer oversteekt.Dus wij als mannen onder elkaar waren aan het grappen,en riepen ; Wat ben jij nou voor een moeder,je kind zo achterlaten op straat ? De kat keerde al vlot terug om door de hekwerken naast ons bedrijf weer te verdwijnen met de kitten bij haar.

In de weken daarna hebben we nog wel enkele malen de volwassen kat zien wandelen,maar steeds zonder kitten bij zich,en de vraag ging bij ons al eens eerder rond ; Waar zou de rode kitten heen zijn ?

Nadat ik weer eens zo'n drukke dag had gehad,fietste ik richting vrienden,die in de buurt van mijn werk wonen,waar ik wel eens wat ga eten na mijn werk.Altijd de meest uiteenlopende herriesoorten op m'n mp3speler,van vrolijke techno tot vreselijk snelle breakbeats en bassdrums,om de fietstocht een beetje draaglijk te maken.

Ik fiets bij m'n bedrijf het terrein af,de straat uit,de hoek om,het zonnetje scheen nog lekker na,en mijn dag leek al niet meer stuk te kunnen.Na een meter of 50 door deze straat te hebben gefietst,zie ik iets liggen in het grasveld,en mensen lozen echt van alles in het gras,dus ik was benieuwd wat het ditmaal was.Ik zou willen dat ik niet gekeken had,charmant is niet het juiste woord bij het zien liggen van een inmiddels wat groter gegroeide,maar inmiddels ook op brute wijze doodgereden kat.

Alsof ik ooggetuige ben van wat er gebeurd is,verandert mijn stemming vrijwel meteen.In dit soort gevallen,rijst de vraag altijd : Is de wereld echt steeds botter en harder geworden,of ben ik gewoon zo veranderd ?

Er lijken zich altijd van dit soort dingen af te spelen op weg naar mijn werk,zo heb ik ook al eens een eend overreden zien worden,die ik vervolgens zelf van de weg gehaald heb,en vrijgelaten heb in een parkje.Mensen zijn blijkbaar zo gehaast in hun leven,dat ze voorrang hebben genomen op de natuur,en hierbij vallen dus ook de nodige slachtoffers.Bij deze ben ik blij dat ik nooit eerder een rijbewijs gehaald heb.Dan maar met een rare muts op door de kou.

1 opmerking

Gast echt super ik deel je mening volledig iedereen stelt zn eige tegenwoordig boven alles zelfs ten koste van de levens van nog jonge dieren die nog een heel leven voor zich hebben.. BELACHELIJK!!
Hoelang gaat t nog duren voordat we mensen overhoop rijden en er niet meer naar omkijken.. FUCK MAN ik wou dat ik 20 jaar eerder was geboren toen mensen nog respect hadden voor andere levende wezens.. Hoewel ik de muziek van deze tijd dan ook wel echt gemist had ^^.. Gr