Partyflock
 
­ Nederland
horoscoop
21 september 2006

zondag 10 december 2006 om 12:17

Actie is een belangrijk aspect in het leven van de ram. Er moet telkens iets anders of nieuws gebeuren om de behoefte aan actie te bevredigen. De ram kan nogal impulsief tot actie overgaan, zonder vooraf alle gevolgen goed te overwegen. Dat kan er gemakkelijk toe leiden dat andere mensen, die doorgaans wat minder impulsief zijn, wat moeite hebben om het enthousiasme van de ram te delen. Dat wil echter niet zeggen dat andere mensen het niet met hem/haar eens zijn, zij hebben vaak gewoon wat meer tijd nodig. Hier ligt een belangrijke uitdaging voor de persoon met de zon in ram: probeer je impulsiviteit onder controle te houden: eerst denken, dan doen. Als de ram zichzelf kan aanleren om naar andere mensen te luisteren en leert om gedoseerd met zijn/haar impulsiviteit om te gaan, is hij/zij met zijn/haar energie in staat iets in de wereld te bewegen!

De ram houdt zich graag met nieuwe dingen bezig, bij voorkeur met dingen waar andere mensen zich niet aan durven te wagen. Dit kan wel eens tot ondoordachte acties en risico's leiden, met alle gevolgen van dien. Ook hier geldt: bezint, eer ge begint! Net zo snel als de ram warm loopt voor iets, kan hij/zij iets ook weer opzij zetten. Zo kan er veel energie verloren gaan aan verschillende zaken, wat gemakkelijk tot versnippering kan leiden. De ram zal moeten proberen af en toe wat haalbare doelen voor zichzelf te stellen en die ook te halen.

De ram is direct en assertief in de omgang met andere mensen. De ram is eerlijk en daardoor vaak nogal recht voor zijn raap. De ram moet ervoor oppassen dat hij/zij in al zijn/haar eerlijkheid geen dingen zegt die door andere mensen als een belediging of zelfs een bedreiging kunnen worden opgevat. De ram kan snel boos worden, maar is zijn/haar boosheid echter ook weer snel vergeten. Dit geldt echter niet voor alle mensen! Een gevaar voor de ram is dat hij/zij in zijn/haar goedbedoelde eerlijkheid wel eens iemand zou kunnen kwetsen die niet zo snel boos wordt als hij/zij, maar eenmaal boos misschien ook niet meer zo snel bijtrekt.