Partyflock

Mn zusje aan de xtc

 
Nou mensen ben (helaas) net (10 minuten geleden) te weten gekomen dat mn zusje van 15 afgelopen weekend voor het eerst drugs heeft gebruikt pillen om precies te zijn!
Ze had tot nu toe (ze verteld me altijd alles) helemaal nooit drugs gehad zelfs geen weed behalve af en toe een breezertje.
Nu heeft ze afgelopen weekend op een hardcore feestje in maastricht 1,5 (is meteen ook al zoveel) pil gehad(witte mercedes?).
Ik moest haar namelijk ophalen en ze was de hele tijd aan het kauwen en ze had grote ogen toen ik haar vroeg of ze iets gehad had zei ze eerst nee.
Vanmiddag heb ik het haar nog eens gevraagd want nu is ze weer een beetje relaxed geworden (kun je nagaan)
Ze wist dat ik het ook deed dus ze vertrouwd me nu ook maar ik weet niet precies wat ik met de situatie aanmoet.
Ikzelf begon met p'tjes toen ik 19 was omdat ik mezelf voor die leeftijd wat te jong achtte om met die rommel te beginnen!
Doordat ik op een oudere leeftijd begon ben ik ook altijd rustig omgegaan met dit spul (nooit vaker dan een keer per 2-3 maanden)
Zal ik het aan mn ouders vertellen of moet ik mn mond houden en haar dr gang laten gaan (is volgens mij geen optie) of zal ik zelfs in het vervolg de p'tjes voor har regelen zodat ze tenminste geen rommel slikt?
Zou hier graag jullie mening over horen omdat hier wat meer ervaren mensen zitten!

Thanx anyway
GreetX Chris & Inge
ik denk dat je het niet aan je ouders moet vertellen, dat zou zeer unfair zijn ten opzichte van haar, dit omdat jij het ook doet en dat je zusje het dan ook van jouw kan zeggen....Het enigste wat je denk ik kan doen is haar informeren over XTC en haar in de gaten houden!!!Laat jouw ervaringen met XTC ook eens aan haar horen zowel de slechte als de goede!!!En anders heb je altijd nog de PF-familie die je om hulp kan vragen!!!

greetzz
Bjrn
Vertel het niet aan je ouders. Dat zal je zusje je nooit van je leven meer vergeven en dat is het zeker niet waard. Anderhalve pil vind ik ook niet extreem veel. De eerste keer dat ik slikte heb ik er twee opgegeten. Zo erg is het ook weer niet als je zusje het een keer probeert, daar zijn wel meer mensen oud mee geworden. Daarnaast zal ze je nooit meer vertrouwen en kun je haar dus nooit meer ergens raad mee geven als ze JOU cht nodig heeft. Pas als het veel erger wordt kun je eens mee gaan dreigen het door te vertellen.


Ga aan de andere kant ook geen pillen voor haar regelen. Als je ouders daar achter komen heb je even goed je leven lang ruzie, maar dan met je ouders. Dan zullen ze je verwijten dat je hun dochter aan de drugs hebt geholpen.


Eigenlijk is het helemaal niet zon slechte situatie. Heel veel mensen proberen wat op jonge leeftijd en houden dit geheim tegenover hun ouders. Deed ik ook en doe ik trouwens nog steeds, ook al ben ik al lang volwassen. Jouw zusje heeft het beter voor elkaar dan anderen. Zij heeft nog een oude wijze broer waar ze tegenop kijkt en van wie ze wl raad aan wil nemen. Naar ouders luister je immers niet op die leeftijd. Daarnaast weet jij waarschijnlijk meer van dit onderwerp af dan jouw ouders en kun je haar daden beter begrijpen. Aan jouw dus de taak om haar heelhuids door haar experimentele puberteit te loodsen.

Maw: Zorg dat ze haar zooi ZELF laat testen, help haar met grenzen stellen en deze vasthouden, laat haar niet teveel op n avond slikken, geef haar informatie.
psies wat ik wilde zeggen, heb het alleen in het kort getikt!!!
Nou mensen ik heb het als volgt opgelost.
Ik heb haar gezegd dat ik het voor deze keer door de vingers zie maar dat als ik haar de volgende keer ga ophalen en ik zie dat ze weer geslikt heeft ik het wel tegen mn ouders zal vertellen.(ze gaat namelijk over 4 weken weer naar een feest)
Ik heb er ook bij gezegd dat als ik het over een aantal maanden (laten we zeggen 6 ofzo) merk dat ze het weer gedaan heeft ik er geen probleem van maak zolang ze het maar niet vaker dan 4 keer per jaar doet en nu maar hopen dat ze mn raad opvolgt ze vond het in ieder geval cool dat ik het niet heb door gelult!!!
Thanx alvast voor jullie hulp.
By the way mn ouders weten dat ik het doe dus zij zal mij nooit kunnen chanteren met MIJN gebruik (doe het zelf ook maar eens in de 2-3 maanden!)
Maar ik ben dan ook al 23 en zij pas 16 vind ik psychologisch gezien toch wel een verschil ten aanzien van slim gebruik of niet!

GreetX Inge & Chris (het gaat hier dus om chris zn zusje :-) )
*RESPECT*
Prima opgelost(y) Aan zon broer heb je wat :)
Wel goed opgelost zo, het scheelt dat je zusje jou iig wel in vertrouwen neemt. Ik zou haar laten merken dat ze alles aan je kan vragen op dat gebied. Jij weet wat er kan gebeuren als je teveel neemt enz en wat je er aan kan doen.
idd goed opgelost.. maar zou ze het ook zo doen? ze zou het vanaf nu ook verbergen voor jou denk ik.. bij vriendinnen slapen enzo zodat jij haar niet ziet als ze thuis komt. Vertel haar wel dat ze wat van JOU moet kopen als ze het doet.. dan weet je in iedergeval hoe en wat.. geef er ook veel info over dat ze geen gekke dingen doet.. dat ze ook altijd bij ECHTE vrienden moet zijn zodat ALS het mis gaat..
maar dat snap je allemaal wel denk ik
greetings
Hey Chri$$,

Kdenk dat je idd op een goede manier bezig bent. Zelf werk ik volgens dezelfde methode als jij. Ongeveer om 2,5 maanden een of twee p'tjes (mag, moet natuurlijk nooit). En gewoon goed slapen + eten vantevoren.

Je kan trouwens ook gewoon inhoudelijk ingaan op de zaak. Vraag er hoe het was voor haar, en wat ze relaxt vond, of juist niet. Probeer haar ook te laten nadenken over WAAROM ze eigenlijk slikt. Doet ze het om erbij te horen (cliche, maar kan in een vriendengroep voorkomen), om het vol te houden, of omdat ze wil afvallen (klinkt vaag, ik weet het, maar ik ken er die daarom slikken :%) Jij kan haar op dat gebied waarschijnlijk ook helpen en advies geven.
Ik heb zelf ook een zusje van zestien, en ik hoop dat ze nooit aan de pillen gaat. Maar als het dan toch zover komt, zou ik het zo oplossen.

Succes verder, Greetz J
Thanx voor alle replies,

Nou ik heb het idd redelijk goed opgelost daarbij moet ik nog even melden dat de opmerking van MRCOBRA gelukkig niet opgaat want ik heb natuurlijk ook met haar afgesproken dat de eerstvolgende 4 feesten ik haar breng en ophaal en mocht het zo zijn dat ik haar weer helemaal waus aantref ik gewoon bij haar zal blijven en dan mn ouders opbel!
Als ik het weer een keer bemerk over, laten we zeggen, 6 maanden dan zal ik er niet meteen een punt van maken.
Tevens heb ik met haar de afspraak gemaakt dat ik dus niet in smoesjes trap als "ik blijf bij een vriendin slapen etc" maar dat heeft ze dus ook wel door dat ik DAAR niet intrap.
Verder vond ik ook dat de manier waarop het gebeurd is niet helemaal juist is.
Ze heeft namelijk 1,5 pilletje genomen omdat er nog haast geen bekenden waren NOU VRAAG IK JE....
Oftewel tegenwoordig schijn je xtc nodig te hebben omdat je nog geen bekenden op een feest gezien hebt. %-)
Ze heeft ook later op de nacht om een uur of 5 nog een cola gehad waar waarschijnlijk wat speed inzat daar was ik dus niet blij mee want ik ben een beetje tegen speed (no offense tegen lui hier die dat wel doen, het gaat mij alleen om mn zusje)
Tot zover mn oplossing ik hoop dat ik de goede keuze gemaakt heb.

Thanx,
GreetX Chris & Inge
*RESPECT*
Ik vind dat je het erg netjes hebt opgelost zo, ik denk er liever niet over na hoe ik zou moeten reageren als ik zoiets zou horen/merken bij mijn eigen zusje(s).

Heel knap.
als ik zou horen dat me broer aan de pillen is zou ik me kats dood lachen haha want mijn broer is er totaal et type niet voor hij gaat bijna nooit uit....dus als ik hem een beetje erg wappie ergens tegen kom dan lach ik em kats uit haha
Ja ik denk ook dat het beter is om voor je te houden.Als je het tegen je ouders vertel verziek je er veel meer mee.Dan krijgen jullie allebij geen vat meer op haar.Nu ben jij nog haar vertrouwde broer waar ze eventueel haar problemen aan kwijt kan.
als ik het zou merken aan me zusje, zou ik me zusje paar tikken op dr bek geven... ff nare ervaring maargoed... ik heb meegemaakt dat een maatje van me is overleden aan XTC, die had 2 pillen op, ging de dag erna op ze bed liggen en werd niet meer wakker...

R.I.P.

...nu snappen jullie me wel denk ik...:|

!
Dat je kwaad zou worden is begrijpelijk.

Of je zusje er wat van zou leren is een tweede. Ik denk dat Chris het beter heeft opgelost.
hmmm tja wat zou ik hier is van zeggen begrijp best dat je nie weet of ie t moet vertellen maar als ik jou was zou ik mn mond maar houden strax zegt ze nix meer tegen je en daar word je ook ni wijzer van.
bij mijn is mn moeder gewon op de hoogte daarvan, heb ik zelf verteld en mn broer ook.
als je het verteld heb je wel kans dat ze je strax nix meer verteld dus denk er wel goed over na :)
Je moet haar goed vertellen wat jouw ervaringen ermee zijn waarom je niet wilt dat ze zo vaak gebruikt en waarom jij niet zo vaak gebruikt je zei dat ze je bijna alles verteld dus dat betekend dat ze respect voor je heeft en dat ze je vertrouwd dus dan zal ze hier meer aan hebben dan door haar dingen te gaan verbieden. Maar vind je oplossing zeker goed.