Partyflock
 
Forumonderwerp · 979527
­
Na ff een avondje flink knallen bij Thrillogy in de Hardcore zaal, dacht ik: ''damn ik moet ook maar weer eens wat maken''. Zodoende knalde ik fruity gisteravond ff aan en kwam ik met dit project. Het is een oud nummer van me in een nieuw jasje.

Heb het nummer gemaakt met een Koptelefoon waar hij best lekker op klinkt. Ben nog niet echt met de afmix bezig geweest en heb hem nog niet beluisterd op mijn setje, want dan krijgen we mot met de vader des huizes over de enorme Tyfusherrie.

Het is eigenlijk een beginnetje, stukjes die naar de hoofdmelodielijn moeten lopen, lopen ook nie echt strak en misschien is de kick opgeblazen ( mag ook wat variatie in denk ik ). Wilde weten of er wat potentie inzit.

Prozac - Knock That Shit ( Snippet )

http://www.speedyshare.com/298688985.html
 
Uitspraak van voortschrijdend gemiddelde op maandag 29 oktober 2007 om 20:58:
Knap! Met die techniek ben ik nog niet bekend, vertel eens hoe dat in zijn werk gaat...­

whahaha (Y)
Uitspraak van Tripmeister™ op maandag 29 oktober 2007 om 20:56:
want dan krijgen we mot met de vader des huizes over de enorme Tyfusherrie.­

:lol:

het zal eens niet zo wezen :p
Uitspraak van voortschrijdend gemiddelde op maandag 29 oktober 2007 om 20:58:
Knap! Met die techniek ben ik nog niet bekend, vertel eens hoe dat in zijn werk gaat...­

Stopt een piletje in je mik, ragt een paar krijtjes in je oren. Daarna plug je een dropvetertje in, zet een muts op je kop en klaar is kees (y)
 
Ok, hier wat aan te merken van mij: De vocal is echt wreed man (Y) Dan komt er een kick die niet echt dreunt, hij puncht ook wat teveel, en is erg kaal, vul het dan ook op met een cymbal, later een clap of een snare, effecten met de vocal is goed. De break zit ook wel goed in elkaar, aleen vind ik die melodie niet mooi, je hebt de melodie ook nog niet echt laten introducen. De melodie vind ik leeg kaal en erg dun, layer deze. Dan later komt er een tweede lijn op de melodie, die ook erg kaal is. Ik vind het allemaal wat dun, simpel en makkelijk. Het moet veel stoerder. Met de kick zou ik echt wat varieren door bijv. drop offs, en zoek de andere percussies op je blijft bij een standaard 909 vervormde kick. De kick is teveel in de buurt van een overstuurde hardstyle kick. Sorry, maar vind dit echt niks.

Succes verder (Y)
 
Dubbelpost (Y)
Uitspraak van verwijderd op maandag 29 oktober 2007 om 21:19:
Dubbelpost

Altijd goed, dan komt het iig over :D Weet je die termen zeggen mij nog steeds niks :( Die kick is inderdaad te overstuurd, dat probleem heb ik heel vaak. En ben niet goed in het opbouwen van een melodie man. Maak niet veel mainstream-achtige muziek. Is verdomde moeilijk. Maar ik zal de dingen die je zei is even toepassen in mijn nummer.

Thanx (y)
 
Uitspraak van Tripmeister™ op maandag 29 oktober 2007 om 21:23:
Weet je die termen zeggen mij nog steeds niks

Als je zegt welke je termen je niet begrijpt, zal ik het zo lomp Nederlands mogelijk overschrijven
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Tripmeister™ op maandag 29 oktober 2007 om 21:23:
Die kick is inderdaad te overstuurd

Dit bedoelde ik niet, er zit te weinig decay in, en hij puncht te hard, heeft daar niet veel mee te maken en hij moet juist qua decay ruiger doordreunen en qua punch verminderen :jaja:
Het is voor mij meer een Hobby zeg maar, dus verdiepen in deze hobby doe ik nog nie echt.­

Layeren is, bijv meerdere kicks onder elkaar gooien toch ?

Maar wat zijn drop-offs en hoe kunnen we dat even fixen ?
 
layeren is inderdaad nederlands vertaald: stapelen- dus meerder kicks onder elkaar zetten voor een wat dikkere kick. Een drop-off is een effect dat je maakt door, als je de bassdrum lijn laat lopen in eenkeer een terugval van hard naar zacht, van hoog naar laag, van gepuncht naar gegrom enz. Dus ik zou het wel even zingen ;): ,,boem boem boem boemboem boemboemboem BAM boem boem boem boemboem boemboemboem BAM BAM'' enz. :p.Vrij moeilijk uit te leggen, zeg maar een terugval van dit hierbovengenoemde geluiden.

Succes (Y)
 
Verder moet je ook aan de maten denken, zo is het moeilijk om in te mixen. Houd 16 aan of 32 nog beter ;)
Oke thanx, zal eens kijken of ik het mooi om kan toverenm :D
 
Sucksex (Y)
Uitspraak van verwijderd op maandag 29 oktober 2007 om 21:37:
Een drop-off is een effect dat je maakt door, als je de bassdrum lijn laat lopen in eenkeer een terugval van hard naar zacht, van hoog naar laag, van gepuncht naar gegrom enz.­

wow, wat een vaktaal :vaag:, zelf verzonnen ;)
 
Uitspraak van **PappaPP**RIP op dinsdag 30 oktober 2007 om 11:49:
wow, wat een vaktaal , zelf verzonnen

yep :jaja:
die kick zou niet misstaan in een dikke vette schrnaz track

maar opzich lekker nummertje