Partyflock

genaaid door me stage LEES!!!!!

 
dit overkwam me vanochtend, had een contract aangeboden gekregen en was t er niet mee eens...

lees het hele verhaal door, en vertel mij of ik nu fout ben of niet...

grtz WiZz

--------------------------------------------------
Geachte heer ...,

Ik snap wel dat U nu misschien niet meer zo content met mij bent, maar wat wilt U ermee bereiken door het e-mail achter me stagerapport op te sturen naar me schoolbegeleider. Dit gaat totaal buiten mijn stage om, dus ik vraag me af wat het voor nut heeft. Dit is puur op professionele basis en heeft o,o met school te maken. Of heb ik het nu mis. De school heeft niks te maken met mijn baan in de toekomst toch.
Je mag toch gewoon je op/aanmerkingen over een contract geven. Dit is toch een vrij land, en dat iedereen dat op zijn eigen manier doet, dat valt naar mijn idee toch ook te respecteren!
Ik heb gewoon gedaan wat mij leek dat het juiste was voor mezelf. Heb helemaal geen zin om met ruzie weg te gaan, heb ik nog nooit gehad en wil dit in dit geval ook niet.

Met vriendelijke groet,

Leen Bos

-------------------------------------------

Leen,

Hierbij delen wij je mede dat je stage bij ons bedrijf op
28 juni a.s. om 17.00 uur ten einde loopt.
Gezien de e-mail, waar in wij min of meer als a-sociale
uitbuiters worden geschetst, zullen wij geen beroep meer
op je doen in de toekomst.

Wij zullen een kopie van je e-mail achter het stagerapport
opsturen naar je schoolbegeleider.
m.vr.gr.
......Geachte heer .....,

Na het contract uitvoerig bestudeerd te hebben, eerst alleen, en vervolgens nog met mijn ouders erbij, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik met het aangeboden contract, niet de overeenkomst kan gaan bereiken waar ik wel op had gehoopt.
De struikelblokken waar ik over val zijn :

1. werktijden --> van 08:30 tot 17:00, dit is prima, alleen de jongens hier werken bijna altijd van half 8 tot een stuk later dan 17:00 uur. Nu heb ik hier niet veel problemen mee, maar er staat in het contract vermeld dat dit niet uitgekeerd zal worden. Dit vind ik als ik naar het aangeboden salaris kijkt, niet relevant.

2. het salaris --> 1050 euro bruto per maand. Dit vind ik absoluut niet relevant. We hadden met de laatste terugkomdag een heer van Logidex op bezoek, welke een bureau heeft om mensen uit de havenwereld aan een baan te helpen. Er waren een heleboel vragen wat nu het gemiddelde salaris is voor een afstuderend persoon die voor het eerst echt werkzaam zal zijn binnen een onderneming. Dit kwam gemiddeld op : 1043 euro NETTO per maand. Dit is dus nagenoeg hetzelfde bedrag wat ik BRUTO zou gaan verdienen. Ik ben dus bij vrienden van mij nagegaan, die eveneens in de havenwereld werkzaam zijn, wat hun salaris is. En toen schrok ik wel een beetje. Hun verdienden deze bedragen, die de heer van Logidex opgaf ook werkelijk, en zijn op 1 geval na nog jonger dan mij. Om nog 2 voorbeelden te willen noemen; Mijn buurjongen werkt als vuilnisman, is 18 jaar, dus 3 jaar jonger dan mij, en verdient meer dan dat ik zou gaan verdienen als ik hier mijn werkzaamheden zou gaan starten. Volgende voorbeeld; voordat ik hier aan mijn stageperiode ging beginnen, werkte ik 25 uur doordeweeks bij de Edah naast mijn school, en verdiende ik exact evenveel. Oftewel mijn salaris bij een supermarkt ligt hoger dan dat ik bij een expeditiebedrijf zou gaan werken.
(ik wil absoluut niet gierig of hebberig overkomen, maar dit komt op mij een beetje vreemd over, wanneer je met een MBO diploma van school afkomt.)

3. In de arbeidsovereenkomst die dhr Buijk heeft opgesteld, staan zowel Matanzas Trading & Management B.V. als ondergetekende als WERKNEMER vermeld. Oftewel als ik hier onder mijn handtekening zou zetten zou ik dus gigantisch de boot in gaan. Ik ben dan wel 21, maar heb al vaker een contract moeten tekenen en weet dus waar ik op moet letten. Misschien dat dhr Buijk op het moment van opstellen belangrijkere dingen te doen had, ik weet het niet, maar het komt op mij een beetje onprofessioneel en ongeinteresseerd over. Dit zijn serieuze zaken, en naar mijn idee lees je alles dan nog een keer na, omdat fouten hierin domweg niet gemaakt mogen worden.

4. In uw bijgeleidende brief, heeft U het over een periode van een jaar, vervolgens staat in de arbeidsovereenkomst dat het zal gaan over een periode van een half jaar, en dat daarna pas een contract voor een jaar verstrekt zal worden.

5. Er staat dat ik, mocht ik een andere baan krijgen voor een periode van 2 jaar niet werkzaam zal kunnen zijn in een zelfde of nagenoeg zelfde functie. Dit mits ik schriftelijke toestemming van Uwer kant krijg. Oftewel als U dat niet zou geven dan zit ik dus mooi met de gebakken peren.

6. Jullie zijn niet aangesloten bij een CAO, dit stuit mij een beetje tegen de borst, omdat jullie op deze manier alles kunnen doen en maken wat jullie willen, zonder dat er in principe iets tegen gedaan kan worden.

7. Ik wil echt heel graag hier verder gaan, want heb het super naar mijn zin. Het werk bevalt me, mijn collega's bevallen me en ga zo maar door. Maar ik denk dat we op deze wijze er niet uit zullen gaan komen.

Ik weet dat dit alles misschien ietwat bot over komt, maar zo bedoel ik het absoluut niet. Het gaat hier alleen wel om mijn toekomst en die wil ik zo goed mogelijk bekleden.

Met vriendelijke groet,
die startsalarissen heb ik overigens van een een werving & selectiebureau die mij hierin heeft geadviseerd!!
Op het moment dat je een contract aangeboden krijgt zit je in een zogenoemd: Onderhandelingspositie. Deze positie geeft je de kans om de geboden beloning voor je aanstaande werk te bespreken met de leidinggevenden. Dit betekent dus niet met je ouders overleggen of het contract wel goed is of niet. Waar ik overigens de indruk krijg dat bepaalde punten zowel door jou als je ouders niet begrepen worden. Maar dit terzijde.
Als je dus in deze onderhandelingspositie zit, kan je aangeven dat je meer geld wil ontvangen en dat bepaalde onduidelijkheden besproken worden en evt opgehelderd zijn. Daarna krijg je weer een aanbod en deze is natuurlijk weer bespreekbaar, maar push niet teveel.
Buiten dit alles heb je zelf ook zeer onproffesioneel gedrag vertoont en heb je een kans op werk (al beloond het niet zoals je zou willen) vergooid. En mensen betrekken bij je contract en dit vervolgens ventileren via een email gooit altijd ramen in, dus:
nooit meer doen!!!
2 HQ: respect! idd!
je hebt wel gelijk hoor beertje... maar goed... lekker belangrijk ik overleef het wel... overleef alles...!!! :P
ben gelukkig in de liefde dus mag nie klagen... marcia i luv you (L)!!!!
Keedan!!

Suc6! met de laatste week van je stage!


2 jordees: lekker subtiel, maar je hebt gelijk!
Zo hoort het [Wizz} (y)
2400 gulden is je startsalaris idd beertje naar gelang je meer cursussen etc. doet en meer werkzaamheden onder je hoede krijgt ga je meer verdienen....het is zeg maar een soort beloningsregeling!!!Btw 1550 gulden daar gaat weinig respect vanuit en totaal geen waardering maar goed wie ben ik....het is het minimum van het minimum!!!
2 Wizz: Er is hier maar 1 woord voor: zielig!
Sjonge jonge, noemen zij zich nu volwassen mensen?
Pff, khoop niet dat veel mensen zo worden!
greetzz
2 Beertje: subtiel is my middle name ;), ik vind gewoon dat je eerlijk tegen elkaar moet zijn. En op PF is iedereen toch een beetje 'vrienden' van elkaar en tegen vrienden mag je niet liegen. Dus.....
tsss, voor dat geld zou ik nie eens me nest uitkomen man, Fu*k them!!
2 Bjorn:

Dat bod oogt idd weinig respectvol, maar behoort, zoals al eerder gezegd, tot een onderhandelings strategie.
Ze lokken je alleen maar uit je tent, das bedoeling....kom voor jezelf op! als je het wel zou accepteren, hebben ze een goedkope kracht, maar dat zegt dan ook alles over je...

Over het algemeen; eerste bod noooit accepteren!
Goed verhaal Jordees (y)
Jordees:
u 2 Respect!

weet je tenminste wat je aan elkaar hebt! is goede eigenschap!
neej ok, maar hij wilde gewoon niet hoger gaan... t was het minimum voor een 22jarige volgens hem :S jahh voor een putjesscheppertie zeker
ja wat betreft onderhandelingspositie heb je gelijk beertje maar vanuit dit bod valt nie verder te werken het verschil 1550 - 2400 netto is veel te groot 850 gulden om precies te zijn...dat gat lijkt mij nie overbrugbaar om tot een acceptabel loon te komen maar goed...geen nood bos = wizz je vind echt wel wat anders...zat andere banen...Schrijf je gewoon in bij Logidex!!
Tnx 2 Koenie en Beerje, ik waardeer het als mensen tegen mij eerlijk zijn, zo zal ik hen gelijk behandelen!!

(we zijn niet allemaal bruinridders if you get my drift!)
Hey leen u got me msg?? Beetje jammer maar goed... heb het er nog wel over met je... good luck today...! :kusje2: ;)
jahh heb het gehad... tenx m8... nn we hebben het er nog wel over jahh!!
hmz stel naaiers zijn t idd daaro... je ben t met n paar dingies niet eens, vermeld het netjes en dan krijg je dat.. beetje machtspelletje... hun manier of geen manier....

zieluge mensjes
thats life you know... moeilijk moeilijk... dan maar snel meer bekendheid krijgen als dj :P

komt goed :

6 september --> dj contest (Coevorden)
14 september --> bouncing chaos?? club return (tilburg)
oktober (date to be confirmed) --> avenue (breda)
whehehe naar mijn mening heb je er alleen maar goed aan gedaan.

Die e-mail die jij als feedback krijgt van Dhr. Boelen slaat kant noch wal.
inderdaad dat was mijn gedachte dus ook!!
Hoi hoi !

Vind het goed dat je er uiteraard tegen in bent gegaan. Blijkbaar zijn die lui daar niet gediend van jou reactie. iets wat ik absoluut absurd vind. Al helemaal omdat ze jou min of meer 'terug willen pakken'door een e-mail naar je school te sturen ? Wat een waanzin. Je school zal er denk ik ook geen problemen van maken. Iets waar die man denk ik wel op uit is.

Ben het helemaal met je eens Leen !

(k)
heb school gebeld... zeiden... laat maar erbij stoppen die -mail, die verdwijnt rechtstreeks in de prullenbak!!
En terecht! Dat heb je prima opgelost (y)

Succes met het afronden van je stage en het zoeken naar een bedrijf dat je wel waard is :)
komt wel goed... mogen we hopen dan!!!
I hate stages! ben er ook net klaar mee, stom reisbureau!! Tzal echt verboden moeten worden, gewoon wel dezelfde werkzaamheden verricht alleen niet hetzelfde betaald krijgen... EikelZ
wel jammer dat sommige mensen ervoor kiezen om t zo te laten lopen. Wat ze jou boden was veels te weinig in elk geval, dat moeten ze accepteren.
suc6 ermee in elk geval
yoda
Werkzaam bij HouseNation
Artiest Yoda
Ik vind ook dat je helemaal gelijk heb.

Maar ik denk dat je het mailtje anders had moeten forumuleren. Dan had je een heel ander antwoord gekregen.

Nu schieten ze de verdediging in (ondanks dat je gelijk heb). En kost het je je baan in zijn geheel. Is zwaar kut in ieder geval.
lijkt me wel dat alles goed gaat komen. School is ook niet achterlijk. Het is toch overduidelijk dat dat stagebedrijf van jou niet helemaal spoort.
broer wat lees ik nu weer!

ten eerste idd, laat je mail eerst ff door de spellingscontrole gaan, spelfouten staan altijd onprofessioneel, ook al heeft dat verder niets met jou te maken...

ten tweede is dit op zich niet eens zo erg...het is vervelend dat het gebeurt, maar dit soort dingen bouwt wel karakter! Hiervan moet je gewoon leren, dat je gewoon niet zomaar iemand bent. Bedrijfsleven is hard...zorg dat je weet hoe je ermee om moet gaan, de goede vrienden maakt etc...zelfontplooing is heel belangrijk

succes broer

ennuh...17.35 kruispunt? ;)
Je had deze punten beter in een persoonlijk gesprek kunnen aankaarten en wat subtieler moeten brengen. Over het algemeen sta jij in je recht alleen blaas je in hun ogen te hoog van de toren af voor iemand die een contract aangeboden krijgt. Dat ze fouten maken in hun contract is idd onprofessioneel. En over je school, die zullen hier niet wakker van liggen als ze een beetje gezond verstand hebben. Hoogstens je er op aanspreken.

Misschien is een gesprek met een andere functionaris cq. leidinggevende nog een optie? Of je zoekt gewoon een andere baan.

Succes iig.
en terecht gozer...niet po ingaan en laat ze die mail lekker sturen, daar kan en MAG je school niet eens wat mee doen ;)
Hey leentjuh!

een tankie benzine en een aansteker doen wonderen! :)
Naar mijn mening is een contract juist iets waar je over kunt discussieren totdat beide partijen zich erin kunnen vinden. niets meer, en niets minder !

Succes ermee !
Zoal veel anderen al gezegd hebben , moet je zoiets natuurlijk niet via e-mail bespreken maar gewoon onder 4 ogen.

En bepaalde dingen had je beter niet kunnen zeggen.Natuurlijk kan je aangeven dat je het niet eens bent met het geboden salaris , maar zij hebben natuurlijk weinig te schaften met jouw buurjongen die vuilnisman is bijv. Met zulke vergelijkingen moet je natuurlijk niet aankomen.
Dat je over enkele punten wilt discussieren snap ik, maar je brief is nu niet bepaald subtiel geformuleerd. had je mijns inziens beter anders kunnen doen, veel bescheidener. En dan in een evt. gesprek duidelijk maar beschaaft zeggen wat je wl verwacht.

Je kan ze wel op hun fouten wijzen, maar doe dit opbouwend en niet afkrakend zoals in de brief, je beschuldigd ze meer dan dat je ze op iets wijst....

Als we inhoudelijk praten, dan kloppen de gebode arbeidsvoorwaarden inderdaad niet en kunnen ze beter bieden.
Ik snap hun reactie best, maar ze zijn zelf ook niet erg professioneel en coulant bezig!
En over je loon bij een bedrijf: Je mag verwachten dat als het bedrijf je na je stage wilt houden dat je instroomloon alles behalve karig is, dus minimaal wat andere instromers in de sector zouden krijgen...

Laat je nog wel ff weten wat het bedrijf verder nog meer te melden heeft?
Hehe, ik most wel ff lachen om jouw brief Wizz. Ik kan me goed indenken dat ze niet zo blij met je waren.:)

Met ee dergelijk contract zou ik sowieso ok niet accoord gaan, maar ik had het contract doorgekeken, de punten waar ik het niet mee eens was in mijn hoofd op een rijtje gezet en vervolgens het contract teruggegeven met de mededeling dat het contract inhoudelijk geheel niet aan mijn eisen voldeed. Op die manier schep je voor jezelf al meer ruimte om evt. extra eisen te stellen en denkt de andere partij al redelijk veel te moeten bieden om je te behouden. Op die manier maak je ht ook persoonlijk en dus valt er veel beter over te praten, enz, enz.

Een brief zoals jij hebt opgesteld toont geen emotie, persoonlijkheid e.d. en kan dus simpel (in dit geval dus ook) anders opgevat worden als dat de bedoeling was. De persoon in kwestie voelt zich nu geinsinueerd en dat vind ik niet vreemd als ik dat zo lees..:)

Overigens vind ik standpunt 5 wel heel erg merkwaardig; niet van jouw kant, maar van hun kant.

nb. Allicht wel goed als je in het vervolg bij een dergelijk formele situatie enigszins gaat letten op grammatica en spelling e.d. ;)
Allereerst vind ik he raar dat je je contract bespreekt via mail of brief.

Een concept contract opvragen, thuis rustig doornemen met diverse mensen en dan onder vier ogen echt onderhandelen over o.a. je salaris. Dan voelen zij zich ook niet zo op hun pik getrapt als je zegt ik wil dit of dit verdienen.

Wat betreft salaris is het natuurlijk loon naar werk. Ik weet niet wat je precies daar doet, maar een vuilnisman heeft natuurlijk zwaar en vies werk en verdient daarom veel.

Punt 5 kan ik op zich wel begrijpen. Ik heb ook zo iets in mijn contract (concurrentiebeding). Als ik weg ga bij mijn baas mag ik ook 1 jaar geen klanten bij ze weg pikken of bij ze in dienst treden. Bij een andere baas dan waar je nu zit staat dat waarschijnlijk ook in de contracten staat. Alleen kunnen ze je niet verbieden om in de zelfde bedrijfstak te werken. Je mag waarschijnlijk voor 2 jaar niet bij een klant in dienst gaan.

Ook niet alle bedrijfstakken hebben een CAO. Ik ook niet. Daarom moet je juist zelf aan tafel met je baas om je contract te bespreken. Anders was dat allemaal al gebeurd in de CAO onderhandelingen.
jij staat in je recht vind ik. Maar even een kanttekenening. Je gebruikt het woord relevant niet echt juist me thinks :-S


Relevant betekent> van belang.

Je vindt het dus niet van belang dat je langer moet werken voor minder geld??


Maar goed, blijkbaar ben ik de enige die dit ziet. Verder geef je een goede onderbouwing op de punten.
jij gebruikt het woord "relevant" namelijk in de zin dat het voldoende/genoeg betekent.
Bronco, je was gerust niet de enige die het zag hoor, daarom ook mijn afsluiting. Anderen zullen het ook wel gezien hebben, maar het verder niet in behandeling hebben genomen..;):)
Kijk [WiZz] m8!..Die honden van je stage die huilen gewoon, ze weten nu pas echt wat voor vlees ze in de kuip hebben/hadden...en dat bevalt hun niet omdat je teveel nadenkt (als het ware), nu doen ze je af als een eigenwijs k*t jong, want ze hebben iemand nodig die niet voor zichzelf op durft te komen en die ze dus op lange termijn vaak zullen misbruiken... en dat waren ze met jou ook van plan maar dat plannetje is dus mislukte...pech voor die fuckers dus...

dus iedereen die zegt dat [WizZ] fout heeft gehandeld !!!!!FUCK YOU!!!!!!!...ps Crazy-C..je ben lekkah (K):P

greetZ Charles
Juist het is een complot, jij hebt het helemaal door Charles :D
volgens mij is het inderdaad zo dan ze jonge pikkies in het bedrijfsleven makkelijk denken te kunnen naaien, omdat die nog vaak niet weten hoe het eraan toe gaat

ik zit er zelf ook niet in, daar niet van, maar ik heb al wel dingetjes meegemaakt + andere verhalen gehoord

laje nie naaje wizz!!
Arroz, probeer jij het in het bedrijfsleven maar te redden d.m.v. emails en brieven... gaat je niet helemaal lukken m.i.
Prhyme, ik zit al gebeiteld in de ICT en dat heb ik niet gedaan dmv emails of brieven, alles is gewoon mondeling tot stand gekomen.

Je hebt mij toch ook nergens horen zeggen dat het "de goede manier is" om te mailen of brieven sturen...of wel soms?

Hetgeen wat ik wel zeg, dat die directeuren gewoon "misbruik" maken van hun werknemers die in proeftijd zitten, als je uit je proeftijd bent en een jaarcontract krijgt..en je hebt dan nog zin om daar verder te gaan dan (en over loon en werktijden durf je nix te zeggen) dan weten ze voor 100% dat je een 1e klas droeloe bent, en zullen ze je de rest van je loopbaan op die werkplek gewoon belazeren qua loon en werktijd, zoals dat je overuren NIET worden uitbetaald...onzin dus!
Als ze doorhebben dat je niet zo snugger bent als hun denken, dan maken ze je maar uit voor brutale snotaap, dan heb je zowiezo al geen zin meer om daar te werken en neem je dus ontslag ofzo... ook het feit dat die gasten (in dit geval) niet zijn aangesloten bij een CAO, bewijst maar weer wat voor een soort van naaiers het zouden kunnen zijn...
Bij deze hebben ze dat dus voor 100% bewezen....

de groeten