had even onder zoeken gekeken en zag dat dit topic er nog niet was, dus bij deze:
De feestdagen komen er weer aan. De kerstpakketten worden samengesteld
en restaurants bedenken de kerstmenus. Foie gras (vervette ganzen en
eendenlever) wordt gezien als delicatesse en staat regelmatig op het
menu. Sinds een foie gras campagne proberen sommige restaurants hun
gasten te misleiden door op de menukaart niet meer de term foie gras
te gebruiken, maar ‘ganzenlever’. Hoewel de ganzenlever op de kaart in
theorie niet altijd de zieke lever hoeft te zijn van gedwangvoederde
dieren, is dat in de praktijk vrijwel altijd wel het geval. Voor de
produktie van ganzen- of eendenlever worden de dieren twee tot drie
weken gemarteld door ze op te sluiten in kleine ijzeren kooien en
dwangmatig te voeren. Ieder dag komt de boer twee tot drie maal langs
om de dieren een trechter van zo’n 30 cm in de strot te duwen en daar
zo’n kilo mais naar binnen te duwen. Naast angst en pijn ontstaan
verwondingen, infecties aan de hals en botbreuken. De enorme
hoeveelheden voedsel zijn niet normaal te verteren. De lever verziekt
en groeit letterlijk kapot.
Eet smakelijk..............


De feestdagen komen er weer aan. De kerstpakketten worden samengesteld
en restaurants bedenken de kerstmenus. Foie gras (vervette ganzen en
eendenlever) wordt gezien als delicatesse en staat regelmatig op het
menu. Sinds een foie gras campagne proberen sommige restaurants hun
gasten te misleiden door op de menukaart niet meer de term foie gras
te gebruiken, maar ‘ganzenlever’. Hoewel de ganzenlever op de kaart in
theorie niet altijd de zieke lever hoeft te zijn van gedwangvoederde
dieren, is dat in de praktijk vrijwel altijd wel het geval. Voor de
produktie van ganzen- of eendenlever worden de dieren twee tot drie
weken gemarteld door ze op te sluiten in kleine ijzeren kooien en
dwangmatig te voeren. Ieder dag komt de boer twee tot drie maal langs
om de dieren een trechter van zo’n 30 cm in de strot te duwen en daar
zo’n kilo mais naar binnen te duwen. Naast angst en pijn ontstaan
verwondingen, infecties aan de hals en botbreuken. De enorme
hoeveelheden voedsel zijn niet normaal te verteren. De lever verziekt
en groeit letterlijk kapot.
Eet smakelijk..............


laatste aanpassing






