Partyflock

Noodgeval: is dit echt een virus?

 
krijg een mailtje met de waarschuwing voor een virus dat mogelijk in m'n pc zit. 't Gaat om een bestand dat niet door virusscanners gedetecteerd wordt. Je moet het zoeken met "zoeken" en heeft de volgende naam:

jdbgmgr.exe

verder heeft het een klein beertje als logo voor de naam :S en 't slaap ongeveer 14 dagen voordat 't je pc gaat beschadigen

het staat dus op mijn pc. Nou heb ik eerder zulke mailtjes gehad en zo'n bestand verwijdert maar toen bleek 't een systeembestand te zijn, dus fake...

weet iemand of dit een echt virus is?
een systeembestand met een beren icoontje ? :P
ik zie nu dat dit bestand ook een windows system bestand is...­:Smaar toch...­
Nog niks van gehoord...­

Zoek dat bestand op en verwijder het...­
Is GEEN virus. Is al een ander topic over.

Gewoon lekker laten staan, want ut is idd een systeembestand.

En Daan, als je er nixx vanaf weet, zeg dan ook ni van sulke domme dingen:S.
laatste aanpassing
hoe weet je dat 't geen virus is?
ik heb het al verwijderd destijds, en me pc'tje doet het nog steeds
hee niuet doen dat is de grap juist dat bestand is heel belangrijk en kan je dus niet zomaar wissen dit is oud geintje maar kan heel vervelend zijn.­ Dus niet WISSEN
hier zn destijds al meerder topics over geweest idd
maar euh t is een hoax, de file NIET deleten!!!
hehe, dit had ik al verwacht...­iedereen die wat anders zegt...­dank je wel
het zal wel geen virus zijn of wat dan ook, maar kwaad door het te verwijderen doet het ook niet, want ik heb het niet op me pc staan
idd, zuivelaar heeft gelijk. Het is een bestand dat altijd aanwezig is in je windows-map. Als het er niet is, maakt windows het zelf aan. Dus als je het delete, komt het na een aantal seconde weer terug...
Nix aan de hand, geen virus.... :)
Voor eens en voor altijd:


Stel dat er vandaag een A4tje in uw brievenbus gleed met de volgende tekst:
=================================================

Onderwerp: Verwijder de accu

Het is ons ter ore gekomen dat de accu's van veel personenauto's in werkelijkheid tijdbommen zijn. Autofabriekanten, dealers, garagehouders, consumentenbond en ANWB weten dit.
Met het oog op de veiligheid van uzelf, uw dierbaren en andere weggebruikers adviseren wij u dringend direct uw auto te controleren. Open de motorkap en lokaliseer de accu. Een plastic doos van 15 bij 25cm en 20 cm hoog, met een rij schroefdoppen erop van 2cm diameter.
Wanneer er twee kabels aan de accu zijn bevestigd, kan hij tijdens het rijden exploderen. Schroef de accu los en sluit hem kort door een metalen verbinding aan te brengen tussen de bevestigingspunten van de kabels. Draai de schroefdopjes los, laat de vloeistof eruit lopen en maak de accu definitief onschadelijk door hem te vullen met bijvoorbeeld gips of kunsthars. Eventueel is keukenstroop een goed alternatief. Lever hem in bij het depot voor chemisch afval.
Daarna kunt u weer veilig rijden. Kopieer deze waarschuwing en fax, stuur of overhandig hem aan familie, collegas en kennissen, in het belang van de veiligheid op straat.

=================================================


Zou u gehoor geven aan zoveel nonsens uit een schimmige bron? Ik denk van niet, of ben ik te optimistisch?
Op internet doet een viruswaarschuwing een bestand van hun pc te verwijderen. Het bestand heet "jdgmgr.exe" en zou een virus zijn dat niet wordt gedetecteerd door antivirussoftware. Talloze mensen hebben het advies opgevolgd, het bestand verwijderd en de waarschuwing doorgestuurd.
De waarheid is, dat dit bestand gewoon bij Windows hoort, onschadelijk is en beter niet weggegooid kan worden. Anders kunt u moeilijkheden krijgen met het surfen op internet.
Geloof dit soort waarschuwingen nooit! Tegen elk virus van betekenis wordt altijd binnen 24 uur door alle virusscanners bescherming geboden. U hoeft alleen maar te zorgen dat u elke week de laatste viruskenmerken download bij de maker van uw virusscanner.
Stuur die waarschuwingen ook niet door. Baat het niet dan schaadt het niet. Dit soort waarschuwingen zijn zelf virussen, die zich voorplanten via de e-mail van onwetende en goedgelovige mensen. Ze zorgen ervoor overbodig e-mail verkeer, verwarring en schade aan de computer. Een nepwaarschuwing van een ajar oud, over het bestand sulfnbk.exe circuleert nog steeds. Krijgt u zon emailtje, negeer het en verwijder het voor de zekerheid van uw pc.
U kiest maar wie u wilt geloven...
kijk dan bij eigenschappen, staat het volgende :

Microsoft® Debugger Registrar for Java

Lijkt niet echt op een virus he ?
obi je mag ook gewoon zeggen dat 't hgeen virus is hoor ;)
obi je mag ook gewoon zeggen dat 't hgeen virus is hoor ;-)

Dat doe ik toch..? Misschien een beetje omslachtig, maar nu geloof je het misschien met de tegenstrijdige uitspraken hierboven.. :-)

Als iemand al in een mailtje zegt dat de bekende virusscanners er nog niet van op de hoogte zijn is érg lachwekkend..
Ray, misschien heb je hier iets aan:

vil.nai.com/VIL/hoaxes.asp

Hier staat een lijst met NEP virussen. Mensen vinden het blijkbaar leuk om anderen te vervelen met dit soort onzinmail. Succes ermee !
ja of gewoon ff op de microsoft site kijken of het een windows-bestandje is.­
je kan ook kijken op www.­antivirus.­pagina.­nl
Voortaan als er weer een bestandsnaam in de rondte vliegt waarvan wordt gezegt dat het een virus is: controleer het eerst eens in Google of iets dergelijks, alvorens het te verwijderen (of niet:p). Dan is meestal in een oggopslag te zien of het echt of nep is. Voorla die site die Peter aanwijst (Symantec) is zeer goed en actueel.
dank je wel
Jezus, Ray! Dat jij hier als voorzitter van de nerd-club in trapt!! Of was het een test? jaaaah dat was het natuurlijk...je wist zelf al lang dat het een HOAX was maar je probeert zo te kijken of er nog een paar echte nerds op PF zitten die je dan lid kan maken :D

slim!
Count me in. I'm a fokking NeRDz0r ! :p