Partyflock
 
Forumonderwerp · 804588
 
Wat moet ik gebruiken om ze te bakken, olijfolie of bakboter?

Alvast bedankt
laatste aanpassing
frituurvet
 
Dat zou ik niet doen
Gewoon in een braadpan gek:p
Bakboter....
 
Bakboter btw
 
kut chrisje:[
bakboter/margarine in de pan tot het een beetje bruin is en dan 2 tot 3 minuten per kant ?
 
Ok hopen dat het lukt. Lekker roze van binnen.
 
Uitspraak van Carnophage op zaterdag 20 augustus 2005 om 18:55:
bakboter/margarine in de pan tot het een beetje bruin is en dan 2 tot 3 minuten per kant ?


2 ongv
Dan is ie niet doorgebakken
maar dat is ranzig ook:S
 
Uitspraak van Carnophage op zaterdag 20 augustus 2005 om 18:55:
beetje bruin is en dan 2 tot 3 minuten per kant ?


ja zo iets



Ok bedankt mensen :flower:
Artiest [artist=182202]{element is niet toegankelijk}
Uitspraak van Carnophage op zaterdag 20 augustus 2005 om 18:55:
dan 2 tot 3 minuten per kant


ligt eraan hoe heet je de pan hebt...

gewoon ff flink dichtschroeien :yes:

ligt er zelf aan waar je van houd.
Ja hangt er vanaf hoe rauw je m wilt :P
 
Het is wel lastig. Ik heb nog nooit biefstuk gebakken omdat ik ben bang dat ik ze verpest maar ja nu moet ik wel.
 
Ik ga het nu proberen
 
Zou olie gebruiken, wordt heter en dan schroeid t vlees sneller dicht. Blijven de sappen in t stukkie vlees (y)
olie...afblussen met rode wijn (Y)

kleine moeite lekkere smaak!!
laatste aanpassing
 
Als je van vlees houdt, bak je in croma.
 
Werkzaam bij Engage Events
Ja idd...het liefst motorolie ook!!
pfff olie.....:no:

Gewoon boter mooi kleurtje en lekkere smaak...!!!!
 
Wel zorgen dat de boter goed heet is he! :D
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 augustus 2005 om 19:01:
Als je van vlees houdt, bak je in croma.


Correctie: Als je van vlees houdt, dan gooi je het op de barbeque :woop:
 
Uitspraak van Tony Fontana op zaterdag 20 augustus 2005 om 19:04:
Correctie: Als je van vlees houdt, dan gooi je het op de barbeque


Correctie; moet het wel ZOMERS weer zijn hier :@

Anders bak je gewoon in croma....


;p
 
elke kant 1 minuut:raw
elke kant 2 minuten: medium
elke kant 3 minuten: perfect

geleerd op school O:)
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 augustus 2005 om 19:08:
Correctie; moet het wel ZOMERS weer zijn hier


Volgens Piet Paulusma is het iedere dag ZOMERS weer :D

Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 augustus 2005 om 19:08:
Anders bak je gewoon in croma....


Dat dan weer wel :9
laatste aanpassing
 
Het is gelukt, beetje rauw maar kwam ook omdat het vlees nog niet helemaal ontdooid was.

Kan beter dus :D
 
Biefstuk moet ook niet helemaal gaar zijn.
olijfolie.. word heter en dan schroeit t sneller dicht :jaja: dan blijft de binnekant lekker zacht (Y)
 
Gebruik een stalen pan en niet zo'n anti aanbak geval. Schroeit ie beter dicht want de pan word heter. Wel gas laag zetten daarna. Heb je een elektrische plaat: ff naar de buren die wel op gas koken haha
 
Olijfolie en klein stukje roomboter :kwijl:
 
olijfolie.. word heter en dan schroeit t sneller dicht dan blijft de binnekant lekker zacht


Ja dat zeg ik (y)
laatste aanpassing
volle gas vlam eronder,
1 minuut de ene kant,
1,5 minuten de andere kant
en weer 1 minuut de ene kant

en smullen maar!
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 augustus 2005 om 19:13:
omdat het vlees nog niet helemaal ontdooid was.


Tssss....een beetje biefstuk wordt nooit ingevroren! :nee:

Ik heb net weer een kogeltje achter de kiezen, eerst snel dichtschroeien, dan 1,5 minuut per kant, in goed hete boter, van tevoren even inwrijven met zwarte peper en zout. Varieren kan ook, afblussen met rode wijn zoals eerder genoemd, ik gooi vaak mijn krieltjes of champignons even over in de bakpan waar het vlees net uitkomt zodat het laatste restje sappen ook nog ergens in opgenomen wordt...etcetera etcetera.. (y)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 augustus 2005 om 20:03:
Olijfolie en klein stukje roomboter


Prachtig compromis, ik doe het in 50 gram roomboter.. :9
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 augustus 2005 om 20:41:
van tevoren even inwrijven met zwarte peper en zout.


Beter doe je dat na het bakken, trekt er geen vocht uit.
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 augustus 2005 om 21:11:
Beter doe je dat na het bakken, trekt er geen vocht uit.


Ik ben altijd lerende! :9
Tssss....een beetje biefstuk wordt nooit ingevroren!


een echte biefstuk is zelfs 3 weken oud en bijna groen van kleur
 
bakboter :P
 
eerst een beetje platmaken


dan in de bakboter, croma ofzo lekker makkelijk


lekker heet vuur, 2 min onder, 2 min boven


mmmmmmmmmmmmm :kwijl:
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 augustus 2005 om 21:11:
Uitspraak van Busines$ O:) op zaterdag 20 augustus 2005 om 20:41:
van tevoren even inwrijven met zwarte peper en zout.

Beter doe je dat na het bakken, trekt er geen vocht uit.


Jawel hoor, vocht maakt het vlees niet sappig, dat zijn de vetten :)
kruidenboter:9