Partyflock
 
Forumonderwerp · 662862
­ Nederland
Ik zit er over te denken om deze zomer een Spaanse taalcursus te gaan doen in Spanje via Study Travel ( www.studytravel.nl )

Zijn er hier misschien mensen die weleens met deze organisatie of een andere organisatie op taalcursus geweest?
Zo ja:
- Welke taal
- Waar
- Hoelang
- Zat je in een gastgezin of in een appartement?
- Wat vond je er van?
laatste aanpassing
 
ik wil je wel een cursus geven vie partyflock!\\

spaans he... komt goed
laatste aanpassing
 
Heb 2 jaar terug ook een taalcursus Spaans gedaan in Salamanca was op zich best leuk. Zoveel lessen had ik niet en voor de rest was je lekker vrij om de stad in te gaan ofzo. Ik was daar met een groep vriendinnen en het was heel gezellig, stappen is daar ook heel leuk (morgana, camelot).En het gastgezin was ook heel aardig. Ga het zeker weer doen maar dan ergens anders.
Hoelang ben je toen geweest?

Ik weet nog niet precies waar ik heen wil. Een klasgenootje van me is ook een maand naar Salamanca geweest.

Barcelona leek me ook wel wat...
 
ik ben een weekje geweest en dan ook nog naar sevilla en nog een plaatsje. Als ik het weer doe dan wil ik naar costa rica ofzo dat schijnt ook heel gaaf te zijn en daar zitten meestal ook wel wat Nederlanders.
je bent toen ook via study Travel gegaan?
Hoe heb je dat met vervoer gedaan? Zelf geregeld of via de organisatie?
 
vrienden van me zijn naar Salamanca en Madrid geweest voor een half jaar.

Het schijnt echt heel leuk te zijn. Ik ben zelf ook in Salamanca geweest en kan je vertellen dat het een onwijs tof stadje is. VOlgens mij kun je dat het beste via een organisatie regelen.

Ik zou alleen niet in een gastgezin gaan. Studentenhuis lijkt mij veel leuker.

sterkte ermee
Ik heb vorig jaar 2 weken een taalcursus Spaans gevolgd.
Ik zat in Marbella-Spanje, in een gastgezin...dat beviel me niet zo..omdat die mensen niets anders dan Spaans spraken en tja...als jij nog nix weet is het niet echt (Y)..maar ja
Ik raad t je zeker aan, ik vond het erg leuk :jaja:
Mij lijkt het ook niet echt wat om in een gastgezin te overnachten, ik zit liever op mezelf in een appartementje ofzo.
Maar na die 2 weken kon je wel redelijk spaans spreken?
 
Wij hebben het via school geregeld en we zijn met de bus er heen gegaan en dat raadt ik niemand aan, verschrikkelijk!!
Ik had daarvoor al 3 jaar spaans gehad dus het was ook niet zo moeilijk. Maar je moet eerst een soort test doen en aan de hand daarvan wordt je in groepjes geplaatst van een stuk of 10 leerlingen.
Twee maanden in hartje Madrid in een studentenhuis (een verdieping onder de school!); een geweldige ervaring alleen wel met al het feesten erbij tamelijk duur.. :X

www.plustaalreizen.nl
 
Ik ben afgelopen zomer 6 weken naar Guatemala geweest (3 weken cursus) met studytravel. Was supertof!!! Maar ik had het ook makkelijk zelf kunnen regelen, had me de helft van het geld gescheeld... Ik heb in een gastgezin gezeten, was heel gezellig tussen allemaal duitsers... (:S) Gastgezinnen verschilden wel heel erg, sommige mensen kregen nauwelijks iets te eten. Wij hadden individueel les. Activiteiten die er zouden zijn vielen tegen, salsales was leuk maar iedere keer hetzelfde dus na 1x was dat wel genoeg.
Maar ik zou eens kijken of je het ook zonder study travel kunt regelen, want dat scheelt veel geld. Is natuurlijk wel het makkelijkst, dat wel en wel goede organisatie verder dus...
ja, dat klopt. In Madrid kwamen we terloops ook allerlei schooltjes tegen die stukken goedkoper waren.

Het is het gemak en de zekerheid waar je zoveel voor betaald. ;-)
 
3 jaar geleden heb ik 8 maanden op een highschool in madrid gezeten. Mijn spaans is nu goed, maar ik begon het echt pas na 2 a 3 maanden goed te spreken. Ik had een leuk gastgezin (dat kwam ook omdat ze engels spraken in het begin). Via Travelactive zat ik daar, ontzettend duur! Verder heb ik daar een supertijd gehad, maar het is zeker goedkoper te regelen.
Het viel me op zich tegen hoeveel ik kon...
maar ik kwam daar en kon echt helemaal niks (behalve si,no, etc.) dus tja...
maar ik zou zo nog een keer willen, dan langer en niet meer in een gastgezin.

Ik ben met adelante taalreizen geweest; ik vond t allemaal goed geregeld
 
ga zelf komende zomer 4 weken via studytravel.. wel appartementje... geen gastgezin wil lekker m'n eigen gang kunnen gaan. Ga naar Valencia! Een vriendin van mij is met Don Quiote (weet niet of ik goed schrijf) naar Equador voor 2 maanden geweest. Is uitermate goed bevallen.
Ik heb 6 weken in Salamanca gezeten en en 4 weken Cannes en afgelopen voorjaar heb ik twee maanden in Malaga gezeten echt helemaal super.

Moet je echt doen...
k wil turks leren
2 soppie.. waar zit jij op school??

Inholland R'dam, of niet?
inholland r'dam :p
 
Ik heb twee jaar geleden voor het eerst op een Spaanse camping gewerkt, sprak nauwelijk Spaans, toen ik terugkwam verstond ik bijna alles. Daarna begon ik met mijn studie bedrijfscommunicatie /Spaans die 2 maanden spanje hebben daar echt wel bij geholpen. niet qua grammatica, maar wel que luisterbaardigheid en spreekvaardigheid.Nu ben ik 1,5 jaar verder, afgelopen zomer weer in
Spanje geweest, en spreek intussen vloeiend Spaans. je hoeft dus niet persé naar zo'n talenschool om goed spaans te leren. Ik denk zelf dat je meer leert als je gewoon naar Spanje gaat... van veel vrienden heb ik gehoord dat er bij talenscholen buiten de lessen vaak alleen maar engels wordt gesproken en dus heel weinig Spaans
miss spanish lady :p
 
Salamanca is een leuke stad om aan te raden.. Ik was daar een weekje (mei 2003) met enkele Erasmus studenten. Salamanca is een stad met veel geschiedenis, veel (internationale) studenten waaronder uit Nederland, leuk uitgaan (o.a Irish Pub), veel zon in de zomer en het bevindt zich niet ver van Portugal en Madrid en Santiago Compostela.
Hallo!
Ik ben 5 weken lang op taalreis naar Málaga geweest. Was echt geweldig, die stad heeft echt mijn hart veroverd! Ik verbleef in een gastgezin en kan dat echt aanbevelen. Je leert in een gastgezin echt veel sneller de taal. Ik heb zelfs nu na anderhalf jaar zelfs nog steeds contact met mijn gastgezin! Ik ben via StudyTravel gegaan en zij hadden alles echt tot in de puntjes voor me geregeld. Ik kon zelfs een voorkeur opgeven qua gastgezin, waardoor ze echt het perfecte gastgezin voor me hebben gevonden. Ze organiseren ook informatiedagen, wat fijn kan zijn als je twijfelt over de bestemming en dergelijke.
Wellicht heb je nog iets aan dit linkje van hun:
https://www.studytravel.nl/taalvakantie-spaans-in-spanje